Плащане на сметката

• 38 031
  • 584
  •   1
Отговори
# 195
  • Насред хаоса

Извън майтапа – много мъже се научиха да цоцат от успели жени. Мен лично това ме отвращава и не виждам нищо мъжко в подобно поведение. Че мен тамагочи ми не требе. Simple Smile)

Също толкова отвратително е, че от години се развива цяла една индустрия с участието на жени, които от крехка възраст гледат да си уредят живота, цоцайки от успели мъже. Във време, в което има равни права и възможности, такива жени смятат, че целта на живота им е да пипнат паралията, който да им осигурява всичко наготово. И предполагам, че смятат, че щом са жени, то мъжът им е длъжен всякак финансово - да им плаща сметките, да ги облича, да им осигурява бляскав живот и те да нямат грижа за нищо. На какво отгоре? Та не виждам, щом има толкова такива жени, защо да не се появят и такива мъже. В това, че е отвратително и при двата пола, спор няма.

# 196
Всъщност съвременната жена има един голям проблем - тя мина през 20 век (не говоря за бг му соц вариант, а по принцип) и много, ама много ѝ се усладиха правата, които той ѝ даде. В същото време много, ама много ѝ се иска задълженията ѝ да останат точно такива, каквито са били в 19-ия.
Скрит текст:
Наблюдавам го и редовно ме впечатлява дори и у заклети (уж) феминистки. Които в крайна сметка дълбоко под корубата пак си мечтаят някой да им купи ботушки. А така и схванахте, че който плаща, той поръчва музиката.

И в теми като тази тези несъответствия много силно личат.

Ахам, само дето това като при нас никъде го няма - очаква се хем да работиш наравно с мъжа и ако може повече от него да печелиш, хем после домакинството и децата са твое задължение. Радвайте се че още има някоя неориентирана жена, дето да ви се връзва, че точно в страни с истински феминизирани жени щяхте да си останете сами вовеки. Гарантирам ти го.
Слагаш ме под общ знаменател с някого. Нищо не знаеш за мен. Ако някоя жена е толкова глупава да прави това, което си описала, това си е нейн проблем. И към такава жена (или мъж) имам 0 уважение. Въобще към всяка жертва в живота имам 0 уважение. Да си жертва е  избор.

Аз не съм. И жена ми определено не е Simple Smile И това е най-важното, което искам да науча децата си. Никога да не са жалки жертви.

# 197
  • MI
Слагаш ме под общ знаменател с някого. Нищо не знаеш за мен. Ако някоя жена е толкова глупава да прави това, което си описала, това си е нейн проблем. И към такава жена (или мъж) имам 0 уважение. Въобще към всяка жертва в живота имам 0 уважение. Да си жертва е  избор.

Аз не съм. И жена ми определено не е Simple Smile И това е най-важното, което искам да науча децата си. Никога да не са жалки жертви.
Винаги съм работела с цифри. Както сам каза, 80 % от мъжете считат че жената трябва да се занимава с домакинството. Което обаче не изключва да работи, там ще клони към 90 процента, да не кажа 100. Та много по-вероятно е да си именно от това мнозинство, особено след като описа как си избрал жена си. Ако беше казал че си се влюбил в нея като човек, в характера й, в душата й, че си видял потенциал в нея щях да допусна че си прав. Но след като сред основните критерии е било да е пробивна и .... гребец ли беше, да изкарва пари - съжалявам, но при такова описание и жена, и мъж бих ги класифицирала като меркантилни и бих гледала да нямам нищо общо с тях.

# 198
  • град-държава
Това даже не е меркантилност, а избърсване на ръцете. Хем туй в онуй, хем душата в рая. 😆

# 199
  • София
Караш ли ми се?
Спокойно, има време. Жените не са гребци, те са вдъхновители.

По принцип често съм съгласна с начина ти на мислене по темите, но тук мисля, че вкарваш личен опит, но за друг тип ситуация.
Едно е да дундуркаш някого, който е инертен и си търси мама, а не жена.
Друго е ти да си действаш по нещата, а човекът до теб също да е пробивен и успяващ. Няма лошо в такава постановка и не мисля, че мъж, който и сам по себе си е доста успял (с цялата условност на понятието) може да бъде оприличен на жиголо, ако жена му не е кукувичка, а също е пробивна и просперираща. Peace

# 200
Слагаш ме под общ знаменател с някого. Нищо не знаеш за мен. Ако някоя жена е толкова глупава да прави това, което си описала, това си е нейн проблем. И към такава жена (или мъж) имам 0 уважение. Въобще към всяка жертва в живота имам 0 уважение. Да си жертва е  избор.

Винаги съм работела с цифри. Както сам каза, 80 % от мъжете считат че жената трябва да се занимава с домакинството. Което обаче не изключва да работи, там ще клони към 90 процента, да не кажа 100. Та много по-вероятно е да си именно от това мнозинство, особено след като описа как си избрал жена си. Ако беше казал че си се влюбил в нея като човек, в характера й, в душата й, че си видял потенциал в нея щях да допусна че си прав. Но след като сред основните критерии е било да е пробивна и .... гребец ли беше, да изкарва пари - съжалявам, но при такова описание и жена, и мъж бих ги класифицирала като меркантилни и бих гледала да нямам нищо общо с тях.
Вероятно е и да имам синя брада. Но дали имам е друг въпрос.
Сега нали не очакваш да се обяснявам на непознат човек във форум що и как съм се влюбил в жена си Simple Smile Тезите ми са ясни. Това е важното. А дали ги харесваш или не, това не представлява важност за мен. Аз не съм тук, за да печеля овации.

И да. Точно така. Думата е "гребец". В този живот или си гребец, или си пътник. И дали имаш дупка между краката или нещо виси там, няма никакво значение.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 18:32 от nofelet

# 201
И аз на мнението на Нелиg. какво значи жена-гребец. ако искаш някоя да "гребе", колкото тебе, това е личен вкус, но не е норма. Когато един мъж не умее да реципира стойността на жената през това, че е създала дом, уют, държи семейството, грижи се за спокойствието и една къща да е дом, а не ергенска мърлява квартира, а държи тя да "гребе наравно с него" и се кефи на това, ами извинявай, но това си мачизъм отвсейде. И, ако сте ок с това във вашето семейство, си е частен случай – може самата жена да по-мъжествена, може ти да си по-женствен, но за мен не е нормално жената "да гребе" наравно с мъжа в двойката.

The Catcher in the Rye, не това имах предвид. Нямам против успелите мъже, даже напротив.
И, да, точно това, което казах имам предвид – едно е един мъж само да иска, да приказва, ама да не може и друго е да имаш мъж до себе си, който е успешен поне колкото теб. Тогава всичко е наред. Но когато един мъж много се радва на успехите на жена си, но той е все прецакан и не прави нищо по въпроса, тогава мерси за гребеца. Мога да си греба и сама. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 18:37 от basila

# 202
Затова си стой на сала и се наслаждавай на пейзажа Wink Всеки избира как да живее. Единственото важно е изборът да е лично твой и да ти харесва. И да не се обърне салът, разбира се Wink

# 203
Няма сал. Аз съм здраво стъпила на земята, nofelet, така че нямам страх от гътане или обръщане. Пейзажът винаги е хубав, ако можеш да го видиш. Ти му мисли, ако недай си Боже жена ти реши, че вече не ще да е "гребец". Wink

# 204
  • MI
А, спокойно, няма опасност да събереш овации. Жал ми е за жена ти и то не защото трябва да е гребец (една от най-големите простотии, която съм чувала отдавна), защото би могла да гребе и повече от теб въпреки че печели по-малко или не работи. Жал ми е защото НИКОГА животът не е само нагоре и така до безкрай. Има и лоши моменти, а ти определено не си типа човек, на който можеш да разчиташ когато те дойдат. Дори съм сигурна, че трудно би понесъл момент, в който не си гребец, а такъв рано или късно ще дойде.

Та греби смело напред и хич не си мисли за някакви екзестенциални глупости, дето ти говорим ние.

# 205
За теб може да е простотия да си гребец. И това си е твое право. Аз съм. И само такива уважавам. Независимо от пола. Даже и от възрастта не зависи. Гребецът е в духа ти. Не го ли разбираш? Гребецът е такъв, дори и когато е болен прикован на легло. Дори когато е в инвалидна количка, парализиран под кръста. Гребецът е нравствен избор най-често от съвсем ранна детска възраст. Не зависи от пол, не зависи от здравословно състояние, не зависи от раса или възраст. Или си гребец, или си пътник. И обикновено този избор е за цял живот. От гребец пътник не става, нито пък обратното.

"Всичко на този свят има цена и никога няма да взема нищо даром от никого" - това верую изповядвам. И не виждам защо е проблем, че искам и съм намерил партньор със същото.

# 206
  • MI
О, аз разбрах от първия път, ти още не си готов да разбереш аз какво ти казах. Ако семейството е лодка, винаги и двамата гребат, независимо дали отвън си личи, иначе семейството се разпада. Понякога обаче нещо се случва с единия и другия гребе за двама. Ако не си готов за това, пак се разпада. Затова е 'в добро и зло, в здраве и болест, в богатство и бедност' - точно това означава. Така че посмири се и помисли.

