НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 639
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!Публикувам и тук моя дневен "режим" с въпрос КЪДЕ БЪРКАМ (защото не отслабвам!!!)?Благодаря предварително на всички за отговорите.
"Първо да кажа че съм висока 165 см, тежа…68-69 кг, до 70 като се наямНа 33 години.
Искам да съм 58-60 кг, не по-слаба, нереално е да съм 55 кг примерно, никога не съм била.Т.е. имам едни 10 кг за сваляне, според мен.Всяка сутрин започвам с нес кафе с една чаена лъжичка мед.После като отида на работа там си имам едно пакетче суров слънчоглед от който хапвам по малко до 13 часа, когато е обедната почивка. Незнам какво количество дневно ям, но за ориентир- едно пакетче 200 гр. Ми стига за 5 дни. На обяд ям нещо от вкъщи, не купено. Най- често омлет, дроб,кюфте…придружени от млечна салата (със сметана) или салата от моркови,цвекло…А, понякога вместо суров слънчоглед  на работа, ям сметана малка кофичка. Сметаната е единственото млечно,което ям.Сирене и кисело мляко отдавна не съм хапвала, прясно мляко не употребявам!Вечер (и предполагам, че тук ми е най-голямата грешка!) пия вино. НЕ една чаша.Може би около 400 мл. Това за около 4 часа и не наведнъж,а докато готвя, после изляза да пуша на терасата примерно…и си изпивам неусетно по 3 чаши някъде…С виното хапвам домашна пастърма, телешки суджук домашен, кисело зеле, омлет, кюфте…по малко, просто „за мезе“, както се казва.
Дотук, освен повечето вино, грешка виждаш ли?Може би аз пропускам нещо…Салатите ще ги увелича напролет с марулите и лятото с домати и краставици.Сега са малко количество, но искам да са сезонни зеленчуци.В момента само морков, цвекло,ряпа..
НО…тази сутрин ме почерпиха шоколадов бонбон, изядох два…Иначе хляб,сладко и безалкохолни напитки не употребявам, или може да се каже ИЗКЛЮЧИТЕЛНО рядко.Снощи изядох една малка вафла, пред цикъл съм и не можах да се спра.Но това пак казвам е изключително рядко, просто сладко НЕ обичам.
Слагам олио на салатата,знам че е грешка, но зехтин не понасям!гледам да е съвсем малко олиото
пържа с мас.
Само да кажа, че пия по 2.5-3 литра вода всеки ден.А виното не е по три чаши всеки ден, понякога и по една чаша изпивам.Но е всяка вечер, не пропускам...
Освен това всеки ден ходя по 25 мин до и от работа...Общо взето май това ми е движението..Изкачвам стълби тук наработа, вкъщи домакинствам почти без спирка до към 21 часа вечер ( не че е кой знае какво движение, но да не си представяш, че сядам да пия вино и да ям или лежа на дивана)."

Моля за вашите мнения!

# 586
Моето мнение е:
-мед в кафето-ненужно, грешка.
-слънчоглед - грешка.
- тази млечна салата готова ли е? как я правиш и какво съдържа?
- салатите не е нужно да преобладават и да са основно ядене. Те са добавка, и то не задължителна дори.
-въвеждай си храната в някой сайт - струва ми се, че няма да докараш мазнините до нужния процент обаче.

Като цяло ми се струва, че гладуваш и умишлено се страхуваш от храната, държиш нарочно калориите ниски и малки. Което не е правилно. Направо само "замезваш", както и ти каза, а не се храниш.

Аз да попитам - колко да варя карфиола за руската салата?

# 587
малко мазнини ми се струва, че консумираш
мед, вафли, вино - забравИ ги докато не свалиш поне няколко килограма
яйца не видях в менюто ти

# 588
  • Бургас
къде го видяхте това гладуване с половин литър вино с мезе и сума ти храна, вкл. супер  калоричен слънчоглед, просто калориите й са много над 2000, затова не отслабва
един ден си засечи изядените количества от всяка храна и съответните калории и ще видиш, че не ядеш никак малко

# 589
до колкото разбрах 200 гр. слънчоглед е за 5 дни - което е горе-долу ок
и не съм казала, че гладува, а че не яде мазно - "домашна пастърма, телешки суджук домашен ..."

