НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 653
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Лъчестлъч, браво! Чакам и аз да се похваля в тази тема, дано е скоро. Тъй като за 1 месец на режима (с малки прегрешения - чаша вино например) видима промяна нямаше, реших все пак да намаля количеството на храната. Явно това хранене "до засищане" за всеки е различно, а при мен е свръх необходимото Flushed
Направих и други промени - започнах да си лягам рано за да ми се събират 7-8 часа сън. Преди карах на около 5.
Намалих драстично цигарите, намалих и червеното вино. Плодове не ям, въпреки че ги обичам. Та сега чакам резултати.

# 541
Остава да увеличиш и движението, и ще си пушка!

# 542
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз да се оплача - тази сутрин захарта ми пак беше висока. Не знам какво очаквах след 4 дена ограничаване на въглехидратите и знам, че е рано, но въпреки това се разстроих...Някой знае ли след колко време горе-долу ще има резултат?

# 543
виж колко протеини ядеш,
може да си надвишила дневните дози и протеина да се преработва от тялото като въглехидрат

# 544
  • Пловдив
Остава да увеличиш и движението, и ще си пушка!
Ще! Обездвижена съм тотално. Работа на бюро. Сега с този къс ден ми е трудно да наваксам с движението, но знам че трябва. Другата седмица почвам народните танци.

# 545
Страхотно е като чета как сваляте килограми, има надежда значи.
Понеже вече писах, че аз за разлика от повечето от вас не само не свалям, но и качих 2 кг, моля за съвет.
Това са ми последните два дни като макроси, рядко качвам въглехидратите до 50, в повечето случаи съм около 30 на ден. Може би протеините ми са в повече и все още не мога да се настроя напълно, че мазнините не са ми враг. Не ми се иска да спирам млечните, защото страшно много обичам всякакви сирена, но може би не е лоша идея поне за известно време, да видя как ще ми се отрази. Нали се броят само нетните въглехидрати, без фибрите, или бъркам?

Леле, колко голям стана постът Flushed

# 546
  • Бургас
Я дай менюто в подробности, а не в макроси. Аз лично броя и фибрите.
Трудно е да се каже дали протеините са в повече, колко килограма си?

# 547
Вчера:
Закуска - две ягоди, 100 гр. кисело мляко, 2 с. л. заквасена сметана
Обяд - 2 сварени яйца, 2 малки свински наденички, 10 маслини, зелена салата със зехтин
Вечеря - 100 гр. свинска рибица, 50 гр. узряло сирене чедър, 1 яйце, 10 маслини, зелена салата с малко домати, краставица и зехтин

Предишния ден:
Закуска - като вчера
Обяд - 10 маслини, 100 гр. свинска рибица, 50 гр. краставица, 70 гр. домати
Следобдена закуска - 30 гр. орехи
Вечеря - 10 маслини, 100 гр. свинска рибица, 50 гр. печена чушка, 50 гр. печена тиквичка, 60 гр. узряло сирене чедър

Килограмите ми са 71.7, почнах от 70 преди месец.
Ако се броят и фибрите, значи трябва да намалявам въглехидратите. Трудно мога да се вместя в 20 гр. на ден, освен ако не изключа млечните.

# 548
  • Бургас
Чак в 20 грама В не е нужно да се вместваш, може и малко повече.
Сега ще кажа какво мисля аз. Другите се надявам също да се включат.
От закуската бих махнала плодовете. А също и киселото мляко (при доста хора точно прясното и киселото мляко се оказват проблем, аз съм от тях). Нещо с яйца ми се вижда по-подходящо: варено яйце с шунка, кашкавал, краставица, авокадо, масло, примерно.
В обяда маслините ми се струват много - ограничи ги до 3-4, понякога се задържа вода от тях. Ако месото ще е рибица, понеже е много сухо, го намажи с масло или го запечи с настърган кашкавал отгоре. Най-добре ребра или врата пържола, така няма да има нужда да добавяш мазнина.
Ядките също спри за известно време. Ако си гладна следобед по-добре изяж едно яйце със зеленчук някакъв, риба тон консерва с краставица също е вариант. Може кокосова палачинка да си направиш, абе гледай да е каквото и да е ама без ядки. Може тук да вмъкнеш сметана с ягоди, но за начало не препоръчвам плодове.
Втория ден вечерята ми се вижда малко. Аз трябва да изям поне 200 грама месо, за да се наям, но всеки е различен, така че ако това те засища, продължавай така. Само с по-мазно месо.
А това всичкото колко калории прави? Че може и те да са ти малко.

# 549
  • n/a
Често се случва покачване на теглото, ако преди режима е
имало много драстични, рестриктивни диети, с малко кало-
рии и бедни на истиснки ценни хранителни вещества. Така
като гледам - храната ми изглежда доста добре.

# 550
tanya_79, Лоана, благодаря ви!
Калориите ми са 1500-1700 на ден, но движението ми е малко, признавам си.
Мислех си и аз да махна киселото мляко, прясно мляко не пия от години, но от сиренето хич не ми се отказва. Ще пробвам и без плодове и ядки пък да видим какво ще стане. Днес установих, че всъщност закуската ми по този начин е повече протеинова, с много малко мазнини, което не е добре. Ще минавам пак на яйца. Никога не би ми хрумнало да намажа месото с масло, ще трябва да работя още по нагласата ми спрямо мазнините Simple Smile

# 551
  • Бургас
И яйцата можеш да намажеш с масло. Пък кашкавал с масло колко е вкусно, ако знаеш Grinning
Калориите са ти добре, по-малко не е нужно. Опитай с променено меню за поне две седмици, трябва да има резултат.

# 552
Привет,да се оплача, че ядох маслини вчера и май задържам вода. То логично, ама съм безсилна към тях. Grinning
Днес бях на кафе с кокосово масло, на обяд две яйца пържени в масло и бекон и за вечеря нямах време/ям преди 18 часа/ и изядох един протеинов десерт  с 18 гр. захар на 100 гр. и шепа ядки,самият десерт беше 38 гр.Утре ми беше ден за мерене, ама май ще пропусна. Иначе си бях стриктна вече седмица, но работните дни са ми много тежки откъм храна.

# 553
Аз също злоупотребявам с маслините.

# 554
Аз също злоупотребявам с маслините.
Същата история.Умишлено не купувам вече.Не съм писала много отдавна тук,но ви следя.Имах голям проблем да свикна с мазно месо,но успях.Кокосовото масло престоява и все още не се престрашавам да си сложа в кафето.Не мога да се откажа от мляко и сирена.

Общи условия

Активация на акаунт