"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 34

• 70 407
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Доста прочетох по темата, но все пак искам да чуя и вашето мнение. Възможно ли е да се забременее 2 дни преди овулация? Ясно е, че самото оплождане става при налична зряла яйцеклетка, но доколко е реалистично сперматозоидите да оцелеят 2 дни, някой може ли да сподели опит от първа ръка за забременели по този начин? Благодаря Simple Smile

# 661
Нищо не разбрах. Искате бебе, но се пазите да не забременеете, след това ви идва менструацията и питате дали сте бременна?

Значи първо, аз искам бебе, но по-скоро годеника ми иска да изчакаме до лятото, тогава ще бъде сватбата ни и за това той иска да се пазим! И второ за мен пазенето с прекъснат полов акт не е точно пазене и никой не знае кога и в кой момент може да му се случи ! И във втория си коментар написах, че се надявам да има закъснение !

# 662
  • София
Здравейте. Доста прочетох по темата, но все пак искам да чуя и вашето мнение. Възможно ли е да се забременее 2 дни преди овулация? Ясно е, че самото оплождане става при налична зряла яйцеклетка, но доколко е реалистично сперматозоидите да оцелеят 2 дни, някой може ли да сподели опит от първа ръка за забременели по този начин? Благодаря Simple Smile
Съвсем реалистично е да оцелеят до 5 дни при наличие на подходяща среда. (Благоприятна цервикална слуз). Дано резултата е такъв , какъвто искаш!

# 663
Включвам се и аз само да спомена, за нещата около моите чуденки по напред в темата.За сега бременост няма Simple Smile цикълът ми дойде даже по-рано от датата, но това си е в реда на нещата Simple Smile Така че, следващия месец може да е нашия месец,само късмет да имаме.набавих  си и тестове за овулация, за да мога по точно да следя ОВУ Simple Smile Успех на всички Simple Smile

# 664
благодаря за отговора. днес е 9, респективно 10 ден от акта, май още е рано за чуър чек?
п.с- до някъде ме обнадеждава това, че макар и минимално да е има по-силно насищане спрямо вчера
п.с.цикълът ми обикновено идва на около 30, 31 и няколко дни, но последните 3-4 месеца се скъси, миналия месец ми дойде на 27ми ден, дори бях на ски и едни болки като започнаха... въобще не очаквах че е от цикъла
за момента нямам закъснение
Здравей, може би вече знаеш със сигурност дали си бременна, но да кажа и аз.
Септември месец имах същия въпрос от относно Престо, това е теста ми 2 дни преди цикъл
,
а това е Шуър Чек на следващия ден

Сега чакаме бебко през май, така че според мен теста ти е положителен.
Късмет от мен❤❤❤

# 665
Момичета, здравейте. Пак съм аз. Извинявам се, че отново досаждам с нова снимка, но колкото повече тестове правя толкова повече си мисля, че нещата са се случили. Ето снимка от днес. Основното ми притиснение, е че пия  еутирокс от 25 мг. Последно на контролен преглед бях лятото и тогава стойностите на тсх бяха една идея под 2.ендокриноложката ми каза като забременея веднага да отида при нея и в този ред на мисли според вас ако съм бременна този период от 2те чертички и потвърждаването на бременността критичен ли е, може ли нещо да се случи с плода поради проблема ми с щитовидната? П. С този тест е от преди малко с трета урина за деня, вчера правих и клиър тест пак с трета и чертичката при него беше доста по слаба от днешната, но все пак видима Simple Smile

# 666
Да, бременна си и трябва веднага да се обадиш на ендокриноложката. Проблемите с щитовидната жлеза са много сериозни при бременност и трябва веднага да се следи състоянието на хормоните и те да се увеличат/намалят, ако е нужно. Обади и се още днес. Peace Утре да пуснеш тсх и да видиш точно колко е. Трябва да се държи около 2-ката, дори и леко по-малко, защото се покачва при бременност.

# 667
Здравейте нова съм във форума постоянно ви следя, но за първи път решавам да пиша. Правим опити от близо година в началото не се съобразявахме с овулацията когато тогава, но като видях че нищо не става започнах да я следя чрез цервикална слуз и по усет, бях си взела и ленти за овулация но от 14 ленти нищо и се отказах от тях. Та ситуацията в момента е такава последния ми цикъл започна на 23.12., предполагам че овулацията ми беше на 5-6.01 с обилна цервикална слуз,  бебеправихме на 4 и 5.01. Веднага след овулацията започнаха болки в гърдите които на моменти са не търпими. Не се стърпях и си взех тест в момента не сме в Бг теста ми се струва не много читав, направих го на 17.01 - отрицателен. По календара ми днес трябва да ми дойде но за сега нищо. Възможно ли е да е било много рано за тест? Ясно ми е че трябва да изчакам и ако не ми дойде да направя нов, но просто исках да споделя с някой.

# 668
Възможно е да е било рано за тест. Зависи кога ти е била овулацията точно. Ти си знаеш, че е добре да изчакаш ден-два закъснение за по-сигурно и тогава пак да повториш теста, ако няма мц. Успех.

# 669
Не успях да се свържа с ендокриноложката, мисля да отида да пусна тсх и чхг има ли проблем за чхг ако е следобяд, привечер?

# 670
  • София
Не успях да се свържа с ендокриноложката, мисля да отида да пусна тсх и чхг има ли проблем за чхг ако е следобяд, привечер?

За ЧХГ няма значение, но за ТСХ има

# 671

Утре сутринта тсх на гладно, без изпит хормон.

# 672
Благодаря ви,  момичета. Бях се запътила към Цибалаб, но реших да ви послушам и ще отида утре, за да сме сигурни, че всичко е изрядно. Още повече, че така вероятно ще се видят и по-високи нива на ЧХГ ако има бременност, малко съм неуверена, но ... Иначе днес имам едно като придърпване или разпъване, което отива към десния хълбок, вчера вечерта усетих няколко като импулсни пробождания в левия яйчник. Като луда търча до 00 да проверявам да не е дошло. Гърдите ми доста наедряха послесните няколко дни, но не са болезнени. Принципно нямам особено изявен ПМС обикновено ме свива корема и в рамките на деня ми идва, но чувството сега е малко по-различно =)

# 673
Лола, съвсем нормални усещания имаш за ранна бременност. Утре пусни ТСХ и се виж с ендокринолога. Ще те следи и всичко ще е наред. Аз също приемах еутирокс през цялата бременност, като всеки месец пусках ТСХ. Относно ЧХГ, безсмислено е да пускаш. Просто изчакай 10-15 дни закъснение и иди на преглед.

# 674
Здравейте имам нужда от вашето мнение ,очаквам да ми дойде на 25.01 ,знам че е прекалено рано но преди няколко дни си направих тест излезна много бледа втора чертичка .Това прилича ли ви на бременност?Да му вярвам ли?

Общи условия

Активация на акаунт