С огромен копнеж посрещаме ДЕКЕМВРИЙСКИЯ бебевалеж!

• 39 527
  • 348
  •   1
Отговори
# 225
Stellitto като можеш би ли ми отговорила какво ще рече лоши тонове,Че ме интересува под колко се носят за зле,защото моите не бяха същите като преди,А лекарите не ми казаха нищо на последните прегледи за разлика в тоновете.Моля те да ми отговориш,Че ми е много важно.

# 226
  • Велико Търново
Stellitto като можеш би ли ми отговорила какво ще рече лоши тонове,Че ме интересува под колко се носят за зле,защото моите не бяха същите като преди,А лекарите не ми казаха нищо на последните прегледи за разлика в тоновете.Моля те да ми отговориш,Че ми е много важно.
Това, което на мен ми беше обяснено  и показано беше, че линията на листа (това което е като кардиограма) е почти права. А нали има нагоре- надолу, когато бебето мърда пак се вижда разлика. А сега наистина беше абсолютно без никакви амплитуди нагоре надолу и ужасяващо почти права линия. Още докато легна и акушерката ми каза, че надали ще си тръгна днес. После лекарката ми го потвърди. Ако вярваш на лекаря си не се тревожи. Успех! Може би не ти бях мн полезна, но ако имаш още нещо питай Simple Smile

# 227
  • София
Да, лоши тонове е ако линията е почти или права.
JoannnaM , моето раждане беше планирано да е секцио. В крайна сметка издържах почти цяло естествено и накрая бях спешно секцио.
Когато няма някакъв медикамент, който забързва контракциите е поносимо. При мен бяха болезнени в най-силните им моменти, но имаш 2-3 минутки между тях да си поемеш дъх и поне аз тогава не усещах никаква болка. После те стяга цялото тяло и боли доста, но ако имаш възможност да заемеш удобна поза, да дишаш, да броиш наум(например) се издържа.

# 228
Е то при мен вече няма какво по-лошо да стане,но също ми бяха равни тоновете,А никой нищо не ми каза,само накрая имаше малко по-раздвижени ,но на почти целия предпоследен преглед бяха на 130 135 удържа някъде,успех ви желая момичета раждането не е чак толко страшно контракциите са по-болезненото нещо.Само живи и здрави бебета ви желая.

# 229
Честити бебчета, мили момичета! Да растат живи и здрави, да спинкат, да имат апетит и да са спокойни! Бързо възстановяване на всички мами Simple Smile
Аз имам проблеми с кърменето-драстично ми намалява кърмата Sad

# 230
  • Monaco
Ползваш ли помпа? 

# 231
Познати са ми казвали, че чая на Хип за кърмачки помага Sad

# 232
Откакто ме изписаха превърнах къщата в млекоцентрала-помпа, бутилки, нон-дтоп цедене, хранене от всяка гърда, по едно време даже замразявах, стерилизиране и т.н. Обаче започна драстично да намалява, а дясната е направо празна. Все още се опитвам да кърмя, но го усещам, че е постоянно гладен. Не са колики, не е пълен памперс-от глад реве...

# 233
  • Monaco
Пробвай с чай и със супи. Избягвай сухи храни и не пропускай хранене.  Понякога от грижи и ангажименти забравяме да хапнем, а това се отразява на организма. Почивай си, избягвай стрес. Консултирай се с доктор дори.

# 234
http://zdraveia.com/bilki-i-bilkovi-smeci/laktogonen-chai-karmen

Пробвай с този чай. Аз лично не съм го пробвала и нямам мнение тъй като ми предстои тепърва раждане. Но една приятелка го препоръча, кърмата и беше намаляла в началото почти бях стигнали до дохранване. Но със него и течности, супи и бульони вече 8месец са изцяло на кърма...
Търпение и успех

# 235
  • in Wonderland
Честито на всички мамита, които вече си гушкат бебчетата.
И моя син се роди на 07.12.2017г. с планово секцио. Всичко мине идеално, възстанових се мн бързо, въпреки, че ми е второ секцио.
Вече от седмица сме си вкъщи и споделян на Алма поста относно кърменето!! Голям зор, а кърмичка има мн малко. Все си мисля, че е гладен малкия, но пък си спи и ака нормално. Днес взех даже везна от една пр да видя как се движи с грамчетата и си е възстановил рожденното тегло + 150 гр. Отгоре ( т.е.. роди се 3440, изписаха го 3200, а сега по тази везна ми дава, че е 3600). Та малко се поуспокоих, наддава си добре юнака.
Но и аз забелязвам, че по- малко ми се пълнят гърдите... Пия три вида чай, като най- голям ефект мисля че има от този:
Скрит текст:
Иначе и този на хип пия и още един, някакъв био, не го намирам сега в нета. Общо взето са им еднаакви съставките на вс, но нали мн течности тр да се пият, та пия чай на поразия. Орехи ям също и лук и те спомагали за лактацията.
Стискам палци да ви се получат нещата Алма

# 236
Много Ви благодаря, момичета-ще пробвам и други чайове. Аз пия 2 вида от ДМ-био, май наистина билките в тях са еднакви. Ще наблегна и на супите, само време да намеря Simple Smile
Dee, честито бебче Simple Smile да сте живи и здрави, страхотни моменти вкъщи. Добре наддава, според мен му стига. При нас на прегледа при педиатъра се оказа, че е качил малко. Педиатърът ми обясни, че изцяло кърмените бебета по-малко качвали, но не ме успокои, защото нон-стоп е на гърда и явно не му стига. Скоро пак сме на преглед и ще видим.

# 237
  • София
Алма, колкото кърмения имате за 24 часа?
Колко наакани памперса на ден има и дали кърмиш от една гърда или от двете на кърмене?

# 238
Дези Simple Smile, много кърмения, не мога да смогна да ги записвам всичките. Той се задържа много дълго-30, 40 и повече минути от една гърда. На следв. кърмене, което е след час-два давам другата гърда. След това цедя, че да не се запушат каналите. Имам чувството, че не го засища, а като виждам каква масленост има, образува каймак като държа в бутилките. Спрях да цедя докрай, оставям малко. Отскоро почнах да давам и двете гърди на кърмене, че усещам никак не му стига... болят ме, на буци са, даже сутиен не искам да слагам, че ми дразни зърната. Наакано нямаше 2-3 дни, сега е на ден веднъж-цвят горчица иначе напишкани има много. сега "залепих" 2 зелеви листа под сутиена, дано помогнат Simple Smile

# 239
Алма, важното е да има напишкни памперси и поне 8 кърмения на ден. Може гърдите да са меки, това не означава, че нямаш кърма. Колкото повече кърмиш, толкова повече кърма ще имаш. Организмът се наглася според нуждите на бебето.
Лактацията е най-силна през нощта. Особено към 5 часа. Ако бебето те събужда, кърми го вечер.
Не винаги плачат от глад. Сега започват и колики.

Общи условия

Активация на акаунт