Плащане на сметката

• 37 875
  • 584
  •   1
Отговори
# 360
  • MI
Аз например, и домскинствам, и дете гледам /той е 4 ч на ПГ/, и работя. И мм пак ми вдига гири понвкога какъв бил " гребец". Като само ходи на работа и се прибрира. И готви като му е кеф.
Подпалих пак!
Ами изброй му всички описани от мен неща + грижата по детето, аз периодично напомням за всеки случай, макар че не се е случвало да каже нещо по въпроса. Така де, да не се забравя. Grinning

# 361
  • Пловдив
Защо робство - 370 за три часа на работен ден са равни на 986 съответно на 8 часа. Айде, да коригираме леко заради непълния работен ден (при непълен би следвало може би да се плаща малко повече на единица време), пак не е нечувана сума, но не е и малко според мен.

# 362
  • MI
Защо робство - 370 за три часа на работен ден са равни на 986 съответно на 8 часа. Айде, да коригираме леко заради непълния работен ден (при непълен би следвало може би да се плаща малко повече на единица време), пак не е нечувана сума, но не е и малко според мен.
A събота и неделя и по празници аз не ям ли и няма ли домакинска работа? Simple Smile Така де, ако ще ме отменя да е напълно. А ако смятаме така си е живо робство.

# 363
  • София - Рим и обратно
Аз например, и домскинствам, и дете гледам /той е 4 ч на ПГ/, и работя. И мм пак ми вдига гири понвкога какъв бил " гребец". Като само ходи на работа и се прибрира. И готви като му е кеф.
Подпалих пак!
Ми сигурно и на него мама му му е казала, че работа, която не се заплаща не е работа.

Ох, добре - не трябва. Мъжът трябва да е натоварен, на жената, понеже е нежна и слаба, и се полага чистачка + бавачка + да не ходи на работа. Wink

Ами да, защо не?

# 364
  • София

За мен няма ''женска работа'' - и двамата сме човеци и двамата ще я вършим.Ако не щем - плащаш си или си намираш машинка да го върши.Смятам,че съм много повече от чистачка,перачка и прочие.Много повече предпочитам да излезем навън или да хапнем кетъринг,докато си говорим за днескашните ни постижения,отколкото да съм щастлива,че съм излизала къщата за пореден път тази седмица и съм сготвила 3 степенно меню или пък да съм изгледала всички сериали по телевизията и съм бляла в мола,защото имам домашна помощница.
Много повече имам да дам на света от това ''първенец в домашното чистене и готвене'' или ''изгледала най-много сериали''.

Интересно, какво ли пък толкова имаш да дадеш на света, след като си неспособна дори за себе си да се погрижиш? newsm78
Реално погледнато, готвенето е занаят, но и изкуство, а да подредиш един дом така, че да бъде уютен- също се иска талант.
Да се затвориш в офиса 10 часа, после да отидеш на кръчма, където да погълнеш някакво количество храна, неизвестно от какви продукти и с каква хигиена приготвена, за да поговориш за " днескашните си постижения", като че ли си минала крачка напред в откриването на хапче против рак..............е донякъде разбираемо като визия за пълноценен живот някъде около 18- 20 годишна възраст и прекаляване с хамериканските филми.

# 365
Ох, не знам защо се сещам за една серия на "Смени жената", в която съпругът се изживяваше като своего рода творец. Единственото му занимание по цял ден беше да посещава театрални постановки и да записва на диктофон идеите си за някаква глупава книга, след което, преуморен от тежкия умствен труд, да си почива, докато децата му се грижат сами за себе си. През същото време майката ходеше на работа. След това се връщаше и захващаше домакинските задачи, и накрая този неин така интелигентен и начетен съпруг я караше да печата на компютъра записаното на диктофона. Значи, жената седнала и пише, мъжът оставил диктофона на бюрото и с единия пръст натиска копчето за Play/Pause.
Този, ако го питаш, също ще ти каже, че заедно с жена си гребат. Нищо, че тя е с "дупка", а на него му "виси" Simple Smile

