iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 92

• 72 066
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Subtotal:лв25.34

Shipping: лв5.51

Tax: лв0.00

Rewards ? : лв0.00

Order Total: лв30.85

Дали ще отиде на митница.Ако може да намаля цената?
Спокойно, няма да отиде. Субтотала се гледа.

Код за намаление в iHerbPAR2643

# 526
  • София
Предстоящи, вероятни, седмични промоции /20-27.12/
10% отстъпка
    -  храносмилателните ензими и пробиотици
MRM
Garden of Life
    - секция Спорт
ALLMAX Nutrition
Allmax Special

15% отстъпка
    -  продукти за баня и  красота
Mad Hippie
Derma E
Jeffrey James Botanicals
InstaNatural
    - продукти за клетъчна и костна енергия
California Gold Nutrition

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 15:20 от denis.

# 527
  • София
Скрит текст:
Реших да си допълня кошницата с ето този в. Д3 https://www.iherb.com/pr/21st-Century-Vitamin-D3-High-Potency-10 … 110-Tablets/15030 Трябва да се пие по 1 таблетка на ден, но е описано, че това е 250% от дневната дажба. Дали не е по-добре да се приема през ден?

Не давам препоръки, но аз взимам 7000 IU дневно от средата на септември +120 mcg. K2(MK7) и толкова взима и майка. Пролетта ще си направя изследване за вит.Д и ако са ми нормални серумните нива, ще сваля на 5000 IU дневно.
7000 IU  дневна доза е доста голяма доза ,тя се прилага само с лечебна цел!При мен са ниски нива на вит Д.При норма над 50 ,моят беше 18.  
За 3 месеца прием на 25000IU седмично +омега 3 се вдигна на 54 .Сега намалих малко дозата на 20 000 седмично,след 3 месеца пак ще направя ново изследване.Прекалено големи дози вит Д могат да натоварят бъбреците.

Може и да е висока дозата, но съм сигурен, че имам (имах) дефицит. Дори няма да си правя труда да се изследвам, ще изчакам още 2-3 месеца и тогава ще давам кръв. В какви единици е 54 при теб? Д-р Меркола препоръчва м/у 4000 и 8000 за възрастен и следното предупреждение:
Цитат
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Няма начин да знаете дали горепосочените препоръки са правилни. Единственият начин да знаете е да тествате кръвта си. Може да се наложи четири до пет пъти повече от препоръчителната сума. В идеалния случай кръвното Ви ниво от 25 (OH) D трябва да бъде 60ng / ml.
Цитат
За постигане на здравословни кръвни нива в графиката по-долу, повечето възрастни ще се нуждаят от около Осем хиляди единици витамин D всеки ден. Интересното е, че мнозинството от хората, които виждам при пътуванията ми, които приемат витамин D, приемат 1000 единици и смятат, че приемат "високи" дози. Не се заблуждавайте, като възрастен, вероятно имате нужда от около 8000 IU на ден.
Цитат
Въпреки това, моля, разберете, че около 10 процента или повече от хората, които четат това, се нуждаят от значително повече от 8000 единици. Виждал съм хора, изискващи над 30 000 единици витамин D на ден да достигнат терапевтични нива от 25 хидрокси D в кръвта им.

Моля, не забравяйте, че единственият начин да знаете със сигурност е да проверите кръвното си ниво, което ще мине през миг.
Може да се окаже, че при моите 7000 IU, това е крайно недостатъчно...

ROV5021

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 14:08 от djagi

# 528
  • София
За вит. Д - дози над 2000 МЕ се назначават само от лекар / не че ние не знаем как да си попълним дефицита/. Просто спазваме правилата  Wink
Не навлизаме в диапазона на терапевтичните дози.

# 529
  • София
Денис, да, така е. Това, което аз взимам, си е мое лично решение и не препоръчвам на никой. Аз на лекар не съм ходил от казармата, тоест от 25 години. А майка като редовно ходеше на лекар за най-различни неща, защото се грижи за здравето си, аз не видях и един лекар да я посъветва за каквато и да е хранителна добавка, витамин или микроелемент, а майка е с махната жлъчка, една надбъбречна жлеза, операция на щитовидната жлеза. Е как пък един не се намери, който да даде съвет за това, че качва килограми и т.н. Казват само "Трябва да отслабнете"... Да, мерси... А това, че при нея това може да е хормонално, че можеше да не стига до операция на щитовидната жлеза и т.н. ... Тук медицината не е на добро ниво, по простата причина, че никой не обръща внимание на превенцията. Единственото лекарство което взима, това е Коренитек за кръвното. Всичко друго са хранителните добавки, които аз съм и "предписал"... И виждам, колко по-добре се чувства сега.

п.п. Заради силни болки в кръста, бяха и предписали някакво обезболяващо със зелена рецепта, вече не го помня. Като го взимах от аптеката, аптекарката вика "Ако има нужда, може да взима 4-5-10..."!!! С много воля успя да го спре (защото се привиква), като от 1 таблетка мина на 3/4, после на 1/2 и, на 1/4 до пълното му спиране.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 14:39 от djagi

# 530
  • София
Денис, да, така е. Това, което аз взимам, си е мое лично решение и не препоръчвам на никой.
Скрит текст:
Аз на лекар не съм ходил от казармата, тоест от 25 години. А майка като редовно ходеше на лекар за най-различни неща, защото се грижи за здравето си, аз не видях и един лекар да я посъветва за каквато и да е хранителна добавка, витамин или микроелемент, а майка е с махната жлъчка, една надбъбречна жлеза, операция на щитовидната жлеза. Е как пък един не се намери, който да даде съвет за това, че качва килограми и т.н. Казват само "Трябва да отслабнете"... Да, мерси... А това, че при нея това може да е хормонално, че можеше да не стига до операция на щитовидната жлеза и т.н. ... Тук медицината не е на добро ниво, по простата причина, че никой не обръща внимание на превенцията. Единственото лекарство което взима, това е Коренитек за кръвното. Всичко друго са хранителните добавки, които аз съм и "предписал"... И виждам, колко по-добре се чувства сега.

п.п. Заради силни болки в кръста, бяха и предписали някакво обезболяващо със зелена рецепта, вече не го помня. Като го взимах от аптеката, аптекарката вика "Ако има нужда, може да взима 4-5-10..."!!! С много воля успя да го спре (защото се привиква), като от 1 таблетка мина на 3/4, после на 1/2 и, на 1/4 до пълното му спиране.
Да, това е твое лично решение, но нещо много настоятелно ни убеждаваш за прием на високи дози.
Запознати сме с повечето публикации на Д-р Меркола ?! /... и не само с неговите/ - просто ти, сега ги откриваш и си впечатлен  Wink
Много съжалявам за това, което е преживяла майка ти.
Всеки от нас, има болни близки, включително и аз - и колкото и да се гневим, накрая, винаги търсим лекар.

Извинявам се за спама.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 16:09 от denis.

# 531
  • София
И аз се извинявам за спама,
Скрит текст:
но изрично и няколко пъти казах, че никой в нищо не убеждавам и на никой нищо не препоръчвам! Отговорих на kokovi4, че дозата която взимам е висока. Да, така е!, но това си е мое решение. Не знам кой с какво е запознат, защото да, така е, аз сега откривам някои неща. iHerb ми беше препоръчан от приятел, мъж и едва след това открих, че има такава тема тук. И да не съм го казвал, имам достатъчно свободно време и го използвам, като чета. Предполагам, че за някой може и да е полезно какво казва д-р Меркола, пък и не само той, просто ми беше най-удобно да го цитирам. Аз говоря за себе си, че за мен много от нещата са нови. Виждам, че повечето които пишат, са в тази тема от години (направих си труда да влезна от първата тема), но други са нови, както бях и аз.

п.п. Нищо страшно не е преживяла майка, та тя е по-здрава от много по-млади от нея жени...

п.п.п. И не съм против лекарите, нито бих съветвал някой да не ходи. Аз съм получавал до 90-а година възможно най-доброто медицинско обслужване, достъпно тук.

п.п. Нямам право да изтрия горните си две мнения, в които ... "агитирам" за вит.Д. Моля някой с нужните права, да ги изтрие

п.п.п. Сега чета статиите, интересни са! Благодаря!

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 16:18 от djagi

# 532
Някой беше питал скоро за това арганово масло. Как е? В сайта много противоречиви отзиви, отрицателните са основно за аромата, но положителните са повече... Оставам с впечатление, че зависи от партидата.

Чак сега можах да отговоря - не усещам никакъв мирис от маслото. Проверих.

Код за 5% отстъпка от iherb: MIH4702

# 533
Денис, би ли препоръчала аналог на мента, глог и валериан от сайта? Благодаря предварително!

Код за отстъпка -BBQ316

# 534
  • София
Денис, би ли препоръчала аналог на мента, глог и валериан от сайта? Благодаря предварително!
Не съм Денис, но ще споделя, какво съм взел аз за глог - Nature's Way, HeartCare, Hawthorn Extract, 120 Tablets. Не съм открил мента, глог и валериан в една добавка, но може и да има. Глога на Nature's Way са малки оранжеви таблетки, без миризма.

# 535
здравейте не мога открия бял равнец, търся също и шафраново масло, Може ли някой да ми помогне?

# 536
  • София
здравейте не мога открия бял равнец, търся също и шафраново масло, Може ли някой да ми помогне?
примерно - Spectrum Naturals, Organic Safflower Oil и Nature's Way, Yarrow Flowers

# 537
  • София
Разгледай това - съдържа и трите, ... + други билки, с подобно действие.
https://www.iherb.com/pr/FutureBiotics-Relax-Sleep-60-Veggie-Tabs/7309
Това е хубава смес, но само глог и валериан + пасифлора, лайка и т.н. - отпускат, успокояват
https://www.iherb.com/pr/Solaray-Sleep-Blend-SP-17-Valerian-Hops … Veggie-Caps/37431

Не посочваш за какво ще се ползва шафрановото масло? - и ако не е за кулинарни цели и дълбоко пържене  Wink, разгледай това:
https://www.iherb.com/pr/Bio-Nutrition-Safflower-Oil-1000-mg-90-Softgels/50636
https://www.iherb.com/pr/Rebody-Safslim-Saffron-Hunger-Caps-60-Veggie-Caps/41658

iHerb® Код:    YUL919
дава още 5% намаление - за нови и стари клиенти

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 21:18 от denis.

# 538
Затова ми трябва, четох че се използва за прочистване и за отслабване и подтискане на апетита

# 539
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
 На мама са и изписали да пие добавките Реставит, или Flexus booster,  защото има проблеми със ставите. Да ми препоръчате нещо, което да и взема от сайта, със сносно съотношение качество- цена.   Боли я много, трудно се движи, а е само на 64г. Вече нищо не и помага. Купих и MCM да пие, но няма ефект. Благодаря.  bouquet
Здравей!
Ето аналози на това, което са и назначили / дори, по-добри продукти/:
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Glucosamine-Chondroitin … 20-Capsules/40604
- приема се на гладно с вода, поне час преди хранене, на 2-4 месеца се прави почивка 1 месец
https://www.iherb.com/pr/Gaia-Herbs-Turmeric-Supreme-Joint-60-Ve … -Phyto-Caps/56834
https://www.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-ORAC-Energy-Earth-s-Blen … Veggie-Caps/47500 съдържа вит. Д и други важни елементи за синтеза на колаген и т.н.
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Vitamin-D3-1000-IU-90-Softgels/46344 още малко вит.Д , защото е зима
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Best-Collagen-Types-1-3-P … -1-oz-200-g/19109 - колаген за стави
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Type-II-Collagen-Comple … 60-Capsules/15926 този колаген е за хрущяли
- приемат се на гладно, с вода, поне час преди хранене и поне 30-40 мин след другите добавки, които са на гладно.
МСМ е хубава добавка, освен че има противовъзпалително действие има и обезболяващ ефект - действа бавно / все пак това е добавка, не е обезболяващо - медикамент/
- ако е с наднормено тегло, да отслабне
- много движение, колкото и да боли - ако ставата е обездвижена, има слабо кръвооросяване, а само то " лекува и храни" ставата.
За подпомагане движението на ставата, може да приема ХК /тя "смазва" ставите/
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Hydraplenish-Hyaluronic-Ac … -60-Capsules/3317
Ефект от добавките може да има след поне един месец прием. Те действат синергично. 
Ако има други проблеми/заболявания, е желателно да съгласува приема на добавките с лекаря си.

Денис - Много благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт