НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 702
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Искам да попитам ако фъстъците са бобови не са по режима,защо някой от вас ( виждала съм в рецептите и във страницата във фб за публикации на храни ) ги приемат във вид на фъстъчено масло / тахан ? Ако не са подходящи за режима?
И днес си купих и аз фъстъчено масло с високо съдържание на протеини.Мазнините също са много.Въглехидратите едва 13 грама ?
За кеф?За удоволствие?  Expressionless
Все пак не може човек да яде само "режимни" храни....понякога му се иска да се поглези и с нещо "забранено".
При мен поне това е мотивът да хапвам отвреме навреме нещо "вредно и забранено"....Ядки не обичам, глезя се с други вредители.Blush

# 361
Момичета, идвам за консултация. Какво мислите за този продукт
https://nowfoods.bg/now-foods-chromium-picolinate-200-mkg-250-capsules

Идеята зад приема му би била контрол върху инсулина и кравната захар. Режимът - нашият, проблемът - ИР.

# 362

За кеф?За удоволствие?  Expressionless
Все пак не може човек да яде само "режимни" храни....понякога му се иска да се поглези и с нещо "забранено".
При мен поне това е мотивът да хапвам отвреме навреме нещо "вредно и забранено"....Ядки не обичам, глезя се с други вредители.Blush

[/quote]

Аз пък помислих,че е разрешено като разнообразие заради високото съдържание на мазнини и протеини.Реших да си го купя уж да разнообразявам и аз...а то...Иначе не съм фенка на фъстъците.Запичат ме.Но сега на Коледа ще си хапна от онези в черупките...По-скоро ми прави кеф да почопля няколко отколкото да ги ям SatisfiedSatisfied
Иначе мога да се похваля,че вече почти седмица съм на този режим ( като съм прегрешила веднъж с тиквеник) и съм отслабнала с един кг или поне така показа кантара във фитнеса.Найййййййй сетне мръдна надолу ...ура ура....
Жалко,че сега след Коледа сигурно пак ще видя същата стара цифра Cold Sweat

# 363
Момичета хубавелки - позволете ми така да ви нарека (нали всички ще ставаме елИгантни?) - благодаря за отговорите ви. Аз се бях уплашила за ядките - че тук последната седмица нападнах един пакет със слънчоглед + кашу и фъстъци (от тези с твърдите черупки).
* За мазното месо - винаги съм обичала тлъстичкото на месото. Дори при сервиране е било приоритет тлъстите парченца за мен да са. Затова сега това състояние на отвращение на моменти много ме учуди. Но явно е временно явление.

# 364
  • Sofia
А аз сега преоткривам мазните храни,винаги съм ги избягвала...тлъстото ми  е предизвиквало погнуса,а сега ми е вкусно...само още не мога да се престраша да хапна сланинка,гадно ми е...,но ако е препечена обичам,също пръжки ми са се прияли,но незнам какво месо да взема за тях

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 19:28 от Doli

# 365
  • София
Момичета, идвам за консултация. Какво мислите за този продукт
https://nowfoods.bg/now-foods-chromium-picolinate-200-mkg-250-capsules

Идеята зад приема му би била контрол върху инсулина и кравната захар. Режимът - нашият, проблемът - ИР.

Здравей,аз съм с ИР и Диабет тип 2 открит преди месец и половина.От тогава съм на този режим и приемам Неоформин от 850 един път на ден.Преди две седмици включих хром,канела и липоева киселина. При профилактичната ПКК захарта ми беше 7.6 Сега се движи от 4.3 до 5.2 (ниските нива са след като включих добавките) Инсулина ще го проверявам след нова година иначе беше 14 на нулева,194 на 60мин. и 333 на 120мин.

# 366
Блеки, хром пиколинат е един от най-известните подтисници желанието да ядеш сладко, и не само сладко, и апетита подтиска. С доказано действие, тъй да се каже Simple Smile
Но да регулира вече появил се висок инсулин не знам.

# 367
  • Бургас
Здравейте, не съм влизала тук от доста време, следя само във фейсбук. Но сега имам едно въпросчежкъм вас - някой правил ли е режимни ореховки или. Масленки ( сладки с мас и безалкохолно, в които се слага локум и овалват в пудра захар). Много искам да пробвам. Ако някой има рецепта, ако не ще пробвам. Безалкохилното ще е само газирана вода, брашното бадемово или кокосово, ще завия бадем или орех, а ще овалвам в стевия на прах.

# 368
  • София
Блеки, хром пиколинат е един от най-известните подтисници желанието да ядеш сладко, и не само сладко, и апетита подтиска. С доказано действие, тъй да се каже Simple Smile
Но да регулира вече появил се висок инсулин не знам.
От една книга (от библиотеката) на Джон Брифа:
"Supplementary Benefits Blood sugar balance is regulated by processes that depend on the supply of specific nutrients, probably the most important of which is the mineral chromium. Supplementing with this nutrient does seem to help stabilize blood sugar levels and, very importantly, can help to curb carb cravings in particular. In one study, overweight women treated with 1,000 micrograms (mcg) of chromium
324/662
per day saw their hunger (and food intake) fall significantly compared to women taking a placebo.2 In another study, chromium supplementation was found to reduce carbohydrate cravings specifically.3 Some supplements offer a blend of nutrients designed to help stabilize blood sugar. In addition to chromium, these often include magnesium and B vitamins. Such a supplement, or even straight chromium, can be very useful during the initial stages of transition to a lower carbohydrate diet. Whether in combination with other nutrients or alone, I recommend 400–800 mcg of chromium daily, spread out over 2–3 doses during the day."

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 23:07 от The Baroness

# 369
Това го разбирам като да намалява ввъглхидратния глад и така да регулира кръвната захар, а не като да влие директно върху нивата в органима

# 370
  • Scotland
Здравейте, не съм влизала тук от доста време, следя само във фейсбук. Но сега имам едно въпросчежкъм вас - някой правил ли е режимни ореховки или. Масленки ( сладки с мас и безалкохолно, в които се слага локум и овалват в пудра захар). Много искам да пробвам. Ако някой има рецепта, ако не ще пробвам. Безалкохилното ще е само газирана вода, брашното бадемово или кокосово, ще завия бадем или орех, а ще овалвам в стевия на прах.

Не мога да ти помогна съвсем, защото за мен тези празници са повод да кръшна..така да се каже. Не можем да сме 365/6 дни в годината режимни. Миналата година направих масленки, както са си по рецепта, но брашното замених с безглутеново и толкоз..пак си имаше захар и всичко останало. Хапнах си с кеф. Тази година прегрешенията ми ще са на Бъдни вечер ( дано само тогава) с баклава най-вече. Лично аз си я правя и няма шанс да не Апна Grinning

# 371
Аз мисля да наблегна на сърмите!

# 372
  • на Мелмак
На мен не ми се празнува.
Най -вероятно ще съм на режима, домашните по традициите.
Поне купих батерия за кантара, килограмите са ми същите, въпреки, че съм излизала от режима и хапчетата.
Това ме радва много 😊.

# 373
Ети, какви хапчета? Нещо ми убягва?

# 374
  • на Мелмак
Да, Мари, нови са .
Не ми говори.
Страничните им ефекти са уау.
Пробно са за две седмици, но пък съм малко по-добре с тях.
Искам да минава ЯМР-то и да знам какво ми е.

Общи условия

Активация на акаунт