НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 737
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • на Мелмак
И аз имам телешко с картофи и си ям месото 😊.

# 241
  • София
ММ се храни като мен, въпреки че понякога си позволява разни сладки неща.
Пуберът отскоро сменя фази на сваляне и качване на килограми с цел влизане в категория.
Готвя за мен и мъжа, за него само добавям нещо. Или той сам си добавя.

И наистина ММ спря хапчетата за кръвно покрай режима.

# 242
Скрит текст:
ММ се храни като мен, въпреки че понякога си позволява разни сладки неща.
Пуберът отскоро сменя фази на сваляне и качване на килограми с цел влизане в категория.
Готвя за мен и мъжа, за него само добавям нещо. Или той сам си добавя.

И наистина ММ спря хапчетата за кръвно покрай режима.
Мисля, че го писах, ама за всеки случай, пак....Аз също!    Grinning

# 243
16 оправдания, които ежедневно използваме и какво означават всъщност

и всичките означават само едно - физически и емоционален мързел
не хвърлям камъни по другите, мен също много често ме мързи и тези оправдания и сега ги използвам за пред другите, но себе си мога ли да излъжа?  Laughing Mr. Green Flutter

# 244
  • София
Amour*, понеже твоята история с отслабването и постовете ти са вдъхновение за много от пишещите и четящите тук, ще си позволя да отбележа нещо, което си писала преди няколко поста и което на по-новичките в темата може и да е убягнало.

А именно - "Ям, когато съм гладна."

По себе си съдя, че този начин на хранене ни дава възможност да се оттървем от страховете си по отношение на храната. Тя не ни е враг. Не от нея пълнеем, а от неспособността ни да се контролираме.
И след известо време на този режим, когато психиката ни се успокои, започваме да "чуваме" какво ни говори тялото и да се храним когато сме гладни и докато се заситим, без да преяждаме.

# 245
  • София
Момичета, един въпрос малко извън темата, но и не съвсем  Wink

Някоя от вас има ли изпитана рецепта за печена пуйка със зеле, че ще ми е сефте тази година да приготвям такъв добитък и не искам да се излагам  Grinning

# 246
  • София
Момичета, един въпрос малко извън темата, но и не съвсем  Wink

Някоя от вас има ли изпитана рецепта за печена пуйка със зеле, че ще ми е сефте тази година да приготвям такъв добитък и не искам да се излагам  Grinning

Да.
Перфектна става и бялото месо не е сухо.

Накисваш пуйката за няколко часа в солена вода, която да покрива цялата птица. 60 или 80 грама сол на литър вода. трябва да проверя колко беше. може и цяла нощ да стои така. После изливаш солената вода и сипваш обикновена вода. след 15 минути я сменяш. и така общо 4 пъти.

после отлепяш кожата на гърдите и бутчетата и пълниш с кайма с бекон. вътре в кухината слагаш едри парчета ябълка, дюля, портокал.

После се пече върху канапе от зеленчуци.

Имам я подробно написана вкъщи, ако те интересува, ще ти я снимам и пратя.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 10:32 от змия

# 247
Amour*, понеже твоята история с отслабването и постовете ти са вдъхновение за много от пишещите и четящите тук, ще си позволя да отбележа нещо, което си писала преди няколко поста и което на по-новичките в темата може и да е убягнало.

А именно - "Ям, когато съм гладна."

По себе си съдя, че този начин на хранене ни дава възможност да се оттървем от страховете си по отношение на храната. Тя не ни е враг. Не от нея пълнеем, а от неспособността ни да се контролираме.
И след известо време на този режим, когато психиката ни се успокои, започваме да "чуваме" какво ни говори тялото и да се храним когато сме гладни и докато се заситим, без да преяждаме.
Hug

# 248
  • София
змия, снимай и пращай, че много вкусно звучи.
Аз ще я положа върху канапе от кисело зеле вместо върху зеленчуци:)

# 249
  • София
змия, снимай и пращай, че много вкусно звучи.
Аз ще я положа върху канапе от кисело зеле вместо върху зеленчуци:)

Качих и снимка.
Канапето е важно, защото периодично се полива със соса, в който са зеленчуците.

Зелето можеш да си го направиш в отделна тава.

Довечера ще изровя рецептата и ще я кача тук, ако още някой я иска.

# 250
Здравейте момичета.Съвсем нова съм тук.Трудно ви открих,но се радва,че успях!По-лесно е със съмишленици😊
Аз се боря с едни 10кг но нещо не мърдам надолу.Вманиячавам се в тегленето и кантара и губя мотивация.

# 251
Здравейте момичета.Съвсем нова съм тук.Трудно ви открих,но се радва,че успях!По-лесно е със съмишленици😊
Аз се боря с едни 10кг но нещо не мърдам надолу.Вманиячавам се в тегленето и кантара и губя мотивация.
Голяма грешка!
Добре дошла! Ако си сериозна само след няколко месеца ще си с нова фигура!

# 252
Болднатото само по себе си нищо не значи.
Зависи от много фактори...кога си започнала, имаш ли причина да не сваляш/да сваляш трудно, колко и какви диети си правила до сега, как точно се храниш-какви храни и в какви количества.....
Ако дадеш повече подробности, и помощта ще е по-адеватна.   Peace

# 253
Преди осем години с режима на Аткинс свалих 15кг(след бременност) и дълго си ги поддържах,но последните три години да кажем се поотпуснах и съответно се сдобих с 10кг.От две седмици отново съм се захванала сериозно и съм стриктна.Започнах да ходя и на фитнес.Не ми е известно да имам хормонални проблеми или друга причина,която да възпрепятства отслабване.Ще споделя какво ям в един ден.
За закуска или две яйца пържени или си правя сандвич от яйце,лъжица ленено семе и кашкавал.До обяд ако не ми се намира някоя ядка пия зелен чай и вода.Пия си и кафе.За обяд ям предимно месо и кашкавал или месо със салата(зелена,авокадо,домат)
Вечерята ми често е същата като обяда.За мазнина използвам краве,масло,кокосово и зехтин.Заквасена смета и сирена включвам най-често на закуска.Струва ми се,че поста ми е безкраен,дано не съм пропуснала нещо съществено.

# 254
Преди осем години с режима на Аткинс свалих 15кг(след бременност) и дълго си ги поддържах,но последните три години да кажем се поотпуснах и съответно се сдобих с 10кг.От две седмици отново съм се захванала сериозно и съм стриктна.Започнах да ходя и на фитнес.Не ми е известно да имам хормонални проблеми или друга причина,която да възпрепятства отслабване.Ще споделя какво ям в един ден.
За закуска или две яйца пържени или си правя сандвич от яйце,лъжица ленено семе и кашкавал.До обяд ако не ми се намира някоя ядка пия зелен чай и вода.Пия си и кафе.За обяд ям предимно месо и кашкавал или месо със салата(зелена,авокадо,домат)
Вечерята ми често е същата като обяда.За мазнина използвам краве,масло,кокосово и зехтин.Заквасена смета и сирена включвам най-често на закуска.Струва ми се,че поста ми е безкраен,дано не съм пропуснала нещо съществено.
А височина/кг?
Ако си 170/65 кг, искаш да слезеш до 55, няма да стане бързо.
Иначе, нещата, както си ги описала, звучат добре.И на пръв поглед няма причина да не стане.С постоянство и търпение най-вероятно до лятото няма да ги има.

Общи условия

Активация на акаунт