НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 686
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Scotland
Тази група на Узунов я напуснах - тотална простотия е Sad

# 451
  • Sofia
Има ли друга?

# 452
  • Пловдив
Идеи за закуска:
- кафе с масло
- заквасена сметана със замразени плодове
- варени яйца със зеленчук
- яйчени мъфини (яйца+зеленчуци+кокосови стърготини, подправки)
- печена тиква с орехи и масло
- пълнена чушка с каквото се сетиш
- някакво печено месо (много хубаво става това: http://know-how-to-cook.com/2017/11/pecheno-paprikovano-svinsko-file.html, особено изстинало и на следващия ден) + зеленчуци
- може да се направят разни палачинки (яйца, кокосови стърготини/кокосово брашно; може и с извара или крема сирене или маскарпоне)
- лъжица тахан
- ядки+малко плод (не е най-добрата закуска, но за разнообразие става)
- кюфтетата също са добра закуска Simple Smile
- омлет
- котидж със зеленчуци
- кисело мляко с канела, кокосов чипс и ядки
- кокосов чипс и ядки
- авокадо, кашкавал, домат
- парче кашкавал, намазано с малко масло и зеленчук

За смесването на протеините - нищо не го забранява, но:
1. Някои хора имат непоносимост към определени комбинации и е добре да ги избягват.
2. Някои споделят, че ако не смесват, отслабват по-бързо и по-лесно.

# 453
Записвам се да ви следя  и започвам от нулата. Дано успея!

# 454
Тук сме Райче!
Ще се радвам ако мога да помогна!

# 455
Тук сме Райче!
Ще се радвам ако мога да помогна!

Радвам се, Мари! Прочетох тази тема от 1 стр., нямам време за всичките. Направи ми впечатление, колко приятна е атмосферата тук и как липсват някои персони от други теми, които се изживяват като последна инстанция. Поздравявам ви за търпението, насърчението и помощта към новаците. За много неща ще питам и аз, надявам се класната да не се появи и тук. Сега ще се върна да разпечатам основните неща за щерката, аз уж се запознах. Но...и аз като Пифиела имам някаква психологическа бариера от това мазно. Кафе с масло...абсурд, трудно ще ми е, но ще опитам.
И аз не знаех, че мога да готвя ориз и месо примерно заедно и да ям само месото. При разделното хранене това е забранено, а така ще могат другите да си ядат нормално.

# 456
Рая, обърни сериозно внимание на това какво  е състоянието на щитовидната жлеза. Аз тук не мога да ти дам насоки, но в темата има доста материали. Т. е. според състоянието на жлезата се определят въглехидратите. Все си мисля, че В в нейното състояние не трябва да са на долната граница, а леееко повечко.
И искам да ти кажа, че да пиеш мазно кафе(разбирай кафе с маскарпоне, като за начало)е все едно да пиеш кафе с бита сметана, но без захар! Ти само пробвай!
А за кафето с масло дума няма да отварям- разкош.
Какво да ти кажа за мазнините- при условие, че се ползват позволени мазнини- разбирай мас, тлъсто месо, масло и зехтин няма нищо страшно. Това е била храната на нашите прадеди. Е, за зехтина не точно, но той си е точно по нашето хранене. Богат на разрешените омега 3 мазнини. И най- важното-в храната трябва да има превес на позволени мазнини, а не да плува в тях!!!

# 457
1г мазнина е 9 кал.
1г въглехидрат и белтъци е 3 кал.
Та превеса на М лесно се постига...в калорийно отношение☺

# 458
  • София
Честита нова година, режимни!

И аз имах нарушения по време на празниците, похапнах повечко въглехидрати и естествено се отразиха. От вчера отново съм в правия път. Wink

# 459
Вечеря: салата зеле с моркови и бъркани яйца. Може ли да се консумират сирене, кашкавал, маслини?

# 460
  • На брега на реката
Да Рая, може. Аз си правя омлет със сирене или кашкавал, а маслини обожавам. Препоръчваше за отслабване, да се ограничават млечни, защото забавяли процеса, но то си е индивидуално.
Препоръчително е яйцата да ги изпържиш с масло, мас или гхи.

# 461
Да, може сирене, кашкавал и маслини. Ако се цели по- бързо сваляне на килограми(а при нея не е така) млечните се ограничават, защото техния произход е с доста неизвестни- сухо мляко, растителни мазнини и т.н. Маслините са си екстра. Аз обичам в бърканите яйца(правя ги с малко масло, защото са ми по- вкусни) да добавя докато са на котлона и малко заквасена сметана.

# 462
С масло ги правих, нямам никакви позволени масла за жалост още. Дори не знам какво е гхи 😒 и дали го има у нашето село. Всички четат иначе, разпечатах им, ММ се кефи, ние...не чак толкова. Риба само на скара и печена ли може?

# 463
Да, така рибката. Е, освен и на чорба, ако така ще се заситите.
Гхи е пречистено масло. Продават го в Била(не е изгодно там), може да го има в здравословните магазини. Има и в Метро.

# 464
  • На брега на реката
Както и Мари ти е писала, гхи е пречистено масло. Последно си взех от Била, а преди няколко месеца си направих. Не е сложно, но е "връткаво" и май предпочитам да си го купя.  Чистото масло бързо загаря и затова може да се смеси с малко мас или зехтин.  Аз лично похапвам и пържена риба, но я пържим с мас. Единствения и недостатък е, че трябва да се яде докато е топла.

Общи условия

Активация на акаунт