iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 92

• 71 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Тъмнозелена, може ли линк на пробиотика, който си поръчала?

Код за 5% отстъпка от iHerB: MIH4702

# 76
  • София
bouquet Denis
Много се изнервям от началото на ноември имам 3 пратки една след друга пуснати ни вест ни кост....ходих и на митница да ги търся ...няма Sad
Те са си за митница де
тракинга ми седи че са на мелроуз Cry
И при мен беше така, но снощи получих 3 известия за митница ....... и трите пратки са със субтотал над 30 лв и платени пари под 30 лв. В понеделник ще отида да си ги взема ..........

Здравейте.
Subtotalлв34.88
Shippingлв0.00
Taxлв0.00
Rewards(лв12.93)
Order Totalлв 21.95
Така ще платя ли ддс?
Ако отидете сама в митниците и представите документ че са платени 21, 95 за пратката - няма да платите ДДС, а само 1,50 такса.

не става въпрос за митническа пратка, при която се плаща ДДС / попълва митническата декларация и т.н./ , а за пратките под 30.00 лв / които не са митнически пратки /
На кашона се изписва Субтотал и това определя пратката дали е митническа или не.
Както и да е.
Не те разбрах ..... определянето дали пратката е митническа и подлежи на облагане с ДДС и мито е стойността на фактурата. Стойността на фактурата е стойността която е платена във валутата на изпращача умножена по валутният курс за митнически цели.....

Код за 5 % отстъпка от iHerb - TQD186

# 77
  • София
Моля,, споделете какво сте харесали от храни, подправки, сладкиши. ☺
Много харесах разтворимата кафе-подобна безкофеинова напитка Pero с, както казват, "Ечемик, малцов ечемик, цикория, ръж и нищо друго." Simple Smile Бях си взел органична цикория, но ми е прекалено натурална (но много качествена, силна напитка се получава, нямаща нищо общо с цикорията, която съм взимал тук). Та за разтворимата напитка - в момента си я пия с удоволствие Simple Smile Подслаждам я леко със сгъстено мляко. Много добре се получава, препоръчвам. Ще се оглеждам и за други подобни в сайта.

ROV5021

# 78
Тъмнозелена, може ли линк на пробиотика, който си поръчала?
Заповядай:
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Primadophilus-Reuteri-Supe … -oz-141-75-g/4676
Спрях се на този заради Lactobacillus reuteri. Не се среща във всеки пробиотик. Какво съм чела, а дали е вярно - не гарантирам: съдържала се в майчиното мляко на бозайниците в т.ч. и на човека, заселвала се по целия стомашно-чревен тракт, също и в устната кухина, и най-вече, помагала срещу хеликобактер пилори. Затова реших, че е добър вариант за профилактика. Също така някой тук в темата го препоръча.

Код за 5% намаление в iHerbPAR2643

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 11:33 от Тъмнозелена

# 79
  • София
Скрит текст:
denis, от два-три дена ползвам слънчогледовия лецитин на прах на Now. Благодаря ти, че каза, че е хубав, иначе нямаше да го поръчам, четейки мненията, че бил с вкус на прегоряло и т.н. Перфектен е! Слагам го в храната, например вчера ми стана част от соса към месото Simple Smile Спрях да пия холин и инозитол на Jarrow, които бях взел преди. Прави ми впечатление, че холин и инозитол в лецитина са доста повече на доза, отколкото в капсулите които ползвам. х3 горе-долу за холина, примерно. Като цена ми е еднакво, дали ще взимам лецитина на прах или по отделно капсулите на Jarrow.
И все пак, като изключим вкуса, кое е по-доброто, имайки предвид и това, че в лецитина холина и инозитола са в по-голямо количество (на дневна доза).
Отново, зависи за какво ще се приема - когато се приема лецитин - действието е едно / аз го приемам с цел чистене на мазнини и дали защото е нова добавка, мисля че помага ...и за едно мастно уплътнение, резултат от операция/,   холин и инозитол са в дози, които оптимално да се усвоят /от една изходна суровина и т.н./ .  Докато в препаратите холин + инозитол са включени само тези два елемента, като активни елементи на лецитина и основното им действие е предимно подобряване и подпомагане мозъчната функция, ССС-ма, Нервна с-ма /неврони, клетъчни обвивки/ и т.н.
Има случаи, когато трябва да се приема само Инозитол - в точно определена доза, тогава правилният избор е добавка само Инозитол.

