НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 686
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравей pifiella! Аз по принцип не закусвам. Ако случайно огладнея пия кафе/чай с кокосово масло. Занесла съм си едно бурканче на работата и то ме спасява. Също така нямам проблем да си хапна и част от обяда /нося си храна от вкъщи/.

# 436
  • Бургас
За много години, момичета! Да сте здрави, елегантни и щастливи ви пожелавам!
Аз отчитам +1 ,,празничен,, килограм. На 31-ви бях режима, но прекалих с количествата и най-вече с ядките. Вчера ядох въглехидрати - баница, тиквеник, сарми. Направо ламя се събуди в мен, непрекъснато дъвчех нещо, голям глад ви казвам. Вечерта вече не можех да дишам така се бях подула. Вече се чудех дали ще мога да се върна, но за щастие днес звярът в мен вече е приспан дълбоко Joy Интересно ми е сега за колко време ще сваля каченото, но не ми е проблем, когато се случи, тогава.
Идеи за закуска мога да дам основно с яйца - варени, на очи, омлет, опалянки, с кашкавал, сирене, маслини, зеленчук някакъв, шунка, салам, авокадо. Зеленчуково мъфини гледам също много се тачат (аз не се разбирам с тях), кокосови палачинки, кисело мляко/сметана с плодове (ако не сте на много стриктно НВ-ВМХ). Всякаква комбинация между зеленчук, яйце, млечни и колбаси е супер. А, печена тиква ,намазана с кокосово масло също може.
Вчера след обилната трапеза слушах как всички ще минават на ,,разтоварващи дни,, - боб, леща, картофи, плодове, никакво месо, чудна картинка, все пълна с въглехидрати. Още се чудя защо хората смятат месото и мазното за натоварващо, а бъканите с въглехидрати храни за леки и прочистващи ...

# 437
  • София
Каченият 1 кг Simple Smile най-вероятно е задържане на течности покрай въглехидратите Simple Smile Би трябвало за 4-5 дена да се свали Simple Smile

# 438
ЧНГ, на всички. Бъдете живи и здрави, красиви и щастливи, доволно сити и слаби.
Аз няма да споделям колко точно излезнах от коловоза, но се надявам бързо да нормализирам нещата. И аз се наслушах как от Нова година месо няма да видят, защото от него им става тежко. Да, да. Е, не може нищо да се каже срещу това разбиране. Аз пък искам да си оставя месото на масата и да шътна някои излишни неща от нея. Много строго няма да се впускам в режима, но около 50 г В ще държа и ще се надявам времето да е с мен(новогодишния корем да спадне, или пък да порасне, ама от друго).
Здрава,сита и успешна година Hug

# 439
Аз пък уж не ядох кой знае колко като количество и само по Коледа хапнах малко фъч и кекс , баница дори не вкусих , ама следпразнично съм си върнала измъчените  2 кг , които с голям зор свалих цял месец на режима. Та пак съм в изходна позиция. Поне ходенето до тоалента се нормалзира Simple Smile. Днес отново сме на линия. А пих няколко чаши вино по празниците , смятам да  приключа с виното или до го огранича максимално , макар , че само то ме спасява от  студовата ми алергия.

# 440
Благодаря за съветите, бузанка.
Като Ви чета и ми се вижда трудно. Винаги съм се ограничава в една или друга насока и сега ми се вижда невъзможно да ям по яйца, масло и мазнотийки. Не че няма да се справя,добро прасе съм, но самата мисъл, че ще ям такива неща и че ще отслабвам ме озадачава лекичко Grinning
Ще имам много въпроси май,май Grinning

# 441
Много засищат и държат ситост доста време. В това е разковничето. Вратна мазна пържолка с авокадо и 5-6чАса няма да помислиш за храна.

# 442
  • Sofia
Така е,много засища мазното.
Сутринта пих едно кафе с бучка масло и сега чак огладнях,ядох и малко бадеми,мислих да лунувам днес,но не се получи

# 443
Честита Нова година и от мен! Живи и здрави, напред и нагоре само!
При мен нещата също малко се омазоха покрай празниците, предимно с алкохол Simple Smile, не толкова с храна. И според мен тези 1-2 кг, които сега се показват на кантара, абсолютно не са качени, а са от задържане на течности. До няколко дни ще изчезнат, ще видите Simple Smile Иначе, продължавам с НВ-ВМХ, пък дано и някой минус се покаже в скоро време, да се домотивирам така да се каже.

# 444
  • Sofia
Дано са течности,туршии и кисело зеле никак не ми понасят,дори и обезсолено пак задържам от тях

# 445
Да питам нещо - ок ли е да смесвам различните видове протеини-  яйца със сирене, омлет с бекон /ями-ями-ями/, пиле със сметана или някоя местна супа +застройка с яйце и кисело мляко?Също така може ли да се яде домашна майонеза, кисело мляко 10% масленост или от заквасената сметана на данон, примерно?
Чета всякакви неща, ама знам ли дали е правилно...
Мерси!

# 446
# 447
  • Бургас
Не МОЖЕ, а си е направо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Grinning
Абе знам си аз, че моят +1 си е вода задържана, ама съм като бухта. Благодаря за куража.

# 448
  • София
От личен опит - не е забранено, но не е добра идея. Особено смесването на млечни с месо, ако сте в период на отслабване, просто го спират.

Ох, групата на Узунов се е превърнала в някакъв миш маш от псевдо простотии - алкализиране, пречистване на шлаки, пълнолуния. Проблемът не е в модераторите, а в пълчищата, които се включват на всеки въпрос да дават непоискани съвети.

# 449
  • Scotland
За много години, момичета! Празниците отвориха яма в мен и тъпках, тъпках какво ли не там Grin Но беше, каквото беше...вече втори ден съм на рехабилитация Grin Даже плод не съм близвала Smiling Imp Иначе новогодишната вечеря ми беше отвсякъде режимна, но имаше и други неща, на които не устоях. Бях си напълнила слоукукъра с вратни пържоли, омазани с две опаковки майонеза - мозъъък. Още ги дояждам. Не съм се теглила, няма и да го правя. Панталоните ме стегнаха, нямам нужда от повече доказателства за резултата от плюскането. Решила съм дълго да изкарам на стриктен режим ( дори без плодчета), пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт