НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 650
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, красавици:)
След кратка принудителна пауза, бавно се връщам към мазнините:) Жлъчката ме предаде и два месеца и малко бях по- скоро на нисковъглехидратен, отколкото на вискокомазнинен. Сега бавно вдигам мазнините, основно кокосово масло, авокадо и мазни риби. Маслото карве и свинското по- натам:)
В са ми 50-70 гр в дните, в които тренирам.
Ще гледам да ги намаля малко.
Включих чиа и овесени трици по една лъжичка и по 1 ленено семе, добре ми се отразяват на Вц-то, не ми се ще да ги махам. Дори и с тях, ако държа далеч плодовете съм по 50 гр В.

Ще ви следя да се мотивирам:)
Хубавото е, че след 2 години на режима ИР е минало, пу пу!
Въпреки че имах В през последните месеци, филийка Вита или овесени ядки, гликирания ми хемоглобин беше в идеални граници. Нямах и ужасните симптоми от прием на В, както преди, силна жажда, пиене на 4-5 л вода и болка в тилната област от високо за мен кръвно.
Но за да съм все така искам да се върна на режима, в по- либералния му вариант.
Така се чувствам най- добре.
Килограми имам 2-3 за махане, но не са ми драма, когато тогава:) Здрави да сме само!

Последна редакция: сб, 13 яну 2018, 07:13 от JACKLIN*

# 556
Привет!
След прекаран някакъв вирус и два дни основно на препечени филийки с мас, твърдо 65 кг.
Ама явно глутена не ми понася, екземата по лактите се завърна...от вчера не ям хляб, гледам, че почна да се изчиства.
Та, до тук с хляба.Вече не ми е лошо, днес храната:
з-мазно кафе, 2 яйца с масло
о-риба, салата
в-свински гърди печени, салата, зеленчуци
междинно-чай/кафе/плод...
От мазното кафе явно, така ми се "смазват" устните, че нямам никаква нужда от червило/балсам за устни.И не знам, писах ли в тази тема, крем за ръце и тяло не съм ползвала от лятото от морето.Кожата ми е "омазнена", гладка, нежна, не съхне, абе, като коприна е.супер доволна съм.
Единствено ползвам измиващ препарат за лице и крем за около очите.Нищо друго.А кожата ми е перфектна.
Е, как да зарежа режима?Кг падат, аз съм сита и доволно нахранена, физически се чувствам повече от прекрасно....идилия пълна.   Simple Smile

# 557
на мен от режима ми се засуши кожата - от строгото му спазване имам предвид - лице, тяло ...
но пък самото лице се изчисти
коса и нокти не мога да преценя - рядко се лакирам и ноктите ми са къси, а косата е все така боядисвана - от което не е чак толкова гладка и блестяща колкото искам независимо от грижите за нея

# 558
Много ме е яд, че не заобичах авокадото.

# 559
И аз така, Мари, купувам, мъча се, слагам в салати, после ме е яд, че съм ги заносала. Днес беше ден за палачинки, пак ще направя, с 1 яйце за дребната. Добре, че голямата има воля и въобще не се дразни. Ползвате ли хуск? Още не съм си накупила и такива брашна, вчера влязох и се втрещих, цифромания....

# 560
Авокадо с банан и какао? Авокадо на пастет със сирене, върху филийка пълнозърнест хляб? Гуакамоле? В салата?
Сякак ли пробвахте? Аз без него не мога!
Обичам го във сякакъв вид:)
Райче, аз ползвам сега, когато си позволявам повече В. Хуск съм взимала заради Вц. Сега чиа, ленено брашно и овесени трици повече употребявам.
Печива не съм парвила, имам качечествто да се оливам с тях и трудно бих останала с едно парче. Затова никакви:)

# 561
Авокадо смесено с домашна майонеза и чесън, ама де да можех да го намажа на една дебела препечена филия...ех, размечтах се Grinning
Аз ще се меря на 15-ти сутринта, ако не съм свалила поне 3 кг. ще си купя торта Grinning Grinning

# 562
Правих хлебчето с ленено брашно, т.е със смляно семе, ми отврат си е, много е лигаво това ленено семе, ще го изядем, но няма да повторя. Сега ще пробвам фокачата с кокосово брашно. Трябва да измисля нещо за закуските

# 563
  • Бургас
Опалянки? Запеканка с яйца и зеленчуци? Аз последната седмица съм на варено яйце с пълнена пиперка с овче сирене, домат и настърган чедър.
Режимни десерти и хлябове установих, че не са за мен. Не са ми вкусни, някои ме разяждат, спрях да експериментирам.
Днес синът ми има рожден ден. Става на 2 години. Празнуваме на две части. Едните гости дойдоха сутринта, сега сме почивка, а другите ги чакаме вечерта. Храната е изцяло режимна, само тортата не е. Бях решила, че торта ще ям, опитах на обяд, но успях едва една трета от парчето да хапна. Отровно сладка ми се стори. И толкова ще е. Имам опасения, че ще преям. По празниците така се сдобих с едно кило бонус. Борих го до вчера, успях само половината да сваля, да видим сега колко ще ми се залепят.
Решила съм от понеделник да спра саламите, шунката, луканката, т.е. да ограничат максимално консервантите. Все си мисля, че ако мина на чиста (непреработена) храна, ефектът ще е най-голям.

# 564
  • София
Браво за рождения ден! Снощи бях на един детски, на който имаше 7 вида тесто на масата, но иначе тортата - био.

Жаки, радвам се че те виждам отново, както и че си преборила ИР Simple Smile

Амур, ама ти съвсем се свърши Simple Smile

# 565
Честит рожденик! Да е жив и здрав!
Рая, аз купувам псилиум. Това му е другото име, но и пакета по- евтин бре! Ползвам защото пише, че контролира кръвната захар. Сутрин на гладно една лъжица разтварям във вода и пия бързо, за да не стане лигав.

# 566
Танче, честит ти рожденик!!Да ти е жив и здрав и много да те радва!!!☺

# 567
  • По света и в нас.
Здравейте момичета,надявам се да приемате нови членове.
Изчетох темата и със сигурност ще ви следя,включих се и в групите в фейсбук.Имам много да чета.Сина ми тренира и ме кара да му готвя здравословно,за съжаление аз имам да свалям доста кг и от тема на тема попаднах на тази.Чудя се защо не мърда кантара и след прочетеното се замислям-сутрин закуската ми е 2л.овесени ядки 1л.ленено семе мляно и 1л.чия с 2-3 супени лъжици кисело мляко (това е 2 дена като съм на работа)2 дена почивка-1ч.ч.смути + кафе.Иначе обяда и вечерята влизам в нормите.
От 2-3 години имам проблеми с цикъла (предкритическа)и ми изписаха да пия сиофор,след това го замениха с метформин ,защото ИР ми беше на границата.Пих го 7-8 месеца и хич не се чувствах добре,така и така нямах цикъл и го спрях.Не съм ходила сега да правя изследвания.

# 568
  • София
Здравейте, ще се запиша в темата, тъй като смятам да започна режима. Причината - новооткрита ИР, хиперинсулинемия и под наблюдение за хашимото. Преди време съм опитвала да се храня по този начин, но явно съм допускала грешки и ефект не видях за няколко седмици.
Да разкажа малко за себе си, преди да забременея не съм срещала трудности да си поддържам теглото, но с бременността ми започнаха проблемите. От 55 кг (165 ръст), влязох да раждам над 90 кг, дори не знам колко точно, защото последния месец не се качвах на кантара от страх. Храненето ми през бременността беше умерено и сравнително здравословно. Правила съм периодично и рестриктивни диети, за да сваля някой килограм, защото с нормалното ми хранене само задържам. Въртя се около 65 кг от доста време, родих преди 4 години. Като цяло се храня нисковъглехидратно, не ме е страх и от мазнините, но не прекалявам. Менюто ми се състои основно от месо, по-рядко риба, яйца, извара, кисело мляко, зеленчуци и малко плодове и овесени ядки до обед, както и малко количество сурови ядки почти ежедневно. Ползвам зехтин, масло и понякога авокадо. Сладкото не ме влече, нищо не подслаждам от години, е, случва се да хапна някой бонбон или парче торта при повод. Случва се да ям и въглехидратни храни - ориз, картофи, дори хляб, но това се случва рядко и винаги след това ме боли корема. Ясно е, че ще се наложи да добавя мазнини и да махна въглехидратите от плодове и овесени ядки. Ще следя темата с интерес, ще споделям менютата си и се надявам ветеранките да помагат, ако имам допуснати грешки.

# 569
  • Бургас
здравейте, и аз по здравословни причини ще се опитам да мина на този режим,   разбирам, че трябва да огранича въглехидратите до 50г. дневно, но ми кажете във всички храни ли трябва да ги броя или нещо се изключва

Общи условия

Активация на акаунт