НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 689
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
yulinga, благодаря! Продължавам напред! Имах нужда от някой с повече опит в НВ-ВМ хранене, който да потвърди, че се движа в правилната посока.
А за следенето на организма - разбирам, че е важно, наблюдавам се, различни са нещата през последните седмици, някои болежки изчезнаха, общото ми усещане е, че съм по-свежа, по-леко ми е някак, осъзнавам, че движенията ми са на по-слаба отколкото съм. Имам проблеми с тоалетната, винаги съм била редовна в това отношение, сега минават 2-3 дни преди да отида и е трудно, но четох, че отшумява, а и ще си взема Магнезий, нали и той е важен за това. Не мога да пробвам начина на някои момичета с мазното кафе, защото така и не се научих да го пия Simple Smile

# 421
Честита Коледа и Весели празници!   Champagne
През коледните дни не си отказвах нищо, ядох и сарми с ориз, и баклава, и бисквитки, и вино пих.....че и питка ядох почти всеки ден.
Резултат:никаква реакция.Нито на тялото, нито на кантара.
Няма подуване, няма болки в стомаха, нищо.Няма и повече кг на кантара.
Учудващо ми е, защото очаквах да съм задържала поне вода, заради увеличените въглехидрати.
Изобщо не мисля да продължавам всеки ден да ям тесто/захар, нито очаквам да не качвам, ако я карам така и занапред.Обаче, не мога да не си мисля, дали съм подобрила ИР дотолкова, че 3-4 дни с доста въглехидрати да не оказват влияние?
Останалата храна-месо, салати, туршия....

За мен празниците приключиха.Също и кулинарната вакханалия....На Нова година обикновено карам на салати, печено месо, вино....до десерт така и не стигам.Напълно в духа на режима, не очаквам изненади.

Lala,
168см/70 кг, калорийни ограничения последните години, малко движение, само от три седмици на това хранене.
Факторите, които ти пречат.
Предвид височината ти, нямаш много излишни кг.А малкото кг доста трудно се предават.
Когато си лишавал тялото си дълго време, то се е научило да "се пести", и откъм енергия, и откъм стопяване на мазнините.Не си го хранила разумно и достатъчно, логично е сега да не иска да си пуска запасите, особено предвид и факта, че и в момента го ограничаваш:1500 калории на 168 височина са малко, дори да си по 24 часа на легло, без да мърдаш.
Ако продължиш да гладуваш, най-вероятно по някое време тялото ще се "предаде" и ще почнеш да сваляш, но не защото така трябва, а защото така или иначе енергия му е нужна.а след като ти не му я даваш отвън, то ще започне да си я набавя отвътре-лошото е, че ще почне да топи и мускули и тъкани.
Няма да казвам да не гледаш и броиш калории, защото подобни съвети не се приемат, не и от хора, свикнали да отслабват с броенето  и ограничаването им.
Но ти пожелавам да повярваш в режима и да му дадеш истински шанс.Не с калорийно ограничение, лишение и тормоз, а с вярата, че ако му дадеш качествената храна в истинското количество, от което тялото ти се нуждае, то ще ти се отблагодари с добро здраве, добър външен вид и самочувствие.

От толкова изчетена литература в последните години, изчетени теми, мнения, блогове, установих, че най-добре се чувстват хората именно с ВМ НВХ-някак умиротворени, задоволени, щастливи, в мир със себе си и света, хора със самочувствие.А най-зле се самоопределят хората с "вечния глад".....все са на поредната диета, все кг им се опъват, все им е гладно и ядосано, все има празници, които им пречат да постигнат идеалното тегло......т.е., все недоволни, търсещи, нервни, изтормозени и от глад, и то непадащите кг.
Кой какъв път ще избере, е личен избор.А когато човек не е готов "да чуе", всякакви съвети са излишни.Аз-пример за това.  Smiling Imp

# 422
Признавам си, че и аз прегрешавах. Бонбони Линд(е, верно черен шоколад, ама повечко бяха), сарми, боб, питка, вино.....
Не съм се мерила.

# 423
  • Пловдив
Аз също почетох празниците подобаващо - хапнах си от всичко, но гледах да е в разумни количества Simple Smile За сметка на това пък ми изчезнаха проблемите с WCто, които имам откак съм на този режим. Гледам, че и други се оплакват.
Тези дни ще взема да си измеря обиколките, че така не мога да преценя има ли ефект режима или не.
Така или иначе ми допада - мога да карам на мазно месце и сланина само Flushed, както и на млечни, ама тях ги ограничавам (кашкавал и сирене от време на време си позволявам). Яйцата ми втръснаха, та съм ги спряла за малко.
Вчера си купих прясна сланина и си направих пръжки и мас. Как ползвате пръжките? Аз мога и така да си хапвам, ама не ми се вижда много редно.

# 424
  • Бургас
Вчера правих пържени филийки за закуска. Боже, каква отврат ми се сториха на вид и миризма. А толкова ги обичах.  ММ ги яде поръсени със захар, щерката със сладко от ягоди. Пък аз все едно ги гледах как ядат нещо отровно и се чудех как преглъщат. Аз си карах на варено яйце със сирене, домат и сметана.
Днес закусвах варени яйца, намазани с намачкано авокадо и сирене. Хич не беше лошо.
След анализ на бележките ми за храната за последните два месеца и задържаните килограми, реших да спра сусамовия тахан. Може би от него задържам. Кравето масло в кафето сутринта ми свърши страхотна работа за 00, така че може и да нямам нужда от тахана за това. Ще видим де, дала съм си 2 седмици да проследят резултата.

# 425
Честита Коледа на всички!Бъдете живи и здрави и дано всеки бързо и успешно постигне резултатите си!
Аз искам да се похваля,че това е най-леко откъм хранене прекараната Коледа.Не съм съгрешила с нищо.
Е,на бъдни вечер хапнах 2 лъжици боб и малко питка.Това беше.
А на Коледа учудващо дори за самата мен на обяд парче месо със салата,а за вечеря салата и пипешко филенце.
За десерт бях направила онзи ден тиквеника без захар и кори със стърганата тиква,орехите,канелата и кокосови стърготини и яйца.Не ми хареса особенно.
За НГ също мисля да не прекалявам с нищо.Месо,салати...вино.
Чувствам се определено по-лека и корема ми не е подут.Още не съм се качила на кантара,но мисля след НГ Simple Smile

# 426
И аз съгреших по празниците- чушки с боб и сърмички, хапнах и 2-3 пърчета фъч , просто не можах да се стърпя. То така или иначе за почти месец на режима , не съм мръднала и 2 кг , така че едва ли има какво да ми се отразява. Но пък  и на мен ми се отрегулира стомаха. Днес отново съм режимна, малко губя мотивация с липсата на резултат ама да видим . Но пък не хапнах грам баница , аз много  обичам  , но въобще не ме съблазни този път. Ако успея да се преборя с любовта си към сладкото , нямам да имам никакви проблеми с режима- хляб принципно не ям.

# 427
  • Пловдив
red_violet, за ефективно преборване на влечението към сладко:
- яж достатъчно протеин;
- яж достатъчно мазнини;
- храни се редовно в подходящи количества, тоест не прави фаст и не пропускай хранения;
- закусвай стабилно;
- не ограничавай зеленчуците;
- спри всичко със сладък вкус поне за 2-3 седмици, даже и плодовете;
- не дръж НИЩО сладко вкъщи;
- когато посегнеш към нещо, замисли се защо всъщност искаш да го изядеш (тъжна си, гладна си и имаш нужда от източник на бърза енергия, свързваш емоционално дадената храна с нещо, например с нечия любов, и т.н.);
- спи достатъчно (поне 7 часа).

# 428
Здравейте пак Simple Smile
Чета за прегрешенията ви по Коледа и ми става едно такова леко, защото ме карате да се опитам да приема, че НАИСТИНА не трябва да се гледа на храната като на враг и да се чувстваш гузен, защото харесваш по-мазничко месо или пък искаш да изядеш цяла буца сирене с маслини. Всичко е в главата, вярвам, но когато години наред си промивал мозъка си с поредната "истина" за храната, е трудно. Аз например осъзнавам, че този почти месец, откакто се храня по този начин, част от мен продължава да изпитва шок от количеството мазнина, която изяждам...
Amour*, изобщо не искам да броя калории, както и да се ограничавам. Просто от четене по форуми и статии останах с впечатлението, че само ограничаване на въглехидратите не е достатъчно, а трябва да намалиш и калорийния прием за да има ефект. Вярно е, че 10 кг на моята височина не изглеждат много, но не е красиво, а и здравословно. Ако оставим външния вид настрани, усещам ги как ми тежат, ставите ми протестират, някакви телеса висят от всички страни Simple Smile Но, както казах, продължавам напред. Вече увеличих зеленчуците, благодарение на вашите съвети, не се ограничавам, но явно трябва да преодолея страха си от по-обилните количества храна. Въпреки че гледайки снимки от момичета по форуми и групи какво ядат през деня, моите порции изглеждат наред. Нали е въпрос на засищане, аз съм ок, ставам от масата сита, само дето понякога огладнявам на 2-рия час. Ще се уча в движение явно.
А, да, и съм решила да пропусна кантара за седмица-две за да не изпадам в тъпи състояния, когато пак не мърда надолу Simple Smile

# 429
Честита Коледа на всички.Бъдете здрави и усмихнати.Относно прегрешенията Коледа бяхме на гости на моите родители и имам късмета майка ми да е на този режим години наред,та отдалечихме се от постенето и ядохме мръвки на корем,млечна салата,и кето руска:).Прегрешения нямам.Но имам нужда от компетентно мнение и знам,че съм на правилното място.Давам пример със сегашната ми вечеря.Мисля,че някъде нещо бъркам.
Омлет от две яйца с лъжица течна сметана и кашкавал пържен в кокосово масло.
И салата-китайско зеле,домат,зелен лук,маслини,майонеза(домашна)
Бъркам ли като смесвам толкова неща на веднъж?

# 430
  • Бургас
Принципно не бъркаш. Но на мен, когато смеся няколко вида мазнини, после ми е дискомфортно на стомаха. Ако ти се чувстваш добре, не виждам причина да се притесняваш.

# 431
  • Варна
Честита Нова Година! Да сте здрави,щастливи и обичани!

# 432
  • София
За много, много години мили момичета Flowers Hibiscus
Бъдете все така позитивни и отзивчиви.
Чувствайте се добре в тялото си и му дайте шанс да "догони" вашите представи за него.

И ще си позволя един съвет - не използвайте думата "прегрешение", защото след това (дори и да не го осъзнавате) ще си наложите някакво "наказание". И така продължавате да се въртите в омагьосания кръг, в който храната ви е враг.
За по-новичките в темата - прочетете внимателно постовете на Амур.

# 433
  • Пловдив
Честита Нова 2018-та Година! Нека е по-добра и спорна от 2017-та!
Аз продължавам, за сега видим ефект няма при мен. Взех че си записах всички мерки и в края на януари ще се измеря пак. Нямам кантар вкъщи, теглих се на 1ви у нашите, ама с дрехи и след храна Simple Smile та не е много показателно.
Успешна година на всички!!!

# 434
Здравейте, включвам се при Вас. След сравняване на режими и  разглеждане на - и + се спирам тук.
Имам ИР и смятам да пробвам месец - два на режима и да видя дали има резултат при мен. Проблем със спазването на каквото й да е нямам, но не мърдам  на килограми/отчайвам се и се оправдавам с високия инсулин, но стига вече. Ще се боря с него!
Имам въпрос-какво закусвате? Салатата и пържолата през деня са  ми ясни,ама закуската някак не си я представям?
Извинявам се, ако сте го коментирали някъде и не съм видяла.
А и честита нова година - живи и здрави, слаби! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт