Плащане на сметката

• 38 026
  • 584
  •   1
Отговори
# 240
Много много много съм съгласна с basila. Държа да се отбележи. Simple Smile

# 241
Скрит текст:
защо изобщо сте така активно в тази тема?

Освен за калабалъка, разбира се. А калабалъка за какво Ви е?
Първо, защото ти лично ме покани да се включа в темата.
Скрит текст:
Второ, защото предпочитам да не се затормозявам интелектуално и душевно с по-смислен и тежки теми, които наистина ме натоварват и провокират, особено в моменти, когато реалният живот е достатъчно напрегнат. Тази тема я възприемам като глупости на търкалета, обсъждане на миски, Биг брадър и пр.
Не предполагах, че сте като вампирите, иначе щях да си спестя куртоазията Simple Smile

Значи понеже си падате по пошли простотии като биг брадър, затова е опитвате да сведете темата до елементарни скандали, в които дори няма някакъв реален конфликт на ценности, защото Вие ценности не сте споделили досега - анкетата Ви била твърде ограничаваща, а извън анкетата - скандал да стаа Wink Абсолютно наистина поведение тип шоу биг брадър - изрязали някакви скандали от контекста и хората гласуват, кой е за изгонване от "къщата" - това е явно смислен вариант на анкета Wink

Живи здрави, всеки с интересите си, мерси, че уточнихте. Не спомням да сме си говорили преди тази и свързаната теми, но сега ще Ви запомня и ще имам предвид какъв тип комуникация търсите Simple Smile

Съжалявам между другото, че Ви е такъв реалният живот Sad При нас също имаше натоварващи неща от битов характер в последно време, но отпаднаха голяма част от тях Simple Smile И днес детенцето дойде само да ме гушне и без нищо да му казвам, за пръв път каза "Гуши". Сега съпругата ми ревнува, че само към мен сочела за гуши и на тати само казвала гуши Simple Smile

Отивам да ги гушкам и двете. Наистина времето в този форум понякога е откраднато време от близките и от интересните и важни работни ангажименти. Мерси, че ми помагате да не се пристрастя към приятна и интересна интелигентна комуникация тук, каквато рушите активно, за да си имате биг брадър и да не се натоварвате прекалено с реални неща.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 21:06 от Анонимен

# 242
  • София
Наистина времето в този форум понякога е откраднато време от близките и от интересните и важни работни ангажименти. Мерси, че ми помагате да не се пристрастя към приятна и интересна интелигентна комуникация тук, каквато рушите активно, за да си имате биг брадър и да не се натоварвате прекалено с реални неща.

Каза персоната от мъжки пол, списваща ферман след ферман във виртуалния свят на бгмамите! Mr. Green

# 243
Сетих се, че имаше момент, в който аз плащах сметките в двойката - ми, гадно беше.
Защото егото на другарчето беше посмачкано и заради това - дай да смачка и мен. Държеше се неприятно, завистливо и тн. Когато получих една награда - вместо да ме поздрави, да се зарадва и тн - скандали все вдигаше и ревности проявяваше.
Ми не, мерси.
Не ме задържа дълго

# 244

Съжалявам между другото, че Ви е такъв реалният живот Sad При нас също имаше натоварващи неща от битов характер в последно време, но отпаднаха голяма част от тях Simple Smile И днес детенцето дойде само да ме гушне и без нищо да му казвам, за пръв път каза "Гуши". Сега съпругата ми ревнува, че само към мен сочела за гуши и на тати само казвала гуши Simple Smile

Отивам да ги гушкам и двете. Наистина времето в този форум понякога е откраднато време от близките и от интересните и важни работни ангажименти. Мерси, че ми помагате да не се пристрастя към приятна и интересна интелигентна комуникация тук, каквато рушите активно, за да си имате биг брадър и да не се натоварвате прекалено с реални неща.

Чудесно е, че така благотворно ти влияя върху времето, отделяно за форума. Жена ти сигурно ми е по-благодарна и от теб. 2-годишно дете е възможно да говори и повече, ако наистина му отделяхте толкова време, колкото на форума понастоящем.

# 245
Simple Smile БГтатко, не бъди тънкообидчив. Ти си очевидно фин и деликатен човек. В живота сме всякакви и тук имаш шанса да се срещнеш с различни хора на едно място.
Наслаждавай се на комуникацията, не е нужно да се оправдаваш или убеждаваш някого в собствените си убеждения. Всички си пишем, кой както може и желае да разбира. Лошо няма.

# 246
Схващаш ли разликата между вашите разбирания за внимание и стойност на личността и тези- на мъжа, стиснал портмонето, за да не се мине, ако плати и нейната сметка, и жената- тикаща упорито стотинките си за кафето, че да не би да я помисли за слаба и бедна?
Абсолютно! Те такъв тип мъже някак си много лесно намират точно такива жени - да не ги помислят, че искат внимание или някой да поеме нещо вместо тях. И така вкарват удобно за тях жената в тази въртележка и докато се усетят - жените станали мъже, а мъжете дезертират от мъжките си задължения, оправдавайки се, че жените са твърде еманципирани и напористи.
Разпознавам себе си в такива жени и разбирам колко не е правилно. Но и мъжете имат пръст за това поведение на жените, търсейки силни, справящи се и плащащи си жени!

# 247
  • MI
О, авторе, ама разбира се че е лично щом се паля. Joy Аз и за политика споря не по-спокойно, и там ли имам личен мотив? Направо сюрреалистично става вече. Не понасям определени качества независимо от кого идват. Просто е. Скъперничеството е едно от тях. А ако е придружено с оправдания - още по-зле. А от мен съвет, учи дъщерите си да разпознават джентълмените от мизерниците, келешите и батките, а не да плащат или не. Така ще й направиш истинска услуга.

Искам да видя точно кога ще ти даде линка към изследването. Joy Жокер - две са, не едно. И са много интересни.

Ногелет, усещането да те почерпят е същото като да почерпиш ти. Явно не познаваш нито едното, което е много жалко, но не се учудвам че никой проятел никога не е искал дори за рожден ден да те почерпи. Ти го каза. Wink

# 248
Аз смятам да уча дъщеря си винаги да поръчва толкова, колкото може да плати. Никой не е длъжен да има пари да й плати капризите.
Отделно, това да ти плащат сметките е хубаво, увлича, води до желание да ти покриват и други разходи и вероятността да станеш държанка на някой с пари е много близо.
Ако искаш хората да те зачитат трябва да си независим и да не могат да те манипулират лесно. При младите момичета финансовата зависимост се постига без особени усилия.

# 249

Отделно, това да ти плащат сметките е хубаво, увлича, води до желание да ти покриват и други разходи и вероятността да станеш държанка на някой с пари е много близо.

Да бе, днес я черпят сок за 1.50 лв, утре ще иска ферари.

Да не си мислиш, че да станеш държанка на някой с пари е толкова лесно. И за тази работа се искат някакви таланти, не е само до желание.

# 250

И да. Точно така. Думата е "гребец". В този живот или си гребец, или си пътник. И дали имаш дупка между краката или нещо виси там, няма никакво значение.

Ох, колко съм ги слушала тези спартанско-ницшеански теории, как едва ли не трябва да бъдеш нещо средно между илот и свръхчовек, за да си достойна жена на съпруга си....ама хайде да не се задълбавам в мемоари.

Ами като не ви е толкова важно дупка ли било или нещо висяло, ами взимайте си мъже тогава направо, че повече носят на гребане.

Като ги чета някои мъже тук, имам чувството, че най-големия страх на българския мъж е, че може да се наложи да купи на жена си/гаджето си чифт ботушки. То наистина човек тръпки да го побият при самата мисъл. Това, че други едни мъже САМИ може да пожелаят да подарят на жена си желаните ботушки ( ей така, за да я зарадват просто)  съвсем се изключва като вариант.  Интересно после децата като започнат да реват и за ботушки, и за маратонки, кво прайм? Казваме - върви да искаш от майка си Laughing

# 251
  • град-държава
Така, така... затова като ми се вдигне кръвното и реша да се развеждам е достатъчно да прегледам СО за 10-15мин и ми минава. 😆

# 252
  • София
Аз смятам да уча дъщеря си винаги да поръчва толкова, колкото може да плати. Никой не е длъжен да има пари да й плати капризите.
Ако искаш хората да те зачитат трябва да си независим и да не могат да те манипулират лесно. При младите момичета финансовата зависимост се постига без особени усилия.

Смесваш нещата- една жена винаги трябва да има пари, за да си плати сметката.
Но, една дама, поканена на кафе от мъж, като проява на персонален и интимен интерес, или въобще не посяга към чантата, или плаща цялата сметка и си тръгва без да се обръща.

Финансово зависима можеш да бъдеш само ако си без образование и без желание да работиш каквото и да било, разчитайки на чара си и заслепеността на мъжа, лапнал по теб.

Но, само от страх да не би да те приеме като дама, а не като еднаква с него, не си заслужава да не го подложиш на елементарните проверки, преди да решиш дали да създадеш връзка. Peace

# 253
  • Насред хаоса
Аз пък не разбрах откъде накъде се наложи схващането, че споделящите нещо различно от стереотипите мъже са непременно стиснати, използвачи, лежащи на гърба на жените си, страхуващи се да не им поискат едни ботушки. Откъде разбрахте, че въпросните не купуват, скатават се, оставят всичко по домакинството на жените си, освен че ги тормозят да работят и така нататък. Откъде знаете дали самите мъже не влагат и повече даже, че така с лека ръка отсъдихте що за хора са? Никъде нито един не е казал подобно нещо, обаче съфорумките явно по-добре от тях знаят какво е отношението към жените им и изобщо ситуацията в семействата им. Ако един мъж харесва жени, които обичат да се развиват, да работят и прочие, непременно ли той е използвач, който гледа да си намери глупачка, на чийто гръб да лежи?
Такива неща много бодат очите, обаче някак се пропуска, че в масата семейства мъжът хем не изкарва достатъчно, хем не желае да се напъне за повече, хем и след работа активно си почива, щото е мъж и нищо по къщата и децата не е достойно за него, нищо, че и жена му ходи на работа. Това явно е прието за нормално и няма проблем с него.

# 254
  • град-държава
А откъде решихте, че на мъжете, които издържат семействата си, жените им не работят, не се развиват и прекарват живота си в лешперене?

Общи условия

Активация на акаунт