Цветови типове

• 34 864
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Уинд, ти сигурна ли си, че си есен?
На мен сякаш повече ми приличаш на лято.
Най-много ми харесва грима ти с онова синьо-зелено, комбинирано с кафяво и със металическото зелено с кафяво. С изцяло кафяв грим наистина най-малко ти изпъкват чертите.

# 151
  • някъде под слънцето...
Каролин  пробвай нещо в този нюанс

Wind_
Лилавото , което си показала, определено не е твоето и въпреки това, на тази сномка окото е с най- искрящ цвят.
По повод грима ти, количествените натрупвания не винаги водят до повишаване на качеството.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 13:52 от sl

# 152
  • София
Няма натрупване, има силно пигментирани сенки за очи.
Гримът е силен и определено не е за ежедневието (за инстаграм е 😂)

Гримьорката , ме определи като типична ,топла есен.
Учила е и работила в САЩ, тя е студена и направи сравнение с нейата кожа до моята.
Моята е жълта ,нейната розово-сива.
Вярвам й .

# 153
Каролин  пробвай нещо в този нюанс

Wind_
Лилавото , което си показала, определено не е твоето и въпреки това, на тази сномка окото е с най- искрящ цвят.
По повод грима ти, количествените натрупвания не винаги водят до повишаване на качеството.

Това е Катрин Зита Джоунс нали? любимка ми е- страхтно й стои лилавото. чак пък да е тежък, има и много по-тежки гримове от този. Страхотен е, средна работа откъм силен грим, за мен е прекрасен.

# 154
  • някъде под слънцето...
Wind_
Говорех за насищане на цвят.
Щом се харесваш така....
Силният грим е по скоро за сцена , карнавал  или снимки за