Скрит текст:
bouquet Denis
Много се изнервям от началото на ноември имам 3 пратки една след друга пуснати ни вест ни кост....ходих и на митница да ги търся ...няма Sad
Те са си за митница де
И при мен беше така, но снощи получих 3 известия за митница ....... и трите пратки са със субтотал над 30 лв и платени пари под 30 лв. В понеделник ще отида да си ги взема ..........

Здравейте.
Subtotalлв34.88
Shippingлв0.00
Taxлв0.00
Rewards(лв12.93)
Order Totalлв 21.95
Така ще платя ли ддс?
Ако отидете сама в митниците и представите документ че са платени 21, 95 за пратката - няма да платите ДДС, а само 1,50 такса.

не става въпрос за митническа пратка, при която се плаща ДДС / попълва митническата декларация и т.н./ , а за пратките под 30.00 лв / които не са митнически пратки /
На кашона се изписва Субтотал и това определя пратката дали е митническа или не.
Както и да е.
Не те разбрах ..... определянето дали пратката е митническа и подлежи на облагане с ДДС и мито е стойността на фактурата. Стойността на фактурата е стойността която е платена във валутата на изпращача умножена по валутният курс за митнически цели.....
Стойността на продуктите е субтотала и дали си платил с Rewards  или с пари, няма значение - за тях се дължи ДДС.
Ако не се дължеше ДДС, iherb щяха да ги включат в друга графа, напр. намаление с код или друга промоция, преди субтотал и изобщо нямаше да имаме проблеми и нямаше да се налага пратките да се връщат на сайта, защото на някой, сумата с таксите му се е сторила висока. Защо тогава Iherb ги посочва изобщо?! Може да се пише на кашона само сумата, която реално се плаща / с пари/.

Да не спорим - ти изказа своето мнение, аз - моето.

Ако на някой му искат ДДС и 15,50 лв за освобождаване, да се обръща към теб  - след твоите съвети.

iHerb® Код:    YUL919
дава още 5% намаление - за нови и стари клиенти

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 12:29 от denis.

# 80
Денис, по повод лецитина като добавка за подпомагане  чистенето  на мазнини, кой продукт би препоръчала, като имаш предвид и Хашимото. 😕

# 81
  • София
Денис, по повод лецитина като добавка за подпомагане  чистенето  на мазнини, кой продукт би препоръчала, като имаш предвид и Хашимото. 😕
Ето избери си:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sunflower-Lecithin-Pure-Powde … -1-lb-454-g/59514 ползвам този, разтворен във вода
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sunflower-Lecithin-1200-mg-200-Softgels/23216
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sunflower-Liquid-Lecithin-16- … l-oz-473-ml/56886
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Lecithin-Granules-Non-GMO-1-lb-454-g/303 харесала съм си и този
https://www.iherb.com/pr/Bluebonnet-Nutrition-Super-Earth-Lecith … 5-4-oz-720-g/9074 и този, ако има хубава промоция
Приема се след хранене / по-мазно/.

# 82
  • NE
Здравейте!
Мога ли да давам този магнезий и цинк на дете на 3,9 г.? Нямам наблюдения от марката.
https://www.iherb.com/pr/Thorne-Research-Zinc-Picolinate-60-Veggie-Caps/18476
https://www.iherb.com/pr/Thorne-Research-Magnesium-Citramate-90-Veggie-Caps/18627

# 83
  • София
Здравейте!
Мога ли да давам този магнезий и цинк на дете на 3,9 г.? Нямам наблюдения от марката.
https://www.iherb.com/pr/Thorne-Research-Zinc-Picolinate-60-Veggie-Caps/18476
https://www.iherb.com/pr/Thorne-Research-Magnesium-Citramate-90-Veggie-Caps/18627
Марката е добра, продуктите са хубави форми, но за толкова малко дете се консултирай с педиатъра или ЛЛ.
ПП.
Дозата /ПДД / на цинка напр., е висока за тази възраст.

