Плащане на сметката

• 37 928
  • 584
  •   1
Отговори
# 180
[На тях не им остава нищо да правят. Само да консумират наготово тяхната успешност.
Ми има мъже, които също търсят сигурност - искат да са сигурни, че никога никоя жена няма да им бръкне в джоба, освен в случая, когато търси нещо друго там, а не пари.

# 181
  • MI
И статистиката не ти е силна страна. 70% в момента са на мнение, че мъжът трябва да поема сметката - една част от тях считат че дори на жени, които не са му близки. Т.е. само 30 % са на твоето мнение. А 43 % - на моето. Wink
Аз посочих 2ри отговор в анкетата и казах, че съм ОК с него вече. Не ми е ясно Вие конкретно защо спорите и на какво толкова се дразните, за повечето от другите обиждащи ми е ясно Simple Smile
Ооо, не се измъквай по терлици. Ако беше имал това предвид нямаше да напишеш по равно, а че е в твой превес. И "черпенето е ориенталска традиция" не ми се връзва с приемане на втори вариант. Защо се дразня ли? Заради говоренето с клишета, заради горната фраза и заради подмятанията ти на няколко пъти какво очакват жените, та затова очакват да ги почерпиш. Ти обиждаш на едро жените, после се оплакваш че са те били. Малко ти е, честно. Rage

Казвам го на теб и на останалите мъже в темата - мъж не те прави наличието на първични и вторични полови белези. Прави те държанието ти, включително спрямо жените. Ако не ги уважаваш, не си никакъв мъж, а някакво мъжленце. Това не означава купуване, нито командване, а подкрепа, разбиране, партньорство, приемане на природата й. Това включва осъзнаване на факта, че тя в някакъв етап от връзката ви ще има много по-голяма нужда от подкрепа и ти трябва да си готов да й я дадеш без да мрънкаш, с благодарност. Ако се стискаш за най-дребното и правиш циркове че не изкарва колкото теб със сигурност няма да стане. Сега стана ли ясно?

За протокола, аз винаги съм работила. Доста добре образована съм смея да твърдя. Но не понасям лигльовци, дето търсят нова майка да ги гледа (ако може и издържа) вместо партньор. Познавам доста семейства,в  които само мъжът работи и не си е и помислил никой от тях да обвинява жена си за това. Дори са благодарни, че гледат децата и са поели по-голямата част от домакинството. Знам, че ако има период, в който да нямам работа ще се оправим и няма да ми се мрънка, ще получа и морална подкрепа. Имала съм случай да се убедя няколко месеца. Вашето е лиготия и оправдания нищо повече. Благодарете се, че ви търпят половинките. 

# 182
Никога мечтата ми не е била да издържам жена. Харесвам силни, смели, пробивни, способни и знаещи цената и посоката си жени, които последното нещо, което очакват, е някой да им плаща сметките. И съпругата ми е такава. На първа среща ме остави да платя сметката без да спорим за глупости. И веднага след това ме изпревари и купи билетите за киното.

Възпитаваме и дъщерите си в този дух.
Smiley Stuck Out Tongue
Ааа, моля, те всички харесват такива жени. Но достъпът до там не е за всеки. Освен, ако не е жиголо, разбира се.
Мерси, ама не. Много са удобни за мъжете такива дами. На тях не им остава нищо да правят. Само да консумират наготово тяхната успешност.
Всъщност не. Огромна част от мъжете харесват послушни и финансово зависими от себе си жени. Наскоро публикуваният евробарометър посочи, че по полови стереотипи българите (и от двата пола) са най-консервативно настроената нация в Европа. 80% смятат, че основното нещо, с което жената трябва да се занимава, е семейството. Същите 80% смятат, че основното за мъжа пък е да бачка.

Има мъже, които умираме от скука от държанки. Не ни задоволяват любопитството, нито интересите, не ни изненадват, не ни държат нащрек, не ни карат да искаме да се развиваме, да се надпреварваме (в добрия смисъл на дъмата). Скучни са. Просто са мега скучни. Аз проблеми нямам. Намерил съм си точната жена. А ако вие имате правилния мъж до себе си, не виждам къде е логиката да се заяждате Simple Smile Усмихвайте се просто и се радвайте на щастието си.

Харесвам силни, смели, пробивни, способни и знаещи цената и посоката си жени, които последното нещо, което очакват, е някой да им плаща сметките. И съпругата ми е такава.

