НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 666
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Точно кисели малки плодове се препоръчват, по шепа...щерката е уцелила с тези боровинки  Laughing

Аз готвя с масло и/или зехтин, мас така и не се наканих да си купя от Кауфланд, че ми е далечко магазина, а в Лидл няма. Зехтина го слагай просто на края.

# 511
Бубанка, знам, че не се заяждаш  Heart Eyes, очаквах да ме светнете с някое незнайно за мен друго масло, оказа се, че има много  Mr. Green

# 512
  • Русе
Рая-Никол, няма как с друго, аз поне не се сещам Simple Smile Иначе аз вчера правих патладжани с доматен сос на фурна и станаха много добре (аз лично ги ядох на обед със сирене, а на вечеря - с добавка малко препечен бекон)

# 513
повечето са растителни масла и не се препоръчват в режима Neutral Face

# 514
Бубанка, знам, че не се заяждаш  Heart Eyes, очаквах да ме светнете с някое незнайно за мен друго масло, оказа се, че има много  Mr. Green

Патешка мас остана само.... Mr. Green Mr. Green

# 515
Патешка мас остана само.... Mr. Green Mr. Green

това дори не съм се мъчила да го ям  Blush

но започнах да ям свински дроб - с кеф  Laughing
опитах веднъж да приготвя телешки език /под вещия контрол на корифей от кулинарния подфорум/ - изпълних всичко стъпка по стъпка, но това чудо с екстравагантна форма не ставаше за ядене - човекът ми се смя /както си му е редът!/, а аз реших, че повече с език няма да се мъча и точка!  Crossing Arms

# 516
Има кокосово масло без аромат

# 517
  • Под сянката на разлистените кактуси
да свикнеш с това, което не обичаш Sweat Smile

не се заяждам, аз съм отявлен сладкоман и този режим е последното нещо, което искам Imp , но виждам ползите и за това не спирам - искрено мразя почти всичко, което се препоръчва в него - мас, зехтин, кокос /масло, стърготини, брашно/, яйца, мазно месо ... Grin

За съжаление и аз съм така, не обичам много месо, да не говорим за мазно, но ако е гладен човек и вратна пържола ще преглътне от зор...Но в края на краищата, лекарствата обикновено не са вкусни, по-добре пържоли отколкото инсулин Grinning

# 518
Рая, не готви с маслото, прибавяй го накрая в топлото ядене

# 519
Много обичам да си направя гъста супа от патешки фенер. Обаче патешката мазнина- само там я хапвам.
Рая, ти кои други мазнини визираш, щото аз не знам други?

# 520
  • n/a
Патешката мазнина може да се ползва при много видове ястия.
Особено, ако са с птиче месо - не натежава като вкус, само доба-
вя мазнини към яденето. Simple Smile
Добре дошли на новите! Искам да подчертая още веднъж - това
не е просто ниско-въглехидратно, а е високо-мазнинно хранене.
За въглехидратите си има таблици за %-тите в пърия пост, но за
мазнините все се изпуска, че следва да са повечко. Добри мазни-
ни.

# 521
Да, да, естествено, че се ползва и за други ястия. Но при условие, че я набавям само от патешки фенер я ползвам само тогава.

# 522
Мари, има 1000 знайни и незнайни да мен масла, разбрах, не стават
 А сметаните кои да са? И заквасена, и за готвене? От Кауфланд само на 1 не пишеше имитиращ продукт и взех нея. Опалянките ми станаха тутманик, сляха се, ама на вкус биват. Взех тиквички и бекон, нещо ще трябва да ги комбинирам.   

# 523
Може мусака с тиквичките да си спретнеш.
Заквасена сметана вземам от лидл.

# 524
  • София
Мари, има 1000 знайни и незнайни да мен масла, разбрах, не стават
 А сметаните кои да са? И заквасена, и за готвене? От Кауфланд само на 1 не пишеше имитиращ продукт и взех нея. Опалянките ми станаха тутманик, сляха се, ама на вкус биват. Взех тиквички и бекон, нещо ще трябва да ги комбинирам.   
Ето тази заквасена е хубава http://abomarket.com/UserFiles/products/D9650065-CCE2-FD42-41DE- … =ffffff&cache
За готвене - има животински, 30%л В Лидл например (Пилос, 200 мл.), в ХИТ
https://www.ebag.bg/mlechna-smetana-madeta-31-1-l/217567
https://www.supermag.bg/images/produkti2017/mlekovita-smetana-36 … g?w=426&h=352

Общи условия

Активация на акаунт