Избор на сушилня - Тема 9

• 114 908
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • на Мелмак
Ами всичките букви на модела не ги помня, за 9кг е 😊.
Консултантката нещо не ви е консултирала правилно според мен 😉.

# 166
Това с маркучите и самопочистването на мен не можаха да ми го обяснят от сервиза !!! Не били сигурни дали отпада самопочистването, ако вържа машината към канала.
В Упътването към уреда пише, че дизайна на контейнера е съобразен в него винаги да остава минимално количество вода, за да си изпълнява функция самопочистване.
Не съм вързала моята машина към канал, защото беше свързано с ремонтни дейности.

# 167
Афродита, коя програма беше за якета? Загубила съм си упътването и не се сещам как се нарича програмата.

# 168
На неостъклена тераса няма как да оцелее машината. Под +5градуса тя е неефективна и не е желателно да стои на по-ниски градуси - това и в упътването го пише, а ако е неостъклена терасата не виждам как ще работи дори и през деня на -15/-18 градуса - то всичкия конденз ще се заледи преди да е стигнал контейнера, а електрониката ще се предаде, айде да не казвам на дни ама... месец най-много. Знам че има хора си ги държат на остъклени тераси, даже ги увиват с одеала да се топлели /то така или иначе отзад и отпред трябва да е открита при работа, нз само отстрани каква файда има ама както и да е/. Дори и тези които все пак издържат се амортизират много по-бързо, заради атмосферните условия. За мен това е неоправдано да се хвърлят едни 1000лв. на терасата и да се чака кога ще се "изпарят" /т.е. кога ще се развали уреда/. С това стоене на терасата и гаранцията не важи, т.к. се води неправилно експлоатиран. Това си е мое мнение. Потърсете вариант за някоя стая, килер, коридор - според мен. За марка - аз съм с АЕГ - суши си вълна и съм много доволна от нея.
Първата ни сушилня стоя две години на остъклена с винкел тераса, после я изградихме с итонг и нищо й нямаше. След 5 години я сменихме. Сега пак ни е на тераса сушилнята - по-лесно ми е да проверявам така, а и не ми се събира влага в жилището. Но на открита тераса не бих сложила уред категорично.

# 169
  • София
Афродита, коя програма беше за якета? Загубила съм си упътването и не се сещам как се нарича програмата.
Аctive wear
----------------
 @ kati_v - да, има уреди, които въпреки неправилната експлоатаци оцеляват наколко години. Но сушенето на остъклена тераса вреди на уреда и това няма как да се отрече. Първо не случайно хората производители са преценили, колко да бъдат минималните градуси, на които да е изложен утреда, второ - влагата е много на терасата, т.к. се получава конденз от температурната разлика /все пка уреда затопля/, а ако и самия уред отдава влага по прицип, става още по-неприятно, а тази влага вреди и на самия уред. Ако темп. падне под нула се получава замръзване и т.н и т.н. Ако е вътре в жилището и уреда е качествен не би трявало да има влага.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 15:25 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 170
  • София
Този модел на Бош ли беше с проблемния сензор?  WTW85550BY

http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … p;product_id=1440

# 171
  • Ловеч
Как се разбира дали и кога точно да се направи почистване на кондензатора в сервиз на самопочистващите се машини и какво би станало, ако не се почисти?
Има ли някои, който да го е правил?
Моята сушилня е на 1 година, но се експлоатира доста.

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 12:25 от radina_k86

# 172
  • София
За по-новите би трябвало да има индикатор, но за старите - просто спира да суши - духа, върти барабана, но дрехте са мокри.

# 173
  • Ловеч
Моята е нов модел и съм изчела подробно цялото опътване, но никъде не срещнах информция по този въпрос.

# 174
топлобменникът няколко пъти по време на цикъл се самопочиства. клиентите нямат задължения за това.

отговор на по-горно мнение: при свързване на сушилнята с канализационната система в резервоара за кондензирала вода остава малко количество за нуждите на функцията за самопочистване.

# 175
  • Ловеч
Благодаря!
Аз също се надявам тази технология да е прецизирана оптимално и да е по-скоро в улеснение на клиента, а не в тежест, като се налага каране на уреда на сервиз периодично.
В противен случай би трябвало изрично да бъде упоменато в инструкцията за експлоатация кога и къде да се случва това.

# 176
  • Wonderland
Имам сушилня със самопочистващ се кондензатор. Никъде не пише, че трябва да се носи на сервиз за почистване. Не знам къде сте го прочели, но мисля че не е вярно. Моята я ползвам от три години и не създавала никакъв проблем.

# 177
mari_eta и limonche Какъв точно модел са вашите сушилни и тези кърпички в гр. Пловдив има ли ги някъде ?

# 178
  • ГОре на черешата...
Моята  е Беко DPY 8506 GXB1.За кърпичките - нека пловдичанки да кажат.

# 179
Здравейте! Вчера си купихме сушилня втора употреба на Indesit HPD8416AT. Някой има ли същата? Доволни ли сте?  Една позната си извади зимните якета на топка. Защо се е случило така, градусите могат ли да се гласят автоматично?

Общи условия

Активация на акаунт