# 207
Скрит текст:
Ооо, не се измъквай по терлици. Ако беше имал това предвид нямаше да напишеш по равно, а че е в твой превес. И "черпенето е ориенталска традиция" не ми се връзва с приемане на втори вариант. Защо се дразня ли? Заради говоренето с клишета, заради горната фраза и заради подмятанията ти на няколко пъти какво очакват жените, та затова очакват да ги почерпиш. Ти обиждаш на едро жените, после се оплакваш че са те били. Малко ти е, честно. Rage

Казвам го на теб и на останалите мъже в темата - мъж не те прави наличието на първични и вторични полови белези. Прави те държанието ти, включително спрямо жените. Ако не ги уважаваш, не си никакъв мъж, а някакво мъжленце. Това не означава купуване, нито командване, а подкрепа, разбиране, партньорство, приемане на природата й. Това включва осъзнаване на факта, че тя в някакъв етап от връзката ви ще има много по-голяма нужда от подкрепа и ти трябва да си готов да й я дадеш без да мрънкаш, с благодарност. Ако се стискаш за най-дребното и правиш циркове че не изкарва колкото теб със сигурност няма да стане.
Сега стана ли ясно?

За протокола, аз винаги съм работила. Доста добре образована съм смея да твърдя. Но не понасям лигльовци, дето търсят нова майка да ги гледа (ако може и издържа) вместо партньор. Познавам доста семейства,в  които само мъжът работи и не си е и помислил никой от тях да обвинява жена си за това. Дори са благодарни, че гледат децата и са поели по-голямата част от домакинството. Знам, че ако има период, в който да нямам работа ще се оправим и няма да ми се мрънка, ще получа и морална подкрепа. Имала съм случай да се убедя няколко месеца. Вашето е лиготия и оправдания нищо повече. Благодарете се, че ви търпят половинките. 
По принцип да Simple Smile Дразните се, че си смених позицията. Но когато не е прав човек, това е редно да направи. За протокола, не съм казал, че вече харесвам жени, които очакват да им се плати сметката. Просто не смятам, че бях прав като казах, че уважаващите себе си жени не приемат да им се плаща сметката и че този жест от страна на мъжете не е джентълменски (специално проверих - в няколко източника го посочват за джентълменски Wink Най-доброто обяснение до момента беше на Бояна, която обясни много добре феномена - има на практика 2 паралелни възгледа за кавалерство, стар модел (втори отговор от анкетата с може би елементи от първи, не знам) и нов модел (трети отговор в анкетата). Не може да се каже този и този е правилен, този и този е грешен и не бива да се съдят взаимно хората споделящи единия или другия възглед. Иначе аз лично ще възпитавам дъщеря си, че трябва да си плаща сама сметката докато не е станала толкова близка с някого, че тези неща да нямат значение. Има една гледна точка че ако жената не го харесва, тогава плаща, ако го харесва и би си легнала с него - е ОК той да плати. Според мен и в двата случая би било по-добре тя да си плати. Аз ако бях жена, щях така да правя. Единствено (и тук е промяната във възгледите ми) ако човекът откровено споделя този модел на мислене, ама наистина е old-school джентълмен, а не някое мазно лекенце, което черпи и после обсъжда с приятелчетата как ако тя скоро не му пусне ще фалира.

За съжаление не ми помагате много да разбера този тип мислене, защото от моя гледна точка пригласяте на групата която медитира на мантрата "гадни гадни стиснати мъже", въпреки че не виждам някакви доказателства  някой мъж в темата да е стиснат - въпросът е до възприятия. И с това замазвате и ценни мнения по темата, каквито моите не са, но имаше други, примерно цитираното по-горе на Бояна.

Не ми е ясно защо се дразните толкова, изглеждате наистина интелигентна и реализирана жена, имам чувството, че приемате някак лично темата, което не виждам логика една жена като Вас да приеме. Ако имате някакъв негативен опит в тази посока - разкажете, ще ми бъде интересно, предполагам и на други хора ще им бъде.

# 208
Стига сте му скачали на Нофелет - аз го разбирам.
И аз така винаги съм си търсила/намирала мъж.
Инициативни и създатели, а не носещи се по течението или все някой друг да им е виновен за житейските неудачи.

# 209
Да, ок е за мъж, но да изискваш жена да е гребец, ловец и с дивеча на рамо наравно с теб, говори за нещо друго. И кой мъж иска в дома си мъжкарана, която да го бори на всички тепихи?!

Общи условия

Активация на акаунт