Грейват Коледни звездички, Юнче маха със ръчички

• 63 968
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
днес минах поредната фм, гледахме се с бебето поне 40 минути. голям циркаджия, въртя се, маха, бута пръсти в устата, хълца, свива юмручета, въобще, по всякакъв начин затрудняваше доктора. голям е, върви седмица напред, почти 0.5 кг. е. аз самата съм качила 5 кг. до сега, а мислех, че са повече, защото коремът ми е доста голям. успокоих се малко, вече започнах да мисля за пазаруване Simple Smile

# 676
Браво на мама и на момчето! Между другото, откакто мина ФМ и на мен пазаруването ми е в главата все по-често. Flowers Four Leaf Clover
Добре мина иначе, пу-пу, бебочката расте,... върви с 3 дни назад, но това не безпокои докторите. То аз се бях притеснила, че не качвам /хем стартирах с ниско тегло/, но ме успокоиха. А и в 80% от времето се храня отлично, смея да твърдя! Grinning (Останалите 20% оставям за глезотии.)
Исках да ви попитам по-конкретно за пазаруването на дрешки - за лятно бебе, живот и здраве, какво се гледа освен бодита с къс ръкав? Например трябват ли изобщо обувки, буйки, чорапки? Шапка? Simple Smile Разбрах, че лятото не бива да се навличат, за да не прегреят, но е хубаво да има и няколко неща с ръкавче/крачолче за хладните дни. И 1-2 тънки одеалца за намятане, нали?
Също така, някой знае ли какво точно трябва да има в прословутия комплект за изписване? Не мисля да купувам, четох, че много майки "сглобяват" такъв сами.
И последно, понеже гледам основно английски сайтове: те имат някакъв First Size, който явно е миниатюрен и се износва много бързо - има ли смисъл от него, поне за първите седмици?
Извинявайте, сигурно са много тъпи въпроси, особено за по-опитните мами, но... когато нямаш много дечица в обркъжението си доста неориентиран Relaxed

# 677
Комплектът за изписване може да е от различен брой части( от 3-4,че до 11 ),много от тях според мен са ненужни  Rolling Eyes Така или иначе има пелена,боди,гащеризонче(или блузка с ританки)  и допълнително-шапка,ръкавички,чорапки,лигавче,кърпичка   и подобни. Нашият за дъщеря ми беше само пелена боди,ританки и блузка. Тя се роди през юли,бяга големи жеги ,но бях купила  и  няколко бодита с дълго ръкавче. Иначе винаги може да си сглобиш комплектче  Peace
За размера не знам  newsm78 То до последно не е много сигурно колко голямо ще се роди бебето  Laughing ,но повечето комплекти за с размер 0-3 месеца.
 П.с.  и на мен вече очите ми са все в бебешките сайтове  Blush

# 678
Честно казано и аз мисля да си "сглобя" комплекта за изписване. Тези готовите, които виждам, все не ми харесват.

# 679
Тези комплекти за мен са безсмислени и повечето са доста грозновати с къдрички и лъскави джунджурии.По-добре да си сглобим нещо,което ни харесва на нас +пеленка.
Естела,според мен купувай размер 0-3 или размер 56.Няма смисъл от по-малък.
Бодита с късо и дълго ръкавче и чорапки предимно.Ако искаш за твой кеф и някоя блузка и панталонче може да му вземеш да прилича на малко човече хаха

# 680
Аз много се чудя по колко и какви дрешки да купувам. Май ще взема по 3 бодита с къс и дълъг ръкав, 3 чифта ританки и по 3 гащеризончета с къс и дълъг ръкав. Размерът ще е 56. Ако се наложи ще купувам по-малък размер след като излезем от болницата.

# 681
  • Пловдив
Аз съм взела 3 комплекта и 2 бодита 56 размер. С дълъг ръкав са ми всички. Ще взема и няколко с къси ръкави, но на следващия пазар. За мен обикалянето за бебешки неща ми доставя огромно удоволствие и не бързам хихи. Накупила съм и разни залъгалки, шишета, протектори. Чорапки взех, тънички. Комплекти чаршафи за кошара. Комплектът за изписване и аз ще го сглобявам

# 682
  • София
И аз почнах с дрешките, за новородено съм взела номер 50... много се колебаех дали не са твърде малки, но пък не харесвам изобщо навити крачолчета и ръкави, та реших да взема и от най-малкия размер.  А за изписване, бабата ( моята майка) най-после се престраши да почне с дрешките и му е взела едно малко комплектче-ританки, блузка, ръкавички и шапка,има и лигавник. Много семплички и симпатични, така че наистина зависи какво търсиш, може да се намерят всякакви варианти. Пеленката ще е тази, която е била изплетена за мен на една кука -бяла, със синьо, защото мама до последно е мислела, че ще съм момче. Много харесвам плетени бебешки неща, имат някакъв чар и не са подвластни на времето.
А иначе размер  4-6 месеца има такива сладки панталони, жилетки и блузки, дънки, точно да прилича на човек вече 😀 аз си мисля, че в началото може по-бебешки, главно ританки и бодита, и вече после да почнем с дънките, дето са по една педя 😉

# 683
И ние днес взехме първата дрешка, таткото не издържа. Иначе до сега сме взели кошарата, матрачето и количката.

# 684
момичета, не се презапасявайте, колкото и да са изкушаващи малките сладки дрехи Simple Smile.
аз направих голяма грешка с първото си дете, повече от 1/3 от дрешките не облече нито веднъж, а другите бяха почти като нови, обличани по няколко пъти и бързо умаляха. размер 56 е огромен за новородено. размер 50 е ок поне през първия месец-месец и половина.
мисля, че и по-напред някъде се бяхме заговорили - на моето дете му беше много трудно да обличаме бодита през главата или със задно закопчаване. най-използвани заради удобството при обличане бяха бодитата с прехлупване (тип “прегърни ме“).
днес се поддадох на първото изкушение - 2 бодита с дълъг ръкав, памучна блузка и лека жилетчица (също памучна). всичките светло синички с апликации на меченца Heart Eyes дано успея да спазя собствения си съвет за презапасяването. Simple Smile
за изписването мисля да си направя собствено комплектче, много са ми натруфени готовите неща.

# 685
  • Пазарджик
Момичета здравейте,как сте?
Аз от вчера съм с болки ниско долу под или около яйчника при ходене или стоене права много силни бяха болките...та днеска бях на лекар и се оказа ,че имам песъчинки.Изписа ми гинеколога нош па.Сега съм си вкъщи наливам се с течности и си почивам.
Най-важното,че с бебо всичко е наред.
А между другото аз също много се заглеждам по дрешки бебешорски...но си мисля ,че ми е още ранко.
А за изписването сте много прави,че най-хубаво е да си ги комбимираме.
И аз вече знам от първата бременност да не се презапасявам с дрешки,защото много останаха почти необличани.
Лека вечер на всички!!!:heart:

# 686
Здравейте и от мен! Първо да кажа по въпроса с песъчинките,че наистина е хубаво да се пият много течности,аз имах и пиех един чай,че св отървах от тях. Дрешки за сега купих нялолко бодита и, едно комплектче,след това имах малко проблеми и лежах в болница и сега ме е страх да продължа с покупките. Моят въпрос е знаете ли нещо ефикасно с което да мажа кръста и гърба си,защото много болят?

# 687
Аз се мажа с фастум гел...но честно казано не ми помага.Има дни в които мн ме боли,вечер особено като легна...

# 688
Момичета, имам лека хрема и болки в гърлото, нямам темп, но ми се подуха лимфните възли на шията... Пия чайове, бульони, витамини, правя гаргари. Дали да вървя на лекар или да чакам до утре? Сама съм с детето, трябва и него да мъкна.

# 689
Има много гаден вирус и бързо се развива...аз го изкарах много тежко и продължително,не се разминах и с антибиотик,но при всеки е индувидуално дано при теб мине леко.Според мен утре сутрин най-късно ако имаш възможност отивай да те види лекар

Общи условия

Активация на акаунт