A можеш ли да си представиш колко силен, смел и способен е този мъж, който иска да осигури на точно такава жена да работи за удоволствие и на по-свободен режим, а не за насъщния? Не, нали, то ти и личи, просто искаш да се скатаваш, затова харесваш жени с пари, не е нещо друго.
Винаги си толкова кисела и нещастна... Simple Smile И тоооолкова предвидима Simple Smile Както винаги започна някаква лична нападка към мен и моите виждания за живота. С какво те засегнах пак? Извинявай, не съм искал Wink

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 17:30 от nofelet

# 183
Цитат
Ми има мъже, които също търсят сигурност - искат да са сигурни, че никога никоя жена няма да им бръкне в джоба, освен в случая, когато търси нещо друго там, а не пари.
Е, залогът е по-висок. Когато се целят в по-високо ниво и рискът е по-голям. Така че, не ги оправдавам мъжките златотърсачи. Щом една умна и успяла жена не може да сложи "в джоба си",  къде е тръгнал тогава.
Извън майтапа – много мъже се научиха да цоцат от успели жени. Мен лично това ме отвращава и не виждам нищо мъжко в подобно поведение. Че мен тамагочи ми не требе. Simple Smile)

Неслучайно сме създадени различни – мъжът превъзхожда с определени качества жената, а тя пък в друго е силна. Допълват се и когато единият изземва функциите на другия, наблюдаваме тези катаклизми в отношенията.

# 184
Цитат
Е, залогът е по-висок. Когато се целят в по-високо ниво и рискът е по-голям. Така че, не ги оправдавам мъжките златотърсачи. Щом една умна и успяла жена не може да сложи "в джоба си",  къде е тръгнал тогава.
Извън майтапа – много мъже се научиха да цоцат от успели жени. Мен лично това ме отвращава и не виждам нищо мъжко в подобно поведение. Че мен тамагочи ми не требе. Simple Smile)

Неслучайно сме създадени различни – мъжът превъзхожда с определени качества жената, а тя пък в друго е силна. Допълват се и когато единият изземва функциите на другия, наблюдаваме тези катаклизми в отношенията.
Една успяла жена не може да е глупава. И обратното. В казаното от теб просто липсва логиката.

# 185
Горе една потребителка каза "за какво ми е един мъж, ако не може една сметка да плати". Ето това е цивилизационният антоним на моята съпруга, която казва "аз сметките мога да си платя и ботуши и парфюми мога да си купя и сама. на мен мъж ми трябва за много по-висши неща от това да ме крепи финансово цял живот".

На мен например никой никога не ми е купувал гащите на задника, никой не ми е плащал тока, никой никога не ми е плащал сметките в ресторант, нито пък ми е купувал парфюма, маслото на мотора или картата за ски. От жената срещу себе си изисквам същото отношение. Нали това е в крайна сметка ключът към успеха на един брак - да се намерите със сходни възгледи и да ви е добре заедно Simple Smile

# 186
Toчно влизах да напиша нещо подобно на последния пост на кукумицинка - ако има изгледи за по-задълбочена връзка и планове за семейство, то е много рисково да се обвържеш с мъж, който не е склонен да издържа семейство, че и дете да му раждаш. Лично аз бих се чувствала ужасно ако мъжът ми ме беше притиснал да натиря годиначе на ясла, за да се връщам да работя, защото приносът ми в пари е малък. И да, като порасне детето, поне толкова, че да не ти се къса сърцето, когато го оставяш, а то мисли, че го изоставяш и страда всеки ден, боледува и цялото ежедневие е стрес, пак ще работиш. Въпросът е дали наистина искаш да си даваш зор, защото чичо Скрудж брои стотинките в касичката и дели на мое и твое.
+1

За мен е показателен факта на кои мъже жените са бързали да се върнат на работа и колко са стиснати мъжете им. Досега не съм срещала жена с такъв мъж, която да не е натоварена като вол след определен брой години и където да не е имало завоалирани признаци за това поведение още от самото начало в характера им.

# 187
Може да си образован и да си се продал добре, да си находчив и далновиден, но все пак да си житейски глупав. Иначе не мога да си обясня как може да има успели жени, които ще се примирят с мухлясалите кори от черния хляб, които никой друг не иска, когато имат възможност да бръкнат до лакти в хайвера. Не ми казвайте, че независимо от всичко друго, просто си има хора, които обичат да се хранят с мухлясали огризки и никога не биха опитали хайвер.

# 188
  • София
Скрит текст:
Тресе ги, я. Моя позната навремето беше набедена за мързелива от един такъв тарикат, защото по време на проблемната си бременност се наложи да излезе в  болничен, вместо да ходи на работа посред зима в неотопляван офис и с риск да загуби бебето. Ами мързелива ще е, щото той човека като решил да се задомява, хич не си направил и тази сметка, че като иска да има деца, ще се наложи да ги издържа 1-2 години без чужда помощ.
Добре, какви жени ги възпитават тези не мога да си представя?!!! Rage Или на принципа "да не се прецака на мама милото"...
Знаеш ли най-често какви? Майки мъченици разни, прегърбени от труд, дето цял живот даянят и вместо мъжа си и обгрижват цялата рода по ред на номерата. Щом майка му се е изгърбила от труд, що да не се изгърби и жена му?
Майка им да не би някой някога да я е черпил?

О, има го и точно обратното. Лежала цял живот на гърба на мъж/родители/приятелки, но това е нормално понеже е тя, респективно няма никакво значение, че жената на сина ѝ е жена, на нея не ѝ се полага същото, защото това значи, че мамин ще е прецакан, така че да- на горния принцип е.

П.П. Намирам за окей "уточнения" кой ще плати, без да става цигания, когато има вторичен по важност повод (не рожден ден, имен ден или друг подобен празник),който не е известен на всички и не са поканени специално по този повод. Просто казваш, че наскоро си се дипломирал/започнал нова работа/нещо друго от този сорт и би искал да поемеш сметката. Тогава не го намирам за циганене, в други случаи- да. Примерно:
Ама нали ще си поделим сметката?
Ама нали всеки за себе си плаща?
Ще платиш ти, нали, защото съм пред заплата/забравил съм си парите/ нямам работа?
Laughing

# 189
Всъщност съвременната жена има един голям проблем - тя мина през 20 век (не говоря за бг му соц вариант, а по принцип) и много, ама много ѝ се усладиха правата, които той ѝ даде. В същото време много, ама много ѝ се иска задълженията ѝ да останат точно такива, каквито са били в 19-ия. Наблюдавам го и редовно ме впечатлява дори и у заклети (уж) феминистки. Които в крайна сметка дълбоко под корубата пак си мечтаят някой да им купи ботушки. А така и схванахте, че който плаща, той поръчва музиката.

И в теми като тази тези несъответствия много силно личат.

# 190
Една успяла жена не може да е глупава. И обратното. В казаното от теб просто липсва логиката.
А, не може. Може и още как. Но да си трая, че да не се учите.
Жените сме емоционални същества. Един такъв го носих 13 години на гърба си от любов, "за нещо по-висшо" и щото съм извън клишето, мога да си купувам всичк сама.
Айде, не. Мъжът да ме доминира поне в успешност, аз занимания за усъвършенстване на собствената личност, ще си намеря. Не страдам от предразсъдъци.

# 191
Всъщност съвременната жена има един голям проблем - тя мина през 20 век (не говоря за бг му соц вариант, а по принцип) и много, ама много ѝ се усладиха правата, които той ѝ даде. В същото време много, ама много ѝ се иска задълженията ѝ да останат точно такива, каквито са били в 19-ия. Наблюдавам го и редовно ме впечатлява дори и у заклети (уж) феминистки. Които в крайна сметка дълбоко под корубата пак си мечтаят някой да им купи ботушки. А така и схванахте, че който плаща, той поръчва музиката.

Прочети си мнението още веднъж и после пак кажи, че си харесал жена си заради нейната независимост и самостоятелност.

# 192
А, не може. Може и още как. Но да си трая, че да не се учите.
Жените сме емоционални същества. Един такъв го носих 13 години на гърба си от любов, "за нещо по-висшо" и щото съм извън клишето, мога да си купувам всичк сама.
Айде, не. Мъжът да ме доминира поне в успешност, аз занимания за усъвършенстване на собствената личност, ще си намеря. Не страдам от предразсъдъци.

Ма това, че си носила някого на гръб си е проблем на твоите комплекси и липса на самоуважение и объркани ценности в даден период от живота ти. Търсила си си го, хубаво ти е било, кеф ти е било да те манипулират, мазохистичен период е бил. По някое време си се усетила и си узряла. Което е похвално.

Аз не изпитвам никакво уважение към никакви същества, чийто блян в живота е да бъдат носени на ръце. Независимо от пола им. Аз съм гребец, не съм ничий сал. И така си търсех и жена си. Да е гребец като мен. И към момента сделката е повече от прекрасна.

И най-важното - гребци създаваме и гребци възпитаваме в дома си.

# 193
Караш ли ми се?
Спокойно, има време. Жените не са гребци, те са вдъхновители.

# 194
  • MI
Всъщност съвременната жена има един голям проблем - тя мина през 20 век (не говоря за бг му соц вариант, а по принцип) и много, ама много ѝ се усладиха правата, които той ѝ даде. В същото време много, ама много ѝ се иска задълженията ѝ да останат точно такива, каквито са били в 19-ия.
Скрит текст:
Наблюдавам го и редовно ме впечатлява дори и у заклети (уж) феминистки. Които в крайна сметка дълбоко под корубата пак си мечтаят някой да им купи ботушки. А така и схванахте, че който плаща, той поръчва музиката.

Ахам, само дето това като при нас никъде го няма - очаква се хем да работиш наравно с мъжа и ако може повече от него да печелиш, хем после домакинството и децата са твое задължение. Радвайте се че още има някоя неориентирана жена, дето да ви се връзва, че точно в страни с истински феминизирани жени щяхте да си останете сами вовеки. Гарантирам ти го.

Общи условия

Активация на акаунт