НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 646
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък днес цял ден карах ски и вечерта имах нужда от нещо топличко в хотела и си поръчах супа с фиде....Малко извън режима,но предвид спорта от 8 до 5 мисля да не се самолинчувам.Че и ябълчица към вечерята ....

# 571
  • София
Какво режимно да сготвя с гъби пачи крак?

"ориз" с гъби. вместо ориз - смелен на едро карфиол.

# 572
  • Sofia
Мерси за идеята,сготвих ги на тиган с копър и чесън,хапнахме,но са ми жилави и ги направих на пастет,получи се добре.
Гледам да готвя режимно и за останалите,не ми се занимава да им правя отделно ястия,само сутрин закуските им са нережимни.
Вчера направих карфиолена пица,печени ребра,пилешка кавърма с праз и чушки,печени чушки с яйца и сирене,кисело зеле...

# 573
  • Габрово
Здравейте, от около месец се опитвам да вляза в режима, като за начало спрях сладко, хляб, картофи, ориз и тези най-видими въглехидрати. Резултат - 2 кг вода и до там. Предполагам, че трябва да спра ядки, мляко и плодове, за да започне отслабване. Обърква ме как смятате кое колко въглехидрати и мазнини съдържа, вероятно с мазнините съм назад, насочите ме моля.

# 574
Намислила съм си в средата на следващата седмица да направя обременяване с глюкоза. На своя глава спрях метфогамата малко преди нова година, дано не съм прецакала нещата.
Според вас трябва ли да започна да качвам въглехидратите вече? Изобщо не ми е ясно какво значи да ги кача. Не ми се ядат ориз и картофи, не ми се яде сладко. Липсват ми само прясната паста и плодовете. Ако няколко дни вечерям спагети, макарони и лазаня ще свърши ли работа?

# 575
  • Бургас
Благодаря за поздравленията, много сте мили!
Вечерта все пак си доизядох парчето торта. Изпих и чаша и половина червено вино, ядки доста похапнаха също. Днес съм като след алкохолно опиянение, подута, с главоболие, спи ми се ... и ми се яде сладкооооо. Има още торта в хладилника, Stuck Out Tongue Winking Eye ама геройски я заобикалям.
Утре ще отчитам резултати.
От печеното пиле остана бялото месо. Мисля тази вечер да го направя с пушено топено сирене, домат и настърган кашкавал във фурната. Запазих соса от пилето, ще го полея върху пюре от карфиол за гарнитура.
А да се похваля, че много ми харесаха руската салата снощи, никой не разбра, че е с карфиол вместо картофи. Но бяха много доволни, че не надувала.
Добре дошли на всички нови. Пишете, питайте, тук лоши думи и критики няма.
За смятането на нутриентите аз използвах Myfitnesspal (дали така се пишеше). Има въведени много храни на български, бар код също може да се сканира, много удобно и лесно се работи с него. Не бих смятала В на зеленолистни те зеленчуци, те да обемни и с малко въглехидрати. Аз лично забелязах, че ако не се ядат плодове, прясно мляко, кореноплодни, ориз, тахан, много трудно могат да се минат 50 гр. въглехидрати.
За обременяването с глюкоза само помня, че два три дни трябва да са високи въглехидратите. Сега дали порция паста вечер ще е достатъчна, сигурно ще трябва да се сметне с другото количество поети въглехидрати през деня и да се прецени дали е достатъчно.
Аз пък щях да питам - в нашата лаборатория този месец има промоция на изследване на НОМА индекс. Това дали ще ми покаже дали имам ИР или не? Нямам уж оплаквания, по-скоро профилактично искам да проверя, но понеже не ги разбирам изследванията се чудя дали да го направя?

# 576
  • Sofia
Скоро ще стане 2мес от както съм на режима,леко съм отчаяна...в началото свалих 7-8кг за 2 седмици/ясно че е вода/,после качих 3,и от месец нищо не свалям,дори и см...,но поне не ми се яде сладко...и затова ще продължа така да се храня,пък да видим докога...много е гадно като виждам че няма ефект,а в този режим ми беше надеждата Cry

# 577
Доли, 7-8 кг?! за Два месеца и не си доволна? Че това е повече от прекрасен резултат! Дори да си върнала 3 остват 5 свалени! А вярвам не си гладувала? Значи храниш се и сваляш по 2,5 кг на месец! Аз по- добър от този режим досега не съм намерила, а повярвай пробвала съм всеки един за който се сетиш:)
Продължавай да се храниш режимно, за излизане от плато, но не в началото! при мен действа яйчен фаст- 24 или 48 часа.
Това обаче, ако си била по- дълго време на режима и нямаш проблеми със жлъчката.
Моята я тествах тези два дни, в иделна форма е:) Ядох си яйца с кокосово масло и нямах ниакъв проблем:)

# 578
  • Под сянката на разлистените кактуси
Тази сутрин след 7 дни режимно хранене захарта ми беше абсолютно нормална! Не се теглих, защото снощи ме "ощастливи" месечния цикъл и си знам, че ще съм подута и само ще се ядосам. Но мъжката Туна е свалил 2 кг. Ей, тия мъже, хем не ги мъчат такива проблеми, хем свалят по-бързо и лесно, как да не им завидиш...

# 579
radostina33, и аз ползвам Myfintesspal и съм доволна.
Аз спрях киселото мляко, плодовете и ядките изцяло пък да видим ще има ли резултат.
Последните дни следя по-стриктно макросите ми и май мазнините са ми малко. Въглехидратите и протеините ги държа в норма, но трудно стигам необходимото количество мазнини и си мисля да прегледам нета за така наречените fat bombs, та да мога да наваксвам.
tanya_79, закъснели поздравление и от мен! Веднага си присвоявам идеята за руска салата с карфиол, звучи супер апетитно Simple Smile

# 580
  • Scotland
Някой спомена бялата част на пиле и веднага се възползвах. От вчерашното печено пиле остана точно бялата част, нарязах я на хапки и запържих със сланинка и гъбки...разкош Simple Smile

# 581
  • Габрово
Благодаря, инсталирах си приложението на телефона и започвам.

# 582
  • Бургас
вярно ли е, че в сметката за въглехидратите за деня не се броят тези от  надземните зеленчуци, които са с малко В

# 583
  • Варна
вярно ли е, че в сметката за въглехидратите за деня не се броят тези от  надземните зеленчуци, които са с малко В

Когато броях въглехидратите,тогава просто махах фибрите.Вписвам всички зеленчуци. Ако не се стремиш да си под 20 грама въглехидрати,тогава можеш да не ги смяташ,защото няма смисъл

# 584
Здравейте,
боря 2-3 кг след празниците и опитвам да навлезна във ВМ-хранене.
Имам 2 въпроса: С хашимото съм - ок ли е да правя фастинг (по-дълъг или по-кратък като часове)?
Също така, правилно ли разбрах, че е добре да държа мазнините около 60% (движа се доста и тренирам 2 пъти в седмицата)?

Общи условия

Активация на акаунт