Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци - 69 - декември 2017

• 147 522
  • 1 972
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата тема и много късмет през месеца!

# 31
  • при късмета
Късметлийски месец на всички!

Ангелче, честит рожден ден! Много усмивки и щастливи моменти!

Нищо не чакам, та по този повод да започна месеца с голямо мрън, та дано помогне Joy Ще се пробвам с календарите, четвърта година без нито една награда от такива игри, дано счупя каръка

Да напомня, че който догодина има награди за деклариране, декември е последния срок в който организатора е длъжен да издаде служебна бележка. Моите са само 2 и вече са на лице, но някой от организаторите може да са пропуснали

# 32
И моите са две - една от Зева от началото на годината и една от Рексона за оня марков сак. Напролет ще ги декларирам. Simple Smile

# 33
Ма ко ако си си дал данните ,а те не са ти издали или поне не са ти дали бележката има ли някаква глоба?

# 34
Честит Рожден Ден, ангелче! Flowers Hibiscus
Вчера си взех раничката-панда от СВА. Децата много я харесаха, аз също Simple Smile

# 35
  • при късмета
Ма ко ако си си дал данните ,а те не са ти издали или поне не са ти дали бележката има ли някаква глоба?
Предполагам. Но разправията е голяма, трябва да сигнализираш в НАП, че не са си изпълнили задължението и по този начин ти не можеш да си пуснеш декларацията.
За сега не съм чула да отменят петте процента за пусната до началото на февруари декларация, като отстъпката за подаване с ел. подпис, така, че по-добре първо сигнализирайте организатора, ако имате бележка за получаване и не е дошла до края на месеца. Ще се размърдат, като им кажете, че заради тях не може да се възползвате от тази отстъпка, защото не е по ваша вина

# 36
# 37
Грешен отговор  Sunglasses надявах се да кажеш, че няма бележка няма проблем.
Сутринта ми започна с мейл,че съм спечелила блутут колонка от филма тайната на Коко-добро начало на месеца!

# 38
Късмет на всички в новата тема.

# 39
  • София
Някой може ли да ми разясни как точно се играе този календар на JYSK? Нещо не го схванах.
Търкаш с мишката, докато изтриеш целите квадрати. Ако се паднат 3 еднакви символа - печелиш. Но това ще се случи само с един късметлия на ден, т.е. шанс 1:1000000.  Laughing Другите получават точки, с които май участват за награда екскурзия в края на играта. С други думи - безплатен абонамент на спам.  hahaha

Ангелче, честит рожден ден! Много здраве, щастие и късмет!  Hug

Лаленце,  bouquet

# 40
Аз спечелих награда от Brite, но не получих служебна бележка за данъци. Има ли други,които също не са получили?

# 41
  • София
Играта на JYSK всяка година ми се струва много измислена. Спомням си онова колело от предната им игра, все не се падаше на печалбата. Mr. Green

# 42
  • при късмета
Ани, тя глобата няма да е за получателя на бележката, а за този, който трябва да я издаде, защото задължението е негово.
Ако обаче те са я изготвили и получателя се е е покрил от получаването, това не го освобождава от задължението за деклариране. Тогава вече стоят по друг начин нещата. Разбрах въпроса различно май от предния пост
Не забравяйте, че някои организатори ще предават данни към НАП. Не знам колко точно ще се спазва закона в тази точка, но е заложено в промените. Просто е огромен обем работа на данъчните и счетоводството на фирмите, ама знае ли човек. Като има такива промени трябва да се натрупа практика по промените за да се каже как се действа по принцип.

Аз спечелих награда от Brite, но не получих служебна бележка за данъци. Има ли други,които също не са получили?
Уведомена ли си, че наградата трябва да се декларира?

# 43
И аз имам още няколко награди, които според мен трябва да бъдат декларирани (умишлено не пиша кои са), но щом организаторите са преценили, че не трябва, се съгласявам с тях Simple Smile

# 44
  • София
Грешен отговор  Sunglasses надявах се да кажеш, че няма бележка няма проблем.
Сутринта ми започна с мейл,че съм спечелила блутут колонка от филма тайната на Коко-добро начало на месеца!

Честито Simple Smile От коя игра Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт