Плащане на сметката

• 37 904
  • 584
  •   1
Отговори
# 300
  • София - Рим и обратно
Free, това е да се тупнеш вкъщи и да чакаш, мъжът ти да те издържа. 😆
...понеже си намерила такава будала да те гледа  ooooh!

# 301
  • Наблизо
Не говоря за веднага след раждането и т.н. Всеки си решава до 3 годишната възраст,според възможностите и работата.
Говоря за след-'нормалния' период - детето/децата на 7-8 вече,че и повече,на училище до 16 ч- 18ч,но мама си стои вкъщи ''да гледа децата''.
Иначе въобще не искам мъжът ми да ми е глава,аз глава си имам и мислим като си съберем главите заедно.

# 302
Ох, не знам защо се сещам за една серия на "Смени жената", в която съпругът се изживяваше като своего рода творец. Единственото му занимание по цял ден беше да посещава театрални постановки и да записва на диктофон идеите си за някаква глупава книга, след което, преуморен от тежкия умствен труд, да си почива, докато децата му се грижат сами за себе си. През същото време майката ходеше на работа. След това се връщаше и захващаше домакинските задачи, и накрая този неин така интелигентен и начетен съпруг я караше да печата на компютъра записаното на диктофона. Значи, жената седнала и пише, мъжът оставил диктофона на бюрото и с единия пръст натиска копчето за Play/Pause.
Този, ако го питаш, също ще ти каже, че заедно с жена си гребат. Нищо, че тя е с "дупка", а на него му "виси" Simple Smile

# 303
  • Насред хаоса
Какво означава да се тупне вкъщи след раждането? Гледала ли си дете? Часове, дни и месеци наред писъци и ревове,  безсъние, докато главата ти нон стоп е отекваща кофа? Изобщо няма да споменавам останарото, особено красивия период след прохождането, в който висията на живото ти е да го опазиш живо. Че аз не сядам, дори този пост го пиша в движение, докато чакам да се охлади обяда и пърня пералнята, а преди това съм тичала навън, след същото, а ми идва да припадна. Я стига!мъжът ми има обедна почивка, аз нямам например и срок имам, който отново вероятно ще изтърва, защото преди 15 мин имах и работен разговор, тиквен медал няма да получа. 😆
Нова май е за темата с оплаквания... 😂
А, ето тук и поредното противоречие. Не казаното от теб, използвам го като пример. Когато в други теми обсъждахме как и мъжете стават през нощта, веднага някои рипнаха какви били тия лиготии, толкова ли не могла сама да се оправи с толкова елементарни неща като грижите покрай детето, недоспиването и всичко останало. Как така в един момент е лиготия, а в следващия става такъв проблем? Като цяло много жени сами се подценяват, подценяват и това, което правят, независимо дали гледат детето, работят или се занимават с нещо друго, пък после оууууу, какво стана.

Иначе въобще не искам мъжът ми да ми е глава,аз глава си имам и мислим като си съберем главите заедно.
Абсолютно.

# 304
  • София - Рим и обратно
Ох, в другата тема Бояна ви го каза много добре, ама кой да вникне в смисъла - ще си позволя да я цитирам, защото не бих могла да го напиша по-добре:
Ще минат още стотици години, докато постигнем истинско равноправие, а междувременно жените ще се напъват да са канистки, ударнички, мъже... Щом това ви се струва модерно проверете кога е била родена Клара Цеткин и колко е майчинството в повечето страни в Европа. И може и да ви стане ясно, че това е номер.
Или пък не. Ваша работа.

Да, така е. Но жените в Европа не са тъпи...пардон, гребци като нас. В Италия 60 % от жените с деца не работят. И държат картите и сметките и разпределят, това което мъжът носи. Нели може да потвърди. И никой не ги има за мързелани, мухли, правещи фасони, а за напълно равноправни партньори, каквито са. И ако се стигне до развод, законът е такъв, че мъжът е длъжен да осигури на жената стандарт, какъвто е имала преди развода, независимо по чия вина е. А не 60 лева от зор заман. Толкова за будалите и гребците.

# 305
  • Наблизо
Ох, не знам защо се сещам за една серия на "Смени жената", в която съпругът се изживяваше като своего рода творец. Единственото му занимание по цял ден беше да посещава театрални постановки и да записва на диктофон идеите си за някаква глупава книга, след което, преуморен от тежкия умствен труд, да си почива, докато децата му се грижат сами за себе си. През същото време майката ходеше на работа. След това се връщаше и захващаше домакинските задачи, и накрая този неин така интелигентен и начетен съпруг я караше да печата на компютъра записаното на диктофона. Значи, жената седнала и пише, мъжът оставил диктофона на бюрото и с единия пръст натиска копчето за Play/Pause.
Този, ако го питаш, също ще ти каже, че заедно с жена си гребат. Нищо, че тя е с "дупка", а на него му "виси" Simple Smile
Мда,както това е гадно,така и обратното.
Със сигурност тази жена се страхува,ако нещо се случи с работата й,какво ще се яде вкъщи.Спеставания,спестявания,но не са вечни.Мъж в нейната позиция също би се притеснявал и стресирал.
В доста филми го има описано това даже - мъжът издържа изцяло семейството,жената вкъщи и се случва да го уволнят и той не казва вкъщи,докато намери нова работа..и нещата се закучват сериозно.

# 306
  • София

Това всеки нормален мъж го прави и жената до него си го знае.Но е много по-различно от това след раждането на детето да кжаеш ''Край,оправяй се,аз сега съм майка и ти трябва да ни издържаш'' - помъчила се е на фасон,докато намери будалата да я гледа (както и мъжът ако направи нещо подобно,аз ще го зарежа след един ултиматум с време да се стегне)

Разбира се, че не е нормално- нормално е като остане вкъщи да гледа детето, да се понаучи да готви, например, за да не се харчат излишни пари за кетъринг, както и да се научи къде е копчето на прахосмукачката и миялната машина, вместо да наема целодневна прислужница.
Ей, такива дребни нещица, с които да даде своята част от издръжката на семейството.
За съжаление, много жени измерват стойността си на човек и жена единствено с парите, които заработват.

# 307
  • MI
Да, така е. Но жените в Европа не са тъпи...пардон, гребци като нас. В Италия 60 % от жените с деца не работят. И държат картите и сметките и разпределят, това което мъжът носи. Нели може да потвърди. И никой не ги има за мързелани, мухли, правещи фасони, а за напълно равноправни партньори, каквито са. И ако се стигне до развод, законът е такъв, че мъжът е длъжен да осигури на жената стандарт, какъвто е имала преди развода, независимо по чия вина е. А не 60 лева от зор заман. Толкова за будалите и гребците.
Ами аз вече индиректно го казах в поста ми с изследването на Евробараметър. В страните, в които се очаква жената да се грижи за семейството (като Италия), повечето жени с деца не работят или поне не на пълен работен ден. В тези, в които не се очаква това да е техен приоритет заетостта сред жените е много по-голяма. Само при нас гребем като улави на всички фронтове. А най-страшното е че явно на много жени им се струва нормално.

В този ред на мисли не чух тук някой да определи жена си или жена на приятел като държанка защото не работи. Ако им го кажете всъщност ще се стигне до бой, гаранция. Grin А и аз не бих определила всичките като скучни - проценът скучни не е по-голям от процентът работещи скучни, които познавам. Та така със стереотипите.

# 308
  • Наблизо

Това всеки нормален мъж го прави и жената до него си го знае.Но е много по-различно от това след раждането на детето да кжаеш ''Край,оправяй се,аз сега съм майка и ти трябва да ни издържаш'' - помъчила се е на фасон,докато намери будалата да я гледа (както и мъжът ако направи нещо подобно,аз ще го зарежа след един ултиматум с време да се стегне)

Разбира се, че не е нормално- нормално е като остане вкъщи да гледа детето, да се понаучи да готви, например, за да не се харчат излишни пари за кетъринг, както и да се научи къде е копчето на прахосмукачката и миялната машина, вместо да наема целодневна прислужница.
Ей, такива дребни нещица, с които да даде своята част от издръжката на семейството.
За съжаление, много жени измерват стойността си на човек и жена единствено с парите, които заработват.
Аха - значи не парите,а какво прислугваш вкъщи им е стойността.Е,моята не е.

И ако се стигне до развод, законът е такъв, че мъжът е длъжен да осигури на жената стандарт, какъвто е имала преди развода, независимо по чия вина е. А не 60 лева от зор заман. Толкова за будалите и гребците.
Едва ли е толкова просто,особено за по-обикновени хора,а не жената на Берлускони.Най-вероятно има клауза да докаже пропуснатите си професионални и финансови ползи от това,че е стояла вкъщи,за да може мъжът й да се развива и т.н. и какви активи е вложила.Ако жената е някоя африканска или филипинска имигрантка и е ясно,че се е оженила за да получи документи - едва ли ще й дадат собствена издръжка.
Обаче се подразбира,че издръжките за децата са доста по-високи и реални спрямо разходите за тях.

# 309
  • град-държава
Кафе, под това се подписвам от първа ръка. Братовчедка на майка ми се разведе с италианец, имат 2 деца. Издръжа за нея и децата, той плаща частното училище на децата, къщата остана за нея, има детегледачка и жена да чисти. Тя спряла да работи след като се е омъжила и до ден днешен не работи. С 15год е по-голяма от мен, изглежда страхотно.

# 310
Това какъв човек ще привлечеш до себе си и как ще го възприемаш (като мил, любящ, грижовен партньор или като надъхан спортист, готов винаги за състезания, битки) зависи от нас самите.
Не виждам нужда от противопоставяне – но за мен, за да имам респект към мъжа до себе си, той освен морални качества, трябва и буквално да е по-силен от мен (звучи сигурно дивашки, но иначе не го възприемам като мъж). Не коментирам преходни моменти, когато всеки човек има и може да е слаб, неуверен, без пари. А като цяло картинката. Ако цял живот все му пречи целия свят, депресията, кризата и не намира начин да е адекватна половинка от двойката и много се радва иначе на успехите на жена си, ами извинете, но на мен либидото ми ще изчезне бързичко.

# 311
  • София - Рим и обратно

Едва ли е толкова просто,особено за по-обикновени хора,а не жената на Берлускони.Най-вероятно има клауза да докаже пропуснатите си професионални и финансови ползи от това,че е стояла вкъщи,за да може мъжът й да се развива и т.н. и какви активи е вложила.Ако жената е някоя африканска или филипинска имигрантка и е ясно,че се е оженила за да получи документи - едва ли ще й дадат собствена издръжка.

Успокоявай се.
Филипинката, омъжила се за документи не я коментираме. И пак ще е е защитена от закона, не бой се.

Абе какви професионални и финансови ползи да разследват, бе човек. Жената е седяла вкъщи, гледала е децата, грижила се е за дома. Това се признава дори за професионална заетост в Италия, казва се професия казалинга. И те държи наравно с мъжа. Приема се, че ти наравно с него изкарваш тези доходи.
Мале, имам чувството, че на различни езици говорим.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 12:58 от 'Кафе с мед'

# 312
  • Наблизо

Успокоявай се.
Филипинката, омъжила се за документи не я коментираме. И пак ще е е защитена от закона, не бой се.
Предположих,не съм специалист по италианско семейно право.При нас е така обаче,трудно се получава издръжка и на бившата съпруга,освен ако не я е заслужила.
В Испания също често срещано е жените да не работят,до колкото знам.След вашите постове ми става доста по-ясно защо тези страни са в най-лошо икономическо отношение (изключая бившия соц).

# 313
  • MI

Аха - значи не парите,а какво прислугваш вкъщи им е стойността.Е,моята не е.

Скрит текст:
Обаче се подразбира,че издръжките за децата са доста по-високи и реални спрямо разходите за тях.
Чакай малко, за теб да сготвиш вечеря или да пуснеш миялна е прислугване?! Предполагам и за мъжът ти, да разбирам ли че всяка вечер идва някой да ви мие чиниите?! Flushed Отдавна минахме границата на абсурда.

За всички важи, ако жената не може сама да се издържа със сигурност мъжът ще трябва да го направи след развода, независими печели ли. Има случаи на спящи по колите такива.  Пък Италия всъщност е една от малкото внасящи в бюджета на ЕС, а не теглещи (нетно) и е втората индустриална сила в Европа след Германия. Въпреки това. О, чудо.

# 314
  • град-държава
[Ние сме цъфнали и вързали... 😂

Общи условия

Активация на акаунт