"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 34

• 70 408
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Това за което говориш ален маг в биохимична бременност и всъщност по просто казано е оплодена яйцеклетка която е негодна затова организма я изхвърля чрез месечния цикъл без да се случва имплантация Simple Smile

# 646
Да де, ама щом има ЧХГ някакво, това предполага някакъв опит за имплантация  newsm78
    Както и да е, ясно е че щом и лекар го е констатирал, всичко е приключило много рано ...

# 647
Това за което говориш ален маг в биохимична бременност и всъщност по просто казано е оплодена яйцеклетка която е негодна затова организма я изхвърля чрез месечния цикъл без да се случва имплантация Simple Smile
Това не е вярно Wink
Аз съм имала биохимична бременност. При нея има имплантация, доказано с два кръвни теста, просто направих тестовете по-рано след О и така я хванах. Цикълът може да дойде на време или на закъснее с ден-два- три.

https://www.medinfo.bg/spisanie/2008/2/statii/diagnostika-i-tera … ven-algoritym-389

# 648
  • София
нека и аз да вкарам малко разяснение:
- след отделянето на яйцеклетката от яйчника (овулация), тя се опложда в едно пространство до тръбите и от налягането тръбата  засмуква оплодената яйцеклетка (зигота) и започва да я предвижва към матката. Това "пътуване" отнема 7-9 дни (в различните източници може да се срещнат различни периоди, явно никой не знае колко точно е това, защото тръбите на жените са различни - някои са по-нагънати, други по-прави и т.н.т.)
- след като от тръбата попадне в матката, оплодената яйцеклетка, която вече е в друг стадий започва да се ориентира към маточната стена и до 1-2 дни започва да се вгнездява в стената. Имплантацията започва.
- след още 1-2 дни вече в кръвта може да се намерят следи от ЧХГ - бременност има.

Ето сега и за различните видове проблеми:
- ако при пътуването в тръбите, оплодената яйцеклетка не може да се движи (има проблем с тръбата) по някаква причина (силно нагъване, неработещ фимбрален апарат на тръбата, сраствания и т,.н.т.), яйцеклетката може да се загнезди в нея вместо във матката - получава се извънматочна бременност.
- ако след вгнездяването (имплантацията ) в матката, нещо се случи (некачествен ембрион, проблеми в матката, полипи и т.н.т.) бременността не се развива, матката изхвърля плода с месечния цикъл (който идва в следствие на това, че хормоните на бременността не растат). Това се нарича биохимична бременност.

Забелязвате, че за да има бременност, трябва да има имплантация (загнездване) на ембриона някъде

Ако по някаква причина има оплодена яйцеклетка, но тя загине преди имплантацията - бременност не може да се засече по никакъв начин, защото няма ли имплантация, няма ЧХГ, следователно е само в нашите глави възможна тази ситуация, никой не може да я докаже по никакъв начин.

Ето сега и за симптомите.
Имам 1 дете, а миналата година имах 2 забременявания - неуспешни. Едното беше биохимична бременност, другото беше спонтанен аборт на 2 седмици закъснение на цикъла или по-точно 6-та г.с.
Симптомите на бременността в началото приличат много на ПМС, ама много, но ако ви се случва често както на мен, може да се открият някакви разлики. Но всичко това идва, заради наличието на ЧХГ. А чхг идва след като е започнала имплантацията, което е минимум 9-10 дни след оплождането на яйцеклетката ПОНЕ. В началото обаче нивата са толкова ниски, че надали някой може да усети нещо кой знае какво, а и да усети не може да се докаже, че това е от евентоалната бременност, за която все още няма как да се знае и да се докаже.
Ако има бременност и симптомите са по-силни, то може да се предположи, че оплождането е настъпило по-рано от очакваното.
С нарастването на ЧХГ симптомите се увеличават. И това пак е относително за всеки. Лично при мен може би наблюдавах някакви киселини и болезнени гърди, но всичко това беше след закъснението.
Но не бива да изключваме тук и хормоните. Хормоните на всяка жена след овулацията, независимо дали е бременна или не се държат по един и същ начин - високи естрогени, висок прогестерон, пик на естрогените около 7-ми ден след овулация, задържане на висок прогестерон до 1-2 дни преди цикъла. Тези хормони карат всяка жена почти да изпитва болки в гърдите, придърпване в областта на матката и яйчниците, засилен апетит, често уриниране, подуване, стомашни проблеми - гадене, киселини и т.н.т.

В тази тема се опитваме да казваме на всички, че всичко това което чувстват е нещо, което е абсолютно нормално и се базира на хормоналните промени след овулацията при жените.
Ако има бременност, ЧХГ се покачва след имплантацията всеки ден и то доста бързо. При някои жени с увеличаването може да се засилят онези симптоми от по-горе, защото ЧХГ кара прогестерона и естрогена също да растат.

Дано съм помогнала малко и да се спре спора. Ето ги отново топиците:
- бременност има чак след като оплодената яйцеклетка пристигне в матката и се имплантира (има ЧХГ)
- биохимична бременност има когато имплантираната яйцеклетка не оживее (има ЧХГ, което не се увеличава, а пада и в следствие на това идва цикъла)
- за да има бременност в матката, трябва да мине време (около седмица), за да дойде ембриона в матката и да се имплантира

# 649
Brayda много хубаво го е написала. Аз съм била бременна само веднъж, но някакви малко по-различни симптоми от обичайните преди менструация, получих около 2 дни преди датата на менструацията,когато имах и положителен тест. Бяха минали около 13 дни от О. Болките в гърдите и коремните спазми си ги имах всеки месец в лутеалната фаза, но бременна не бях. През успешния ни месец усещанията през ЛФ бяха абсолютно същите. По-различното, което се появи, както казах около 13 дни след О, бяха ужасно чувствителни и парещи зърна. Съдейки по личния ми опит и споделеното от много жени тук във форума, първите симптоми биха могли да се появят, когато ЧХГ е достатъчно нарастнало за да бъде засечено с уринен тест - около 12-15 дни след овулация.

# 650
Здравейте, при мен ситуацията е следната - ПМЦ беше на 5.12.2017, секс правихме на 23.12.2017, трябваше да ми дойде на 9.01.2018, цикълът ми е с продължителност около 36 дена. На 16.01.2018 правих някакъв тест Be sure(не съм го ползвала досега и ми е малко съмнителен), той показа отрицателен резултат. Към днешна дата още не ми е дошло, а МЦ никога не е закъснявал толкова.
Въпросът ми е дали сте ползвали такъв тест, дали е надежден, или за по-сигурно да си направя Шуър чек(по принцип такъв купувам, но в аптеката нямаха)?

# 651
Хриси, мисля, че назад се бяха оплаквали от тези be sure .. пробвай с sure check Wink

# 652
Оплакванията са от Believe. Този е много нов и все още няма отзиви за него във форума. Хриси, с такова закъснение всеки тест ще отчете по всяко време на деня. Едва ли си бременна и вероятно има друга причина за закъснението. Ако до няколко дни не ти дойде, посети лекар.

# 653
Здравейте на всички ! Нова съм във форума и не знам дали тук е мястото за тази тема. Преди няколко дни с годеника ми правихме каквото правихме, но се пазихме с прекъснат полов акт. Това беше ден преди овулацията и след това в самия ден на овулация пак го правихме. След няколко дни започна кръста много да ме боли, нещо като скованост, гади ми се постоянно. Цикъла трябва да ми дойде на 28.01, но вчера имах розово зацапване, при избърсване, днес вече зацапването е като кърваво. Според вас какво може да е. Възможно ли е да съм забременяла от прекъснат полов акт? Благодаря ви предварително за отговора !

# 654
Когато правиш секс без предпазни средства ВиНАГИ има вероятност да забременееш.
Твоите симптоми няма как да са от евентуално забременяване обаче.
МНого рано е за симптоми.

# 655
  • Varna
Възможно е щом не сте се пазили. Но толкова рано симптоми няма как да имаш.

# 656
Таня, разбира се, че е възможно да си бременна, но симптоми 4 дни след овулация няма как да усещаш. Гаденето и повръщанети се дължи на нещо друго. За тест е абсурдно рано. Не гледай, че пише 7 дни след овулация. Това е рекламен трик на Престо. Това само подлъгва да си купиш теста и неслучайно пише втория тест да се направи при закъснение. Уринен тест отчита най-рано 12 дни след овулация, т.е. по-рано от 26.01 няма смисъл да правиш тест.

# 657
Благодаря ви за отговорите ! Аз лично се надявам да има закъснение и след това да видя две чертички ! Може би симптомите са ПМС, нищо че е рано, но ще изчакам до 28.01 !

# 658
Да, изчакай за теста. Успех и пиши за резултата.

# 659
Нищо не разбрах. Искате бебе, но се пазите да не забременеете, след това ви идва менструацията и питате дали сте бременна?

Общи условия

Активация на акаунт