# 590
Меда особено сутри...
Виното...
Семките... и това всеки ден. Няма да стане така, въведи всичко във Майфитнес пала, ще имаш доста В и не достатъчно мазнини.
За закуска яйца, а не сметана и семки, поне не ежедневно.
За вечеря месо, мазна риба.
Колабасите които ядеш имат много сол, задържаш вода вероятно.
Комбинацията от В във виното и мазнините от суджуците не е добре мазнини и в заедно, няма как да доведат до сваляне, а може да се качи дори.

# 591
къде го видяхте това гладуване с половин литър вино с мезе и сума ти храна, вкл. супер  калоричен слънчоглед,

Видях го до обед - стиска се умишлено, я една семчица ще хрупне, я мааалко медец ей тъй за енергия. Явно й се яде сутрин, но умишлено се въздържа от мазни храни. Това е моето усещане... Не смее да се хвърли в яйцата, мазни вратни пържоли и рибка, а подбира от другите храни...стереотипите явно й влияят според мен.

И извинявай - не можеш да се храниш със слънчоглед. Това не е храна и това не е тъпкане. Че е вреден според режима, вреден е, но това че е излюпила едно пакетче семки според мен не значи, че не гладува.

# 592
кажете ми, моля, защо плодовете, които се препоръчват в режима /боровинки, къпинки и т. н./ се хапват с мазно - сметана, маскарпоне?
точно защото въглехидрати и мазнини не е добре да се съчетават, ям какъвто и да било плод самостоятелно, на поне 2 часа преди нещо мазно и поне 3 часа след нещо мазно

# 593

Тета, аз варя пресен, като го правя на розички, слагам не повече от 2 пръста вода в тенджерата и засичам 8 минути.
Бих проверила още на 7мата, защото не е хубаво да се преварява.

# 594
Просто на работа това ми е най-удобно- пакетчето СУРОВ слънчоглед,малката кутийка сметана...Не мога да заръфам някакво кюфте в офиса в 9 или 10 сутринта....Дайте ми някакви алтернативи за офиса, моля!И за меда (макар, че съвсем минимално ми е количеството)...Млечна салата си правя със сметана и краставица само.За колбасите- прави сте- макар и домашни, солени са.Продължавам да ви, чета, благодаря ви!Очаквам още мнения и препоръки!

# 595
Амур, ама ти съвсем се свърши Simple Smile
Аа, до "свършването" има още какво да се желае, ама не ми е зор хич....   Simple Smile
И на това съм доволна.За мен е по-важно, че показателите са наред, спрях хаповете за кръвно, нормално си е и без тях, енергия доволно.И че станах 65 без да се почувствам на диета реално.
Та, продължавам си както досега.Ако искат още кг да падат, да падат, ако ли не, и на това съм предоволна.Харесвам се.

Здравейте!Публикувам и тук моя дневен "режим" с въпрос КЪДЕ БЪРКАМ (защото не отслабвам!!!)?Благодаря предварително на всички за отговорите.
Скрит текст:
"Първо да кажа че съм висока 165 см, тежа…68-69 кг, до 70 като се наямНа 33 години.
Искам да съм 58-60 кг, не по-слаба, нереално е да съм 55 кг примерно, никога не съм била.Т.е. имам едни 10 кг за сваляне, според мен.Всяка сутрин започвам с нес кафе с една чаена лъжичка мед.После като отида на работа там си имам едно пакетче суров слънчоглед от който хапвам по малко до 13 часа, когато е обедната почивка. Незнам какво количество дневно ям, но за ориентир- едно пакетче 200 гр. Ми стига за 5 дни. На обяд ям нещо от вкъщи, не купено. Най- често омлет, дроб,кюфте…придружени от млечна салата (със сметана) или салата от моркови,цвекло…А, понякога вместо суров слънчоглед  на работа, ям сметана малка кофичка. Сметаната е единственото млечно,което ям.Сирене и кисело мляко отдавна не съм хапвала, прясно мляко не употребявам!Вечер (и предполагам, че тук ми е най-голямата грешка!) пия вино. НЕ една чаша.Може би около 400 мл. Това за около 4 часа и не наведнъж,а докато готвя, после изляза да пуша на терасата примерно…и си изпивам неусетно по 3 чаши някъде…С виното хапвам домашна пастърма, телешки суджук домашен, кисело зеле, омлет, кюфте…по малко, просто „за мезе“, както се казва.
Дотук, освен повечето вино, грешка виждаш ли?Може би аз пропускам нещо…Салатите ще ги увелича напролет с марулите и лятото с домати и краставици.Сега са малко количество, но искам да са сезонни зеленчуци.В момента само морков, цвекло,ряпа..
НО…тази сутрин ме почерпиха шоколадов бонбон, изядох два…Иначе хляб,сладко и безалкохолни напитки не употребявам, или може да се каже ИЗКЛЮЧИТЕЛНО рядко.Снощи изядох една малка вафла, пред цикъл съм и не можах да се спра.Но това пак казвам е изключително рядко, просто сладко НЕ обичам.
Слагам олио на салатата,знам че е грешка, но зехтин не понасям!гледам да е съвсем малко олиото
пържа с мас.
Само да кажа, че пия по 2.5-3 литра вода всеки ден.А виното не е по три чаши всеки ден, понякога и по една чаша изпивам.Но е всяка вечер, не пропускам...
Освен това всеки ден ходя по 25 мин до и от работа...Общо взето май това ми е движението..Изкачвам стълби тук наработа, вкъщи домакинствам почти без спирка до към 21 часа вечер ( не че е кой знае какво движение, но да не си представяш, че сядам да пия вино и да ям или лежа на дивана)."