# 84
М/у другото, много от продуктите, които пише, че не са налични, се оказват налични, ако смените страната на САЩ...

Да така е, но как да поръчам до БГ?

Аз епикора от триала съм го поръчвала последно преди две години, но не ми го дава намален

И аз бях в същата ситуация. Писах на чат-а и те ми го смениха ръчно.

Код за iHerb - FDK603

# 85
  • София

Скрит текст:
bouquet Denis
Те са си за митница де

Здравейте.
Subtotalлв34.88
Shippingлв0.00
Taxлв0.00
Rewards(лв12.93)
Order Totalлв 21.95
Така ще платя ли ддс?

Както и да е.
Стойността на продуктите е субтотала и дали си платил с Rewards  или с пари, няма значение - за тях се дължи ДДС.
Ако не се дължеше ДДС, iherb щяха да ги включат в друга графа, напр. намаление с код или друга промоция, преди субтотал и изобщо нямаше да имаме проблеми и нямаше да се налага пратките да се връщат на сайта, защото на някой, сумата с таксите му се е сторила висока. Защо тогава Iherb ги посочва изобщо?! Може да се пише на кашона само сумата, която реално се плаща / с пари/.

Да не спорим - ти изказа своето мнение, аз - моето.

Ако на някой му искат ДДС и 15,50 лв за освобождаване, да се обръща към теб  - след твоите съвети.

Денис уважавам те за знанията които имаш и това как се раздаваш тук.
Но относно митниците не е въпрос на мнение, а на разпоредби. Ако хипотетично си права, то ДНЛ нарушават митническите закони в страната ни.
Спирам по темата. Нямам нищо против да помогна с попълването на митничаска декларация или насоки за членове и алинеи от закона за митниците.

# 86
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Бяхте коментирали за хранителна мая с вкус на пармиджано, моля за линк, връщах се назад в предната тема и нещо не го открих  Thinking

Рових в стари поръчки в проследяването, за да видя след Melrose колко се бавят и установих, че преди 1 октомври доставката е минавала през GBSLOX, GB , вече след Melrose около седмица и в София.

Скрит текст:
IX 12, 2017
10:20
AM EEST
SOFIA LC/AO, BG   ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY - END OF TRACKING, DELIVERY SHORTLY
IX 7, 2017
11:53
AM BST
GBSLOX, GB   DEPARTED FROM TRANSIT FACILITY
VIII 31, 2017
5:43
PM CT
Melrose Park, IL, US   PROCESSING COMPLETED AT ORIGIN
11:33
AM CT
Melrose Park, IL, US   PROCESSED
6:26
AM CT
Melrose Park, IL, US   ARRIVAL AT DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
VIII 30, 2017
9:26
AM CDT
UNITED STATES   EN ROUTE TO DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
9:24
AM CDT
UNITED STATES   ELECTRONIC NOTIFICATION RECEIVED: YOUR ORDER HAS BEEN PROCESSED AND TRACKING WILL BE UPDATED SOON
Което си е 5-6 дена разлика.
denis. благодаря за поясненията за цинкът  bouquet

# 87
# 88
Моля за помощ...Вчера се опитвам да пусна поръчка и не ми прие картата. Бях изключила, че поради факта , че е гръцка не са разрешени такъв вид международни плащания. Статусът на поръчката ми е "очакваме плащане" и единствения шанс е да платя чрез ПейПол но не ми излиза като опция, когато натисна Модификация на картата за конкретната поръчка. Иначе вчера, в началото на плащането, преди да избера метода, ми направи впечатление, че го има. Писах им на чат, но не са ми отговорили. Някаква идея?

# 89
Пратката от 29-ти сутринта с 2 продукта я шипнаха след 40 часа... явно покрай кибер седмицата са претоварени. Тази от 30ти още не е шипната.

Общи условия

Активация на акаунт