НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 662
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
В лидл май отдавна няма 30%
Рая, в кой град живееш не знам, но ако имате Берьозка, това е най- хубавата сметана + тази на Хармоника, но там паритса като за млако от златна крава

# 526
Здравейте, момичета!
Много полезна информация продължавам да чета тук, страхотно Flowers Hibiscus
Аз нали бях решила да не се тегля поне 10 дни, устисках до днес, качих се на кантара и... 2 кг нагоре Scream Де да беше само това - аз си ги и усещам, по-дебела съм отколкото преди месец, когато започнах режима. Успокоението ми е, че четох тук-там, че това също е възможно, просто организмът се настройва към по-изобилната храна. Надявам се наистина да е така! Няма да се отказвам, но съм леко притеснена!
Иначе, не ми е трудно да се храня по този начин. Днес например направих за вечеря на моите хора пържени картофи, че много ги обичат (то кой не ги обича?!), не изпитах никакво изкушение, честно Simple Smile Като знам, че мен ме чака вратна пържола с печени чушка и тиквичка, плюс десетина маслини и парче узрял чедър. Вкусно!
Аз заквасена сметана тук намирам лесно, но ми е проблем киселото мляко, със сигурност е с пълнители, които му качват въглехидратите , нищо че не пише на опаковките, а и не е като нашето, по-безвкусно е, затова и много рядко го ям.

# 527
Lala, извади си кантара и намери сайт калкулатор, в който в началото да ти смята храната, фитнеспал е лесен и добър
Ако качваш сега, няма да сваляш и по- късно

# 528
  • Бургас
Има течна сметана в Лидл 30%.
Аз най-после започнах да източвам водата. Открих, че от някои плодове се подувам - единия ден изядох 1/2 банан, на другия малко помело. После се подух, чак пръстена на ръката не можех да си помръдна, кантара и той каза, че качвам. От вчера съм без плодове и с ограничени млечни. На яйца и месо най-добре свалям.
Добре дошли на всички. В началото може да е малко трудно, но се свиква.

# 529
Здравейте, идвам да споделя какво става с мен... Миналата година февруари месец открих темата, след това четох,  доста  и се убедих, че точно този начин на хранене е за мен и семейството ми.
Напоследък изпитвам много от плюсовете му: нямам постоянен глад, издържам на работа на открито и имам сили - предишни години трупвах килца точно в студовете, понеже трябва да стоя навън и не мога да не ям..., разбира се ядях само тестено и сладко. Сега си нарязвам бекон, кашкавал, сварени яйца, някой зеленчук и сутрин по някое време ям(когато имам време си правя омлети), после като се прибера към 16 часът мятам месо във фурната и до към 18:00 съм вечеряла. Също да добавя не се ограничавам прекалено - към кафето ям шоколад понякога, някоя лъжица ориз за гарнитура, сега по празниците ядох баклава, тиквеник и питка и ми трябваха две седмици да възстановя качените 2 кг-ма...., но това е направо нищо в сравнение с предишни години и депресията в която бях изпаднала /не исках да излизам навън и постоянно виждах в очите на хората неодобрение от вида на натежалото ми телО/. Свикнах да готвя с гхи, мас, масло, кокосово масло само в бонбони или с кафето една лъжичка(когато е много студено навън си въобразявам, че ме спасява(топли) даже мисля да си нося и да си слагам към чая от термоса). Някъде четох, че този вид хранене е за по-студени географски ширини, хаха нека ми го каже през зимата, докато си стои натопло...
Имам много повече енергия и поднових ходенето на народни танци и правя лека гимнастика вкъщи. Иначе в цифри от 89 начални кг сега съм 80 (при ръст 168см). Намалила съм бедрото с 5 см, талия съм 7 см, ханш с 8 см. Намерих си едни записки от 2015-та година с тези сантиметри, които съм сега съм била 76кг-ма. Гледам се и не мога да си се нарадвам. Все повече хора забелязват разликата!
Хубав и усмихнат ден!!!

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 10:34 от Лъчестлъч

# 530
Браво, чудесно! Много се радвам...

Няма по-хубаво от това човек да се чувства добре - което и ти описваш като плюсове от режима. А намалелите сантиметри са само бонус към първото  Laughing

# 531
Така е, благодаря на всички за приятната и позитивна тема (малко банално, но си е така BlushGrinning), чета ви за мотивация от време на време.

Инак напуснах  няколко групи във фейсбук с такава насоченост, в които няма нищо съдържателно... Сега раглеждам повече модни сайтове, разхождам се из магазините, понеже човек като падне от 3XL на XL вече може да пазарува стандартни облекла, а не да го отпращат от вратата на магазина с думите "За вас нямаме нищо..."

# 532
Аз се позагубих, защото и мотивацията ми се изгуби по време на отпуската и празниците. Все още я търся, на път съм да я открия. Режимът ми харесва, действа ми добре и няма да се отказвам. Трудно ми е да вляза в ритъм, но повече няма да отлагам.

# 533
Дара, влез в ритъм постепенно - така е по-лесно поне за мен
Лъчестлъч, браво!

# 534
Аз като новак, разбирайте и сигурно много греша, за 7-8 дни не съм отслабнала разбира се. Но установих, че обядвайки тези храни, спокойно си изкарвам до вечеря, следобед пия само кафе. Преди  обядвах в 12 и към 14 вече човек можех да убия за нещо сладко. Ето днес пак съм грешна, изядох един банан за закуска, защото нищо друго не си носех, но пък в своя защита ще кажа, че имаме цяла маса почерпка и въобще не съм посегнала към нея.
А, и още един грях- чаша вино вечер. Всичко си признах, порицайте ме Wink

# 535
купи си пакетче ядки - можеш да го държиш в чантата дълго време и да го изядеш, когато имаш нужда
ядките засищат повече от банан и имат по-малко въглехидрати
пример - бадемите имат около 20 гр В на 100 гр, пакетчетата обикновено са по 80 гр /дори половин пакетче е идеална закуска/; почти 600 калории на 100 гр.
банан - обикновено един е около 200 гр, големите са и повече
100 гр. - 22 гр. В и 90 калории, т. е. за 200 гр. банан всичко е двойно
несравнимо е

за чаша вино не мога да те порицая /това е лекарство за душата, а ние искаме да сме здрави, нали? Simple Smile /, но ако целиш бърз резултат, по-добре избягвай ежевечершното "лечение" Simple Smile

# 536
Аз, както стана ясно от друга тема, снощи ядох торта, и то доста.
Да споделя, че отново изпитах усещането от разтварящата се глюкоза в устата ми, буквално. Стана ми едно такова лепкаво, слюнката ми се сгъсти и направо взех да фъфля на моменти...нещо, което редовно изпитвах в миналото и което ясно си спомням от детството...
Та този режим си е баш за мен, откакто съм на него, тези неприятни усещания, описани по-горе, изчезнаха напълно.

# 537
  • Sofia
Какво режимно да сготвя с гъби пачи крак?

# 538
raja_nikol  аз също излизам от време на време от ритъм. Примерно в студените месеци минавам на червено вино, и ми трябваше известно време да разбера, че ме разяжда и ако изпия една чаша червено задължително ще ям двойно, като количество и ще търся после ядки, десерт... и т.н.  Минах на бяло - една чаша с вечерята не ми действа така... Но все пак без вино за отслабване е по-добре... и по себе си съдя, и гледам да е 2-3 вечери в седмицата.
bubanka мерси!

# 539
Рая, в чантата освен ядки си сложи и кокосов чипс. Има го суров и печен. Много ми харесва на мен!

Общи условия

Активация на акаунт