Моля за вашите мнения!

Кг ти за сваляне са малко, затова с глад до обяд, със заместване на хранене с млечни, с вино всеки ден няма да станат нещата.Така би свалял някой, който има за сваляне 30-40 и повече кг.
Когато са последните няколко кг, се иска хранене според правилата, т.е., ако искаш да се храниш ВМ НВ, на закуска мазнини и протеин, а не едно голо кафе и малко ядки, колкото да не припадаш от глад.
Не знам дали съм права, но съдя и по себе си, ако не се храня стабилно и нормално поне три пъти на ден, а по цял похапвам/замезвам по нещо, си качвам.И от вино винаги задържам кг.....много рядко имам минус след винена вечеря.
кажете ми, моля, защо плодовете, които се препоръчват в режима /боровинки, къпинки и т. н./ се хапват с мазно - сметана, маскарпоне?
точно защото въглехидрати и мазнини не е добре да се съчетават, ям какъвто и да било плод самостоятелно, на поне 2 часа преди нещо мазно и поне 3 часа след нещо мазно
Първо, препоръчванитее плодове не са от най-въглехидратните.И се ядат с мазнини, за да се забави още покачването на кръвната захар, т.е., да не скочи инсулина много и бързо.
А и така, в комбинация с мазнини, засищат.Поне мен....

# 596
защо да не можеш кюфте в офиса?

кокосово масло /или маскарпоне/ в кафето
приготви си опалянки, яйчени мъфини или нещо подобно в кутия
бих заменила семките с ядки - не мен ядките не ми пречат на свалянето и ме засищат идеално, но при теб не знам дали ще работи по същия начин

# 597
Тета, аз варя пресен, като го правя на розички, слагам не повече от 2 пръста вода в тенджерата и засичам 8 минути.
Бих проверила още на 7мата, защото не е хубаво да се преварява.

Супер, благодаря. Нарамих един карфиол, довечера ще джуркам.

# 598
Първо, препоръчванитее плодове не са от най-въглехидратните.И се ядат с мазнини, за да се забави още покачването на кръвната захар, т.е., да не скочи инсулина много и бързо.
А и така, в комбинация с мазнини, засищат.Поне мен....

това за кръвната захар ми е ясно /не формулирах правилно въпроса си вероятно  Peace /
интересува ме щом при В + М първо се усвояват В, а М след това и дори при комбинацията В+М се трупат М в тялото, дали е редно да се препоръчва комбинирането им при цел "отслабване"?
питам от позицията на човек, който няма проблем с КЗ

# 599
Кикоколин, ако няма възможност сутрин да се отделиш някъде да хапваш, защо не закусваш мазно кафе вкъщи, а на обед , когато колегите излязат на обяд, ти да си носиш храна и да си хапваш спокойно и режимно?

Друг вариант е, при положение че не можеш цял ден да останеш сама, е да закусваш обилно вкъщи, и чак довечера пак едно стабилно режимно ядене.

Но аз скрупули нямам, не ме е срам от колеги....колко човека сте в стая? Няма ли стая за хранене - нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт