Грейват Коледни звездички, Юнче маха със ръчички

• 64 103
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм с момче в 21г.с. и е 400 гр. Лекарката ми каза че за седмиците си всичко му е в норма.Не знам вашите коремчета как са,но аз както нямах и за последните няколко седмици се появи от един път...даже мисля че е огромен за тези седмици😀

И аз съм в 21 г.с., вчера бях на преглед и е 386 грама, съвсем в норма си е Simple Smile и аз имам чувството, че изведнъж порастна

Аз съм 22 г.с. и днес бях на ФМ, чакаме момченце и тежи около 500 гр., лекаря каза че всичко е в норма. И при мен е така с корема. До преди 3 седмици едвам се забелязваше промяна... Сега всеки познат забелязва от километри Grinning а колко има да расте до края...

# 661
ще заприличаме на мечета до края на бременноста😂😂

# 662
  • Пловдив
Здравейте, та по двете теми на куп да кажа, че при разбъркани хормони на щитовидна жлеза, също има промени в теглото на бебето. При високи стойности и риск от диабет бебето може да качи повече от очакваното, при ниски стойности, обратното да наддава бавно. Не зная защо лекарите АГ не отдават голямо значение на щитовидните хормони, но те влияят както на забременяването, така и на задържането, така и на равномерния растеж на бебето. Аз понеже си имам фамилна обремененост си ги пускам профилактично, а моят дори се изненада, че ги има в списъка извън неговото направление. Иначе съм абсолютно съгласна с момичетата по-горе, че семейният фактор, също е от значение. Бтв за лекарите родено под 2500, е ниско тегло. Та ако е около 3, аз бих била спокойна, особено след фината госпожица миналия път.
Не знам кой те излъга, че АГ не отдават значение на хормоните на щитовидната жлеза. Явно не си попаднала на свестен доктор. Всички АГ, които съм посещавала през годините са ми следяли хормоните. От 4 години имам хронично заболяване, но аз ходя всяка година на АГ прегледи от 16 годишна, вече съм на 34 и винаги са ми следени хормоните. Чисто профилактично

# 663
Здраввйте, мами!
Не знам дали не избързахме....но вчера купихме количката - Mutsy Evo.
Дано всичко е наред.
Успех Ви желая.

# 664
  • Поморие
Не си мислете че тези мерки са точни, с ехограф се мерят все пак, и то по дължината на някои кости, обиколката на главата и др такива показатели. За Калоян ми бяха казали преди да родя, че ще е 3800, а се роди 3250 Simple Smile

# 665
И аз обяснявам на сестра ми,която също е бременна с една седмица напред от мен-теглото се определя по алгоритъм,включващ останалите мерки-обиколка на глава,дължина на бедрена кост и др.,та не е съвсем точно.

И на мен коремът ми порасна много за 15-тина дена,но все пак вече трябва да съм в 6-ти месец.Втора бременност ми е и никога не съм била с най-стегнатия корем,затова очаквах да си личи от рано.

Manoela Luka,кой модел купихте?Аз с първото детенце бях с Mutsy Evo и съм изключително доволна,въпреки че седалката ни се счупи.Сега ще купя само седалка-шасито и кошът са здрави.

# 666
  • Поморие
Да, пък и зависи ехографа колко е добър, един милиметър да размаже и мерките се променят за толкова малко бебе Simple Smile А на мен образа ми го завъртат за да се виждат добре нещата - винаги бебето ми го показват хоризонтално, а последния път било вертикално, тя АГ-то просто си завърта картинката да и е удобно да го гледа. 

А за изследвания - честно казано много ми идва, първия път нямах толкова информация, сега ми се иска да си изследвам Б12, фолиевата, генните за туморни маркери, но като че ли ме е страх, пък и не знам с бременността колко ще са точни.

# 667
Момичета вие усещате ли вече по-силно вашите бебчета...на мен ми е първа бременност и до преди няколко дни усещах само леко пърхаме,но от 2-3 дни го усещам доста активно и силничко,особено вечер😀

# 668
При мен си е направо сериозно блъскане Sweat Smile В 24-та седмица съм май... обърках им вече сметката, срамота направо...

# 669
ооо значи има време...аз все още съм в 22

# 670
Цитат на: fuzzyblue link=topic=1007654.msg36271758#msg

[b
Manoela Luka[/b],кой модел купихте?Аз с първото детенце бях с Mutsy Evo и съм изключително доволна,въпреки че седалката ни се счупи.Сега ще купя само седалка-шасито и кошът са здрави.
Модела е Evo, който взехме. Лятната седалка или онази, която е за след 6 месеца има няколко позиции от пълно легнало до седнало.

# 671
  • Поморие
Аз влизам в 23 в сряда, и мен сериозно ме рита вече две седмици, даже мъжа усети вече хаха Simple Smile

# 672
Здравейте, Мами и Юнчета,

Ние сме 21+2 седмица. Живях 2 месеца (от първата до втората ФМ) с мисълта, че ще си имаме момиченце. Имаше си име, планове каква ще стане като порастне и колко ще е красива и така се оказа че е момче Grinning Да ми е живо и здраво и за него се кроят планове вече. Беше 370 грама преди 10 дни. Рита от колко 3 седмици, все по силно напоследък. Забелязвам, че когато лежа по гръб рита повече. Корем все още нямам, въпреки 6-7 килограма, които са залепени по други части на тялото ми Grinning

Мами, някоя от вас има ли проблем с аритмия - екстрасистоли? Аз съм изключително спортна натура и не очаквах, че може да имам проблем със сърцето, но е факт. Бях с холтер 24 часа, за да проследат пулса и екстрасистолите са постоянни. Лекарят каза да си карам така и че не му се предписват лекарства (вредни са за бебо). Разбира се препоръча почивка. Чудя се дали ЕКГ и Холтера са достатъчни и дали да не ми направят един ехограф да видят дали няма нещо патологично - клапи и пр. Може би отклоних темата от самото бебче, но този проблем е обвързан с бременността. Най-много се притеснявам този проблем как ще повлияе на раждането.

# 673
  • Поморие
Добре дошла Simple Smile
Аз не съм имала такъв проблем, но при първата бременност имах много ускорен пулс и ме пратиха на ехограф и ЕКГ - ако можеш си намери някъде да те видят - струваше ми 30 лв самия ехограф на сърце, с диск и всичко в Бургас, а после трябва да си намериш кой да ти разчете изследването, те и на място ми казаха, че всичко е наред де. Оказа се, че когато си с ниско кръвно по принцип често се ускорява пулса по време на бременност. Дано съм ти била поне малко полезна.

# 674
Nania, аз съм с WPW - синдром, в здравния има тема за него. Имам си и екстрасистули от време на време по принцип. През бременност 2-3 дни само ми се случи да се появят, но се чувствам добре като цяло. Разбира се, това не значи, че и ти трябва да си с такава диагноза, която не е открита, само споделям Smiley Та, уточнявам, защото вече с два пъти ходих на консултация с кардиолози по този повод, тъй като не пия лекарства постоянно, но при излизане от ритъм се налага да вземам. Определени могат да се пият, но си трябва задължително преглед и компетентно мнение. Бременността доста се отразява на хората със сърдечни проблеми и е хубаво за твое спокойствие да провериш вариантите. Поради тази причина и няма да мога да родя нормално, а ще се наложи секцио, но честно казано това ми е последна грижа... Стискам палци всичко да е наред при теб!

Общи условия

Активация на акаунт