Аз сетих и за друга серия, където жената звучеше толкова зомбирано, като обясняваше как решила да се върне на работа с дете, което май нямаше годинка, за да има среда, да прави кариера (или нещо от сорта беше), за да не затъпявала вкъщи като другите майки - работата беше да продава кашкавал. В реалния живот също познавам няколко такива жени, които се върнаха по-рано на работа, която реално не предоставя нито кой знае какво заплащане, нито възможности за кариера, нито кой знае каква среда, но повтарят същата мантра и все вметват негативни сравнения с другите жени. Тук последно засякох жена почти в нервен срив, която обясняваше как, за разлика от другите жени, които гледали да си взимат майчинството и не работели, тя пишела и се развивала. По цял ден да пренаписваш статии за Биг брадър и деца, пикаещи в чашка, е по-малко ползотворно, отколкото да си подобриш някакво умение, език и пр. или да придобиеш някакви нови умения, докато си вкъщи по майчинство. Всъщност и да си прекараш свободното от бебето време в четене на романчета сигурно пак ще е по-градивно.

Мисля си, че много от тези жени не искат в действителност да се върнат на работа толкова рано (изглеждат прекалено нещастни) или да се напъват да работят интензивно, защото нямат право на майчинство, обаче мъжете им ги манипулират и ги нахъсват: "Браво, ти си гребец, не си като ония затъпели мързелани, които предпочитат да си гледат бебето, вместо да ходят да режат кашкавал или пишат "Шок! Ужас"-жълтини. Трябва да изкарваш колкото мен, иначе как я мислиш тая работа само на майчинството от 300 лева да стоиш - любовта си е любов, ама сиренето и ботушите са с пари."

# 366
  • Пловдив
A събота и неделя и по празници аз не ям ли и няма ли домакинска работа? Simple Smile Така де, ако ще ме отменя да е напълно. А ако смятаме така си е живо робство.
Така изчислено, се пада към 690 лв. месечно. 370 за - приемаме - 90 часа на месец съответстват на 690 за 168 часа на месец (21 работни дни по 8 часа). Wink Не знам малко ли е за такъв труд, но е оперделено над минималната заплата.

-----
Цитат
Мисля си, че много от тези жени не искат в действителност да се върнат на работа толкова рано (изглеждат прекалено нещастни) или да се напъват да работят интензивно, защото нямат право на майчинство, обаче мъжете им ги манипулират и ги нахъсват...
Моят неведнъж е завявал, че не би бил против изобщо да си остана вкъщи ("тъкмо ще ми станеш робиня" Wink), но аз не искам - за нищо на света не искам, и то не защото наистина ще му бъда робиня (надявам се, де  Laughing), просто не искам, би ми било гадно, пък нека съм зомбирана.
За връщане на работа преди година и нещо на детето пък и дума не е отварял. Аз охотно бих се върнала и по-рано, ако има кой да гледа децата.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 14:26 от Магдена

# 367

Аха - значи не парите,а какво прислугваш вкъщи им е стойността.Е,моята не е.

Скрит текст:
Едва ли е толкова просто,особено за по-обикновени хора,а не жената на Берлускони.Най-вероятно има клауза да докаже пропуснатите си професионални и финансови ползи от това,че е стояла вкъщи,за да може мъжът й да се развива и т.н. и какви активи е вложила.Ако жената е някоя африканска или филипинска имигрантка и е ясно,че се е оженила за да получи документи - едва ли ще й дадат собствена издръжка.
Обаче се подразбира,че издръжките за децата са доста по-високи и реални спрямо разходите за тях.
Чакай малко, за теб да сготвиш вечеря или да пуснеш миялна е прислугване?! Предполагам и за мъжът ти, да разбирам ли че всяка вечер идва някой да ви мие чиниите?! Flushed Отдавна минахме границата на абсурда.
Да абсурдно е. А това, че някоя не готви аламинути постоянно (BeautifulM, деца имаш ли? и те ли карат на аламинути?), а обича да се развихри от време на време, не я прави домакиня. Grinning Докъде стигнахме само. Вече да те е срам да харесваш да се погрижиш за дома си, че ще се окажеш без стойност и без развитие. Grinning Щото нали други варианти няма - или си шефка на фирма с мега успешен бизнес, или чистачка и перачка със средно образование.
Понеже често изнасям семинари и презентации, вечер си ги изговарям, докато мия чиниите. Така си репетирам спокойно, докато ръцете ми са заети с нещо. Това сега слугинаж ли е, развитие ли е, какво ли е...

# 368
  • Наблизо
Не гладя,ако ММ иска нещо да си глади - си глади сам.Прахосмукачка -робот (ще си купя по Коледа,все още нямам) - трябва само да я пуснеш и после да й изхвърлиш контейнерчето(2-3 минути),миялната я празним за 2-3-4 минути.Готвенето вече ,аз не готвя много и не повече от 1 час (това не е чистене за мен).
Прахосмукачките робот не стават за постоянно ползване, защото не стигат до всякъде заради формата си и периодично пак трябва да минеш с основната прахосмукачка. Миялната я празните за толквоа време ако не сте готвили, иначе не виждам тенджери, тигани, лъжици, купи и т.н. как ще стане за толкова време. Да не говорим и на робота частите само докато сглобя. Пропусна миенето на банята и миенето на пода, които са по-неприятни и трудни за оптимизиране. Както и бърсането на прах. Не може да не гладим, мъжът ми е почти винаги с риза, много мои дрехи също се мачкат. А простирането къде го сложи в сметката? И то отнема време. Пак казвам, изброявам не за да мерим нещо, а за да се види колко много е реално домакинския труд и че наистина не е честно да се гледа с такова презрение към него.

Магдена, малко са в България домакините, но са много суперзле платените защото са се примирявали за да могат да гледат семейството. Не са малко и безработните над 50 години.
Не простирам,имам голяма пералня-сушилня и си купуваме дрехи и спрямо това.Ако все пак се случи обикновено са за химическо.ММ сгъва и слага в гардероба,аз я зареждам.
Роботът си стига перфектно навсякъде при нас,пробвах с два назаем.
Всичко с готвенето един час макс на ден.

# 369
Има една порода мъже, които държат жената винаги да е натоварена на максимални обороти, ей така, да няма време да се погледне и да си почине - може да не изкарва много пари, но ще ходи да работи, при това на пълен работен ден, че ако е на половин, ще почне да мързелува и кой знае какви мисли ще ѝ се завъдят в главата, я по-добре на тръстиката, ако и да не е много смислено. После вкъщи пак е нейна работа да ошета и сготви, а като децата са болни - тя да мисли в болничен ли ще излиза, детегледачки ли ще уговаря, него да не го занимава, защото неговата работа е по-важна и той не може да се занимава с детски болести и висене пред кабинети. Разбира се това , че жената се грижи за дом и деца, не се отбелязва като точка, то се подразбира, че ще го прави и въобще не се коментира. За да е още по-весело в семейството, на жената ѝ се намила как нищо не върши, както трябва, как децата са сополиви, манджата - смита, а и пари не носи достатъчно. Не знам какво точно стои в основата на това юркане и този тормоз, забелязвам го при мъже от всякакви прослойки, може би да не ти осатави време за размисъл, защото тогава ще се  сетиш, че има и по-добър живот, в който да си отпочинала и спокойна, а не под вечен стрес и на педал.

# 370
  • Наблизо

Ох, добре - не трябва. Мъжът трябва да е натоварен, на жената, понеже е нежна и слаба, и се полага чистачка + бавачка + да не ходи на работа. Wink

Ами да, защо не?
Тоест каква е разликата между горната посочена и държанка?

# 371
Янечек, а после, ако случайно жената нацели работно място, което й харесва и започне да се изкачва нагоре (а не дай си боже, ако изведнъж започне да взима повече пари от мъжа си) веднага й се намила на пълни обороти как не е добра майка, кво виси на тая тъпа работа вместо да си се прибере вкъщи и да си гледа децата, сбъркани са й приоритетите то се знае.

