Плащане на сметката

• 37 893
  • 584
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:
A събота и неделя и по празници аз не ям ли и няма ли домакинска работа? Simple Smile Така де, ако ще ме отменя да е напълно. А ако смятаме така си е живо робство.
Така изчислено, се пада към 690 лв. месечно. 370 за - приемаме - 90 часа на месец съответстват на 690 за 168 часа на месец (21 работни дни по 8 часа). Wink Не знам малко ли е за такъв труд, но е оперделено над минималната заплата.
Ако си намери още един с такова заплащане, може и да стане. Но за разлика от човека на минимална заплата няма да има почивен ден, което значително влошава качеството й на живот.

За един час на ден всичко и то с готвенето значи основно полуфабрикати (както и Гугъл ти е казала всъщност),
Тя сама си го каза назад - готвела аламинути или си поръчват храна. И ние понякога поръчваме, ама далеч не редовно и аз не бих се хранила така. Ще си докарам някой стомашен проблем накрая от толкова доказване. А, ако имаш деца, съвсем. Мен ме изумява, че хора, които не могат да си сготвят и да си измият чиниите сами без да се почувстват като обслужващ персонал говорят за еманципираност и позиция. На 5-6-7 годишна възраст вече имах ангажименти, свързани с домашния ред (това сигурно се води детска експлоатация Grinning ). Тук става дума за възрастни хора.

# 376
Янечек, а после, ако случайно жената нацели работно място, което й харесва и започне да се изкачва нагоре (а не дай си боже, ако изведнъж започне да взима повече пари от мъжа си) веднага й се намила на пълни обороти как не е добра майка, кво виси на тая тъпа работа вместо да си се прибере вкъщи и да си гледа децата, сбъркани са й приоритетите то се знае.

Не позна, как ще се прибира вкъщи, като трябва да е заета на 100%? Тогава я забременява пак, за да я върже по-здраво и чрез децата я държи на къса верижка за поне още няколко години. Тамън е дръпнала в работата и хоп - майчинство, за да не може да напредне достатъчно и пак да е на тръни. Някои мъже така я разбират сигурността - да е сигурно, че жената няма да избяга, че и съвети си раздават как да потискат жените, така че да не вярват, че е възможно да имат по-добър живот и по-добър мъж.

# 377
  • MI
Горзното е, че стоят жени срещу жени. Гребците ги няма... 😆
Изплашиха се мамините златни. Joy За съжаление е така, както вече казах наистина най-големият враг на жените обикновено са самите жени.

Струва ми се че разликата в мненията отчасти идва от различното разбиране за качество на живота. За едните качество е само да имаш пари и да си (илюзорно и ефимерно) независим, за другите качествен живот е много други неща - сигурност, спокойствие, приятна атмосфера у дома, качествена храна, място на което да си позволиш slow life - айде и аз да използвам тренди думичка. Grinning

# 378
Въобще, не говорим жената да не ходи на работа.Ходим и гребем, защото ни харесва, удовлетворява, постигаме нещо, заплаща ни се и т.н. Как, по дяволите да разбере българският мъж/не познавам мъже от други националности/, че трябва да работи наравно с нас по домакинство, отглеждане на деца и други неплатени дейности вкъщи? Аз не успях, а се борих, вече каузата е загубена, над 50 сме. Любимо ми е "ти така си го научила", а защо въобще трябва да учим мъже , нали стартираме към семеен живот и двамата от началото? Ей така за една приятелка питам:blush:

# 379
Много повече предпочитам да излезем навън или да хапнем кетъринг,докато си говорим за днескашните ни постижения,отколкото да съм щастлива,че съм излизала къщата за пореден път тази седмица и съм сготвила 3 степенно меню или пък да съм изгледала всички сериали по телевизията и съм бляла в мола,защото имам домашна помощница.

Между тристепенното меню и кетъринга има още много възможности. В други теми се оплакваш, че си дебела и болна. Пази си здравето, след някоя и друга годинка и да искаш, няма да можеш да оправиш нещата с малко по-здравословно ядене и готвене, но в момента все още вероятно можеш.

# 380
  • град-държава
А истината Нелия, е че можеш да имаш и двете, но не докато и двамата гребат само за пари и си мерят пенисите.

# 381
Има една порода мъже, които държат жената винаги да е натоварена на максимални обороти, ей така, да няма време да се погледне и да си почине - може да не изкарва много пари, но ще ходи да работи, при това на пълен работен ден, че ако е на половин, ще почне да мързелува и кой знае какви мисли ще ѝ се завъдят в главата, я по-добре на тръстиката, ако и да не е много смислено.

Оо, ама разбира се. Сетих се навремето началника на отдела ни като сподели, че жена му не, че няма добро образование и професия, но просто през последните години и двамата са решили, че ще е по-добре да се посвети на отглеждането и възпитанието на двамата им сина, пак се намериха "гребци", които саркастично да подметнат, че така сигурно ще й остава и достатъчно време за любовници.
Абе друго си е, да не може да си вдигне главата от работа и грижи по деца и мъж, след което преуморена да заспи като пън.

# 382
  • Насред хаоса
Защо - посочих по-горе. И ако някоя не е съгласна с това положение, я изкарат луда феминистка, която не си знае мястото.

Не бе, супер е жената да бъде способна да се справя без мъж, това дава сигурност при всякакви положения, но защо тази жена да не харесва повече мъже, които са склонни да издържат семейство? Това, че са склонни, дава още по-голяма сигурност в случай на неприятни събития в живота, не означава, че щом докопат този мъж, ще тупнат на дивана и ще се превърнат в безпомощни същества.
Всеки нормален човек, предполагам, се спира на човек, с когото очаква да гради нещо занапред. Щом сключваш брак, независимо дали си мъж или жена, ти вече си натоварен/а с издръжката на семейството.
Мен поне никъде няма да ме чуеш да кажа, че гледането на деца и домакинстването е нищо работа и лигня. Факт е обаче, че множеството, които определят тези дейности по тоя начин, са жени. Което пък от своя страна дава стимул на доста мъже да клинчат и да омаловажават това, което жена им върши, независимо какво е.
Обаче не разбирам защо не се приема, че има жени, които не желаят да бъдат домакини или да им се вменява това или онова като "женско" задължение, че и вина даже. Аз например и милиардер да имам до себе си, пак ще работя, просто защото си обичам работата и не мога без нея. И след като работя, не желая да ми се вменява всичко по дома и децата като единствено мое задължение, както правят маса други жени, погрешно смятащи, че това е правилното.

# 383
  • MI
Тя сама си го каза назад - готвела аламинути или си поръчват храна. И ние понякога поръчваме, ама далеч не редовно и аз не бих се хранила така. Ще си докарам някой стомашен проблем накрая от толкова доказване. А, ако имаш деца, съвсем. Мен ме изумява, че хора, които не могат да си сготвят и да си измият чиниите сами без да се почувстват като обслужващ персонал говорят за еманципираност и позиция. На 5-6-7 годишна възраст вече имах ангажименти, свързани с домашния ред (това сигурно се води детска експлоатация Grinning ). Тук става дума за възрастни хора.
Не съм обърнала внимание, аз преди да си досъсипя стомаха (и без това е много чувствителен), ше надебелея при такова хранене. Забелязала съм че веднага ми се отразява дори при уж здравословни поръчани храни и полуфабрикати. Като погледнеш съдържанието им изведнъж не е толкова странно.

Да, това сега го водят експлоатация на детски труд. Joy Преди месец гледах в някакво предаване по тв един мъж как се ядосваше, че сега децата ги гледали като прасета за угояване, сакън да не ги експлоатират и така не научават нищо.

# 384
  • София
Не знам какво точно стои в основата на това юркане и този тормоз, забелязвам го при мъже от всякакви прослойки, може би да не ти осатави време за размисъл, защото тогава ще се  сетиш, че има и по-добър живот, в който да си отпочинала и спокойна, а не под вечен стрес и на педал.

В основата е убедеността на жената, че няма стойност ако не ходи на работа и не носи пари.
Както и че, да гледа децата и къщата, е нищо работа- неустойностимо задължение.

С второто дете, след платеното майчинство останах вкъщи- хем не искаше да ходи на градина, хем боледуваше ден през ден и реално, никой не би ме търпял дълго.

Работата на мъжа ми беше и натоварена, и с ненормиран работен ден.

В един хубав момент, в разговор с приятели, чух нещо от вида " Жена ми нали не работи, сме само на моята заплата".
На другия ден му представих разбивка на сумите, които спестявам с неходенето си на работа и се оказа, че на този етап, всъщност сме на печалба, дори и без надомната работа, която по моя инициатива бях приела.

# 385
  • MI
А истината Нелия, е че можеш да имаш и двете, но не докато и двамата гребат само за пари и си мерят пенисите.
Ами на мен това ми е целта, дали успявам - в различна степен в различните моменти. Но не е повод за депресия като в някое от двете не се получи на 100 %. Нали сме екип, а не роби в галера, ще му се не види. А и животът не го приемам като състезание, а като пътешествие.

Steambg, не знам, аз нямам отговора. Моето мнение е че това се научава в изходното семейство и този модел трудно се пречупва, но може и да не съм права.

# 386
  • София

Е това не искам. Мога ей сега да се хвана в кол център с английски и да взимам колкото него, да бича смени, да гледам на минимум децата и къщата. Но не искам.

# 387
  • София - Рим и обратно

Steambg, не знам, аз нямам отговора. Моето мнение е че това се научава в изходното семейство и този модел трудно се пречупва, но може и да не съм права.
Точно така е. Аз затова й говоря на моята щерка, да гледа внимателно семейството на бъдещите си гаджета.

# 388
  • MI

Е това не искам. Мога ей сега да се хвана в кол център с английски и да взимам колкото него, да бича смени, да гледам на минимум децата и къщата. Но не искам.
Е, не - ти и в момента работиш доколкото разбрах и се стремиш да постигнеш баланс. Това е много по-близо до имането и на двете, отколкото другия вариант. Поне аз така го разбирам. Защото в крайна сметка така вашето семейство е по-близо до баланса между пари и слоу лайф.  Поправете ме ако не съм разбрала концепцията.
Точно така е. Аз затова й говоря на моята щерка, да гледа внимателно семейството на бъдещите си гаджета.
Ох, трудно ни увират на жените главите за тези неща за съжаление. Дано те послуша и да не се учи от собствени грешки.

# 389
  • София - Рим и обратно

Ох, трудно ни увират на жените главите за тези неща за съжаление. Дано те послуша и да не се учи от собствени грешки.
А, не, тя ще се оправи с тия неща, сигурна съм. Освен това няма пример на майка-гребец в собственото си семейство, така че...Innocent.

Общи условия

Активация на акаунт