Дългото чакане след трансфер - Тема 65

• 102 114
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Волтаренът наистина не е за бременни, лекарят на Жана си знае защо й го е изписал.
  Сладурче, боцканията са нещо нормално. След като забременееш процесите в матката се развиват със скоростта на светлината и ембрито расте. Ако има сраствания и те си казват своето.А като почне да се вдига матката се опъват връзките, с които е свързана за таза и усещането е все едно те бодат с игла или шиш.
 Аз за година и малко забременявам вече три пъти и вече правя разлика, коя болка е притеснителна и коя не, ама аз все пак прекъсвах две бременности като преждевременно раждане, та и  за контракции мога да говоря от неволята...
Герда благодаря и на теб за информацията,просто ще трябва да свикна с промените.Съжалявам за случилото се с теб.Hug

# 571
Сладурче, не може ли да звъннеш на акушерката или лекаря, при който прави процедурата?. Аз имам мобилен телефон на моята акушерка и в случай, че нещо ме притеснява й звъня. Отзовавала ми се е винаги.
Помислих си го,ама нямам кървене,зацаоване или много силна болка,и така прецених за момента да не й звъня.

# 572
момичета, има ли някоя от вас, която бие фраксипарин и едновременно с това взима и аспирин? не става ли кръвта прекалено разредена?

# 573
  • София
Sladur4e, може да пробваш и папаверин. Малко по-силен е. На мен нош-па въобще не ми действаше.
Донякъде е нормално е да има лека болка, бодежи, дискомфорт, така е през цялата бременност...
Иначе внимавате с лекарствата - за пиене, ректални или за мазане, всичко има значение, особено в ранна бременност, когато няма и плацента. Аз съм слагала свещички индометацин за повишени води, но ме предупредих не повече от пет дни, че нещо му увреждали на бебето. По едно време много ме болеше кръста, гърба и се оказа, че с нищо от кремове на пазара не мога да се мажа, а бях 25+ гс.

# 574
  • София
момичета, има ли някоя от вас, която бие фраксипарин и едновременно с това взима и аспирин? не става ли кръвта прекалено разредена?
Аз съм на Клексан 0.6 и от 2 седмици ми включиха и аспирин.

# 575
Аз съм на Клексан 0.6 и от 2 седмици ми включиха и аспирин.

Nandin, аз съм на клексан 0.4 и преди 5 дни включиха аспирин.
получават ли ти се сини петна (хематоми) там, където си биеш инжекциите? преди да започна аспирина нямах проблеми, но сега половината ми корем е в хематоми 😣

# 576
  • София
Хематомчета си имах и преди това.
Поне за сега няма не съм забелязала някаква промяна по отношение на синините, а и не съм имала кървене от където и да било

# 577
Ще питам моя доктор дали е нормално. Аз преди аспирина нямах хематоми.

# 578
Нандин, как разбраха, че трябва и аспирин?

# 579
  • София
Нандин, как разбраха, че трябва и аспирин?
Коремчето му изоставаше малко и казаха, че трябва да действаме на 2 фронта с антикоагулантите

# 580
И аз имам синки от фраксипарина. Поставям го от деня на пункцияна, т.е. 40 дни. Все още не вземам аспирин, но може би ще се редумат след време с фраксито.

# 581
Трябва  много да се внимава с антикоагулантите особено с аспирина.  Аз при моята успешна бременност в 26 седмица след непрекъснат прием на аспирин и слагане на фраксипарин от 0.4 получих жесток кръвоизлив от носа т.к се беше разредила много кръвта.  Всеки месец изследвах показатели в кръвта, които показваха дали кръвта е прекалено разредена. Това трябва да прецени лекар, аз направих консултация с хематолог.

# 582
Момичета, аз не съм още в редицата с чакащите, но тъй като засегнахте темата за аспирина , ще се осмеля да попитам. На мен ми е изписан утрогестан и асп. заради нисък прогестерон. Утрогестана го взимам всеки месец по схема, а асп. трябваше да го спирам само в периода около М. Преди известно време ми се появи на крака червено петно с размер на монета от 2лв. приблизително. Не боли, не сърби, изобщо никакъв дискомфорт не усещам,  и изглежда все едно мястото е леко ударено. В смисъл, не толкова силно че да посинее, а само колкото да се зачерви. В началото помислих че наистина някъде съм се ударила без да усетя, но ми направи впечатление че след няколко дена това петно все още си беше там. Хрумна ми да спра аспирина, и започнах да го следя ще има ли промяна. Но ето че вече повече от 2м, това петно си седи и не изчезва. И сега се чудя на дерматолог ли да ходя, на хематолог ли, дали е възможно да е от лекарствата нещо ? Решила съм си от януари да посетя няколко клиники и възможно най-скоро да стартираме процедура по инвитро и се притеснявам от какво може да е това петно и да не ми обърка плановете.

# 583
  • Пловдив
Здравейте! Кръвният тест кога може да се направи? Само сутрин, на гладно и жадно или няма значение кога е?

# 584
Здравейте! Кръвният тест кога може да се направи? Само сутрин, на гладно и жадно или няма значение кога е?

Здравей, по всяко време на деня може да се прави тест на бета-ЧХГ, на гладно. На мен лаборантката дори ми каза, че е препоръчително да се пие вода предварително.

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 12:59 от Amaretti

Общи условия

Активация на акаунт