НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 670
  • 749
  •   1
Отговори
# 495

о:крем  супа от тиква със сирене и малко масло
В обяда ти, ако разчиташ на малкото масло няма как да си си набавила необходимите мазнини.
На обяд имаш сирене, на вечеря топено сирене и сметана..... В предвид, че не се знае колко са истински бих ги намалила за сметка на позволените мазнини.

# 496
  • Пловдив
Благодаря за уточнението  bouquet
Все пак днес ми е първи ден и се уча още Wink
А за вечерята така ОК ли е?

# 497
Да, но ако искаш по- бързи резултати намали млечните с неясен произход.

# 498
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета! Ето ме и мен пак на нисковъглехидратна диета, която явно трябва да се превърне в начин на хранене...Цял живот съм била на някаква диета, откак се помня, и от всичко, което съм опитвала си знам, че въглехидратите не са за мен. Лошото е, че много ги обичам и нямам никаква самодисциплина, но сега установих, че съм вдигнала кръвната захар до пре-диабетно ниво и това сериозно ме стресна. Имам някакъв опит в нисковъглехидратното хранене, така че нямам проблем с избора и приготвянето на храна. Хубавото е, че успях да убедя и мъжката Туна да пробва с мен. Това донякъде е проблем, защото ми се щеше поне в началото да огранича по-сериозно въглехидратите и да съм в кетоза докато тръгнат нещата поне, но не искам да го уплаша, той никога не е пазил никаква диета и самата мисъл да ограничава група храни му е доста странна. Мисля, че има инсулинува резистентност, както и аз най-вероятно.  Няма да бъда много стриктна, в смисъл, че няма да ограничавам зеленчуците, опитвам се не толкова да отслабна бързо, колкото трайно да променя начина си на хранене. За два дни съм свалила 1 кг и захарта веднага падна до по-приемливо ниво, макар че все още е над нормата.

За днес закуската ще е яйца и бекон, обяд - авокадо с туна и за вечеря кавърма от пиле.

# 499
  • София
Туна, това че не ограничаваш зеленчуците не те прави по-малко стриктна  Peace
Успех  bouquet

# 500
  • Пловдив
Понеже чета ,че кокоса се използва доста , може ли кокосова захар и кокосов сироп:

https://www.realfoodsource.com/product/coconut-blossom-syrup-450ml/

https://www.realfoodsource.com/product/organic-coconut-sugar/

# 501
По спомен кокосовата захар си е просто захар, следователно не е ок и няма място в този режим.

# 502
в линковете пише:

за сиропа:
Energy 1305kJ/307kcal, Protein (g) 1.2, Carbohydrate (g) 74.8 Of Which Sugars (g) 72, Total Fat (g) <0.1

за захарта:
Energy 1640kJ/385kCal, Total Fat(g) <0.1 of which saturates(g) <0.1, Protein(g) 1.9, Carbohydrates(g) 92.4 of which sugars(g) 87, Salt(g) <0.01

т. е. не стават  Wink

# 503
  • София
Никаква захар не се препоръчва. Особено, ако човек има проблеми със сладкото. Тогава е хубаво да изключи всякакви заместители на сладкия вкус поне за няколко седмици. Ще видите после как усещате вкуса на всичко много повече.

# 504
Никаква захар не се препоръчва. Особено, ако човек има проблеми със сладкото. Тогава е хубаво да изключи всякакви заместители на сладкия вкус поне за няколко седмици. Ще видите после как усещате вкуса на всичко много повече.

Това значи и плодовете, така ли?

# 505
Принципно да. И плодовете.

# 506
на практика да
особено ако правиш стриктно режима

в момента аз го давам по-"лабаво", т. е. позволявам си ядки, млечни или плод веднъж на ден
под "млечни" нямам предвид залче-две кашкавал или сирене, а парчище или кофичка сметана например
но аз нямам за сваляне /2 кг не са ми в сметката зимата, пазя си ги да ми топлят около талията  Joy /

# 507
  • София
Това е само за в началото. Просто сладкото е малко като наркотик Simple Smile и трябва да мине някакъв период тялото да отвикне от нуждата да си го търси. Ако нямате проблем със сладкото, плод/два на ден не е проблем, но винаги към тях трябва да има нещо мазно към плода, както е писала бубанка.

# 508
Не, не ми е наркотик сладкото, виж килограми бол, при мен де  Confused, не при щерката.

Значи плод със сметана? Тя е уцелила, днес е на боровинки със сметана за следобедна закуска.

Тя е по- ентусиазирана и от мен, сега иска патладжан с доматен сос на фурна, правили ли сте?

Мазнината ми е мъка, не харесвам готвене с масло, не и всичко, зехтинът знам, че не се препоръчва термично, мас нямам, а  и не обичам също....Има ли някаква друга опция?

# 509
да свикнеш с това, което не обичаш Sweat Smile

не се заяждам, аз съм отявлен сладкоман и този режим е последното нещо, което искам Imp , но виждам ползите и за това не спирам - искрено мразя почти всичко, което се препоръчва в него - мас, зехтин, кокос /масло, стърготини, брашно/, яйца, мазно месо ... Grin

пробвай гхи - пречистено масло - цената му е неприятна, някои го приготвят у дома

Общи условия

Активация на акаунт