# 372
  • MI
Скрит текст:
Така изчислено, се пада към 690 лв. месечно. 370 за - приемаме - 90 часа на месец съответстват на 690 за 168 часа на месец (21 работни дни по 8 часа). Wink Не знам малко ли е за такъв труд, но е оперделено над минималната заплата.
Ако си намери още един с такова заплащане, може и да стане. Но за разлика от човека на минимална заплата няма да има почивен ден, което значително влошава качеството й на живот.

За един час на ден всичко и то с готвенето значи основно полуфабрикати (както и Гугъл ти е казала всъщност), никакво чистене на бани и подове (не бих могла, алергична съм към прах и съм гнуслива) и никакви ризи и мачкаеми дрехи - неприложимо при 99% от офисите. А роботът не чисти добре по ъглите, отвори кой да е форум ако не вярваш на мен, навсякъде това се обсъжда. Тук ги вземат като помощ към основната прахосмукачка за да събере дневните трохи например, не за да изчисти добре от прах. Както виждаш не включвам дори периодични дейности като миене на прозорци, чистене на филтър на миялна и прахосмукачка (нашата има 5 или 6 и аз се правя че не знам как става) и т.н. Ако вместо да гладите носите на химическо трябва да включиш и това време и да сметнеш и тези пари при остойностяване на този труд. Иначе става все едно аз да ти кажа, че един качествен счетоводител струва еди-колко си, а ти да ми отговриш "ааа, иам и по-евтино, една пенсионерка води за по 50 лв. на месец".

# 373
  • град-държава
Горзното е, че стоят жени срещу жени. Гребците ги няма... 😆

# 374
  • София - Рим и обратно
Има една порода мъже, които държат жената винаги да е натоварена на максимални обороти, ей така, да няма време да се погледне и да си почине - може да не изкарва много пари, но ще ходи да работи, при това на пълен работен ден, че ако е на половин, ще почне да мързелува и кой знае какви мисли ще ѝ се завъдят в главата, я по-добре на тръстиката, ако и да не е много смислено. После вкъщи пак е нейна работа да ошета и сготви, а като децата са болни - тя да мисли в болничен ли ще излиза, детегледачки ли ще уговаря, него да не го занимава, защото неговата работа е по-важна и той не може да се занимава с детски болести и висене пред кабинети. Разбира се това , че жената се грижи за дом и деца, не се отбелязва като точка, то се подразбира, че ще го прави и въобще не се коментира. За да е още по-весело в семейството, на жената ѝ се намила как нищо не върши, както трябва, как децата са сополиви, манджата - смита, а и пари не носи достатъчно. Не знам какво точно стои в основата на това юркане и този тормоз, забелязвам го при мъже от всякакви прослойки, може би да не ти осатави време за размисъл, защото тогава ще се  сетиш, че има и по-добър живот, в който да си отпочинала и спокойна, а не под вечен стрес и на педал.

Ами да, защо не?
Тоест каква е разликата между горната посочена и държанка?
Много добре са се подредили тези два поста един след друг. Красивата дано си отговори сама на въпроса, четейки поста на Янечек.
Разликата е в това, мила Бютифул, че държанката (кой я е измислил тая тъпа дума) няма да се грижи за дома, децата и спокойствието на семейството си. Ако за теб това е недостойно мързелуване и поведение на държанка - или нямаш деца, или страдаш от комплекси и грешно възпитание. А може би мъжът ти е от тези, за които пише Янечек.
Наличието на помощница не изключва по никакъв начин грижата и нуждата от женска ръка в дома, заради атмосферата най-вече. Свекърва ми не е работила за заплата нито ден след раждането на втория си син, имала е чистачки, бавачки и шофьори, но никой не я е обявил за държанка и мързелана, защото реално е ръководила цялото домакинство + възпитанието на тримата си сина..

Общи условия

Активация на акаунт