::Лидл - 110:: 01.12.2017 - 01.01.2018

• 189 783
  • 1 612
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Пловдив
Нова мода е и за мен.
Подходящ е само за хора с белодробни проблеми, които имат нужда да инхалират лекарства от рода на вентолин и пулмикорт.
Така твърдеше и нашият педиатър преди 5 години.
Но това твърдение не е вярно.

# 1 456
Нова мода е и за мен.
Подходящ е само за хора с белодробни проблеми, които имат нужда да инхалират лекарства от рода на вентолин и пулмикорт.

Дори и да е нова мода, това не означва веднага, че е лощо.
А това, че е подхдоящо само за хора с белодробни проблеми и за лекарства, изобщо не е вярно.

Има достатъчно информация в интернет. За да не стигнете до инхлации с лекарства, използвайте инхалатора с физиологичен разтвор.

# 1 457
Нова мода е и за мен.
Това НЕ Е вярно категорично,не е никаква  мода а  абсолютна необходимост,особено за деца ходещи на детска с перманентни кашлици и хреми.
Моите не припарвали до пулмикорт и вентолин-никога не са зазлявали толкова -инхалирам единствено NaCl,имам от лидълският инхалатор на 6 години е ,не съм гледала брошурите,но ако пуснат ултразвуков  ще си взема пак.

# 1 458
  • Където морето целува небето...
Детски суитчери от Peperts имаше ли на място без качулка? В брошурата са 2 модела със. Но може да са вадили и други? За момче питам....

Най-голямото без качулка беше 122-128. По-големите бяха с качулки и в не толкова приятни цветове. По-тънки и рехави ми се видяха, от това, което съм взимала преди 2-3 години.

# 1 459
Не съм съгласна. Детето ми изкара градина без инхалатор.  Но при него никога инфекциите не се преминавали към бял дроб, а са били на ниво гърло и нос. Поддържам мнението си, че е излишен за хора,НЕпредразположени към белодробни проблеми .
Който иска да диша вода...с тенджера на котлона се постига същият ефект. Вкарването на ЛЕКАРСТВА В БЕЛИЯ ДРОБ е друга бира.

Мама Сузана...благодаря. ☺

# 1 460
Ти може и да си поддържаш мнението ,но то си е за твоят частен случай-и моята дъщеря на 13, от четиригодишна не се е разболявала,а ходеше от 1,5 година на ясла,след това на градина и сега на училище ,но това не е масовият случай.Повечето деца с  хрема и лаеща кашлица ,инфекцията слиза към белите дробове и след броени  дни  са с температура  и бронхит-в тези масови случаи инхалаторите са незаменими.От както имам инхалатор -го ползвам при първи симптоми с физиологичен разтвор и благодарение на това  синът ми боледува 90% по малко за  3 години на ясла и градина-преди се разболяваше 3-4 пъти-сега само един-януари или февруари от най-масовият грип.Инхалациите с пара и билки ,не са като инхалация с инхалатор -става въпрос за финно разпрашване на частиците на физиологичният разтвор и дълбоко проникване в дробовете,нещо като да ходиш  по брега на морето като се разбиват вълните-такъв микро климат се създава,да не говорим че парните инхалации са противопоказни за деца под 1 година,а и по голямо трудно ще го накараш да виси с пешкира над купа с вряща вода.

Както и да е има много теми по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/?topic=556997
http://www.bg-mamma.com/?topic=382898
http://www.d-rmario.com/?p=3873

# 1 461
Поддържам мнението си, че е излишен за хора,НЕпредразположени към белодробни проблеми .

Мнението ми не противоречи на твоето, ако си го прочела внимателно разцира се.... А дали са масови или не случаите на детска астма-статистика не съм водила.

# 1 462
Инхалаторът помага дори и при гърло-нос. И то точно за да не слиза надолу.

# 1 463
Помага при хора, предразположени да им слиза надолу. При другите е излишен.

Авокадото още ли е намалено?

# 1 464
MTV, обясни, моля те защо УЗ не стават, че сега ме хвърли във филма Shocked Точно миналата седмица бяхме на косъм от Пулмикорт и аз бях спокойна, защото мислех, че имам как да го впръсквам. Пък сега ме изправи на нокти Rolling Eyes
http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=596

https://aptekadara.com/page/569/pulmikort-0-25-mg-ml-suspenzia-z … r-suspension.html

Има още много инфо..

# 1 465
Първият линк и аз го видях, във втория не открих нищо. Но доколкото разбирам, пулмикорт не може, но Вентолин става. Това пак ме устройва за момента.

# 1 466
Първият линк и аз го видях, във втория не открих нищо. Но доколкото разбирам, пулмикорт не може, но Вентолин става. Това пак ме устройва за момента.

От втория линк:
"Пулмикорт суспензия за небулизиране се инхалира с помощта на небулизатор, с с мундщук или с подходяща маска.

Не трябва да се използват ултразвукови небулизатори, тъй като те доставят много ниска доза будезонид на пациента."

"Ограничения
Преди началото на процедурата трябва много внимателно да се разучи инструкцията за експлоатация на небулайзера. Някои прибори под действието на високотемпературния си режим разрушават препаратите – затова с тях се работи само със солеви разтвори или етерични масла.

Какво правите например, ако сте си купили ултразвуков инхалатор? С какви разтвори работи той? Списъкът на използваните разтвори си има ограничения, тъй като ултразвуковото въздействие съсипва структурата на медикаментите и очакваният терапевтичен ефект не настъпва. Ултразвуковият инхалатор не е подходящ за впръскване например на антибиотици или хормонални препарати. Той е добър за разтвори с билкови настойки, соли, масла. Както и за универсалното “гориво” – чист физиологичен разтвор!":

http://www.lekar.bg/2016/07/05/%D0%B8%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0 … 1%82%D0%BE%D1%80/

В гугъл като напишете "ултразвуков инхалатор ограничения ", ще ви излезнат доволно к-во линкове с информация.

# 1 467
Ще погледна пак, благодаря!

# 1 468
  • Бургас
Авокадото беше намалено до 28-ми.
Кус-кус купувам на звездички всяка седмица, при нас има. Буквички не съм търсила.
Ся с тия инхалатори тотално се обърках. Малкия ще тръгва на ясла след Нова година и съм в ужас от болести. При каката беше безкраен кошмар 4 години, нямахме инхалатор тогава и не знам дали да купувам сега или да чакам ако се наложи.

# 1 469
Бронхити прави ли ти? Спазми?

Общи условия

Активация на акаунт