Кауфланд - тема 25

• 107 634
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • shumen
Тази бутилка не ми върши работа,ако наистина е с десертчета.

# 391
  • София
Тази бутилка не ми върши работа,ако наистина е с десертчета.

Те са миниатюрни. Точно като бонбони са, но по-скоро като онези руските конфети, т.е. да го хапнеш на 2 хапки. Иначе аз за пръв път я забелязах в Била. Беше около 12 лв. След това я видях и в Кауфланд и на още 1-2 места. Цената я пиша, защото и за 20 лв. я предлагат.  Wink

# 392
Таня67,според мен може да се връща във всеки един магазин и срока е 1 месец.
И аз до скоро си го мислих, но не е така: "Връщането на стока без дефект е въпрос на добра търговска практика, до 14 дни може да бъде върната единствено покупка от разстояние"

# 393
  • София
Таня67,според мен може да се връща във всеки един магазин и срока е 1 месец.
И аз до скоро си го мислих, но не е така: "Връщането на стока без дефект е въпрос на добра търговска практика, до 14 дни може да бъде върната единствено покупка от разстояние"

Този цитат на Кауфланд ли е? Защото съм наясно, че няма закон, който да задължава търговците, но бях останала с впечатлението, че и в Кауфланд връщането е лесно както в Лидл - 1 месец (дори в Лидл стана на 3 месеца) и във всеки магазин от веригата. Все пак продават дрехи, които няма как да се мерят в магазина. Ще видим какво ще ми отговорят.  Wink

# 394
Според закона за защита на потребителите, имаш право да върнеш стока в 14 дневен срок САМО ако е закупена онлайн. Има се предвид това, че не си могъл да я пробваш и да я видиш на живо. Но във физическите магазини дали ще ти върнат парите ако върнеш стоката (ако няма дефект и просто ей така си размислил в по-късен етап) е въпрос на добра търговска практика и не са длъжни да го направят, освен ако не са го упоменали.  
В случая Кауфланд пишат, че можеш да върнеш стока и да ти върнат парите без да се обясняваш, но в сайта им срок не видях.

Можете да върнете стока само, ако търговецът поддържа такава политика, законът не вменява подобно задължение.

Закупените през интернет стоки правят изключение, тях можете да върнете до 14 дни без да дължите обяснение и да посочвате причина.

Когато се установи дефект при стоката, имате право да поискате парите си обратно, ако търговецът не е успял в рамките на месеца  да я ремонтира безплатно или замени с нова.

След три рекламации, удовлетворени чрез ремонт в рамките на законоустановения гаранционен срок, имате право да претендирате за разваляне на сделката и връщане на парите.

# 395
  • Карлово
Днес купих чорапогащник на дъщеря си. 1-2  размер, обозначено отзад 165 ръст на 65 кг. Тя е 157 ръст на 50 кг. Чорапогащниекът е къс.. Дали ще приемат рекламацията?

# 396
Днес купих чорапогащник на дъщеря си. 1-2  размер, обозначено отзад 165 ръст на 65 кг. Тя е 157 ръст на 50 кг. Чорапогащниекът е къс.. Дали ще приемат рекламацията?

Няма да ти искат обяснения. Ще ти върнат парите.

Таня67, за Кауфланд няма проблеми с връщането, но наистина не е задължително всички магазини да имат такава практика.
Аз имах разправии преди 2 години в един магазин за домашни потреби, не искаха да ми върнат парите за един сушилник за чинии, защото бях убедена, че всички магазини имат такава практика. Е, разбрахме се накрая, върнаха ми парите, но по принцип не са задължени.
Баумакс - Хоуммакс например не връщат пари, а дават ваучер за същата стойност. Един вид замяна правят.

# 397
Хубаво е наистина човек да е запознат, защото и аз съм много устата, а като разбера, че не съм права, потъвам в дън земя Simple Smile Друго си е да си убеден, че си прав и да настояваш за своето...Но само ако си прав Grinning

# 398
  • София
Таня67, за Кауфланд няма проблеми с връщането,
Там е работата, че ми отказаха. Били минали 7 дни и да отида във филиала, от който съм купила джапанките.

Ще видим какъв ще е официалният отговор.  Wink

# 399
Да ни информираш като ти отговорят Simple Smile

# 400
Тези бонбони в бутилка са болезнено скъпи. Целият фейс е гръмнал за поръчки на такива бонбони, но в кутия от Англия. Цената варира между 15лв и 20лв за кутия, като грамажа и е мисля около 680гр. 15лв пак е много, но обща поръчка, комисионна, доставка и.. За цена от 20лв пък няма да коментирам.
Аз си вземам от Германия. 180гр е кутията и ми излиза 1,88е по намаления. Не са лоши бонбоните, нооо не е нещо кой знае какво. На десерта им в нормален размер по се радвам.

# 401
Таня67, за Кауфланд няма проблеми с връщането,
Там е работата, че ми отказаха. Били минали 7 дни и да отида във филиала, от който съм купила джапанките.

Ще видим какъв ще е официалният отговор.  Wink

Е, аз не съм връщала в друг магазин, само в същия и не съм имала проблеми.

# 402
Вася, видя ли, че захарта е 98 ст.?
Да, видях, май ще почнат да я подаряват вече или това е някаква химия?
Аз сега съм на тема сушилня за плодове. Влезе ми в главата, дано ми е полезна, че аман от разни уреди дето не ги ползвам.

# 403
Всяка година я намаляват по това време, аз по-скъпа не съм купувала, защото малко ползваме и като се запася, карам до следващата година. Нищо ѝ няма. Simple Smile

# 404
Вася, видя ли, че захарта е 98 ст.?
Да, видях, май ще почнат да я подаряват вече или това е някаква химия?
Аз сега съм на тема сушилня за плодове. Влезе ми в главата, дано ми е полезна, че аман от разни уреди дето не ги ползвам.
Сушилня за плодове купих при предишна промоция, май беше около 40-45 лв.(Не помня, а бележката не ми се търси). Ползвали сме я веднъж - суших ябълки, станаха чудесни. От тогава стои и събира прах. Канех се преди празниците да изсуша малко ошаф, ама така и не стигнах до там. Тавичките трябва да се въртят периодично, за да може плодовете да съхнат равномерно, т.е. не може да я напълниш и зарежеш. Не казвам, че е лоша инвестиция, но е за хора, които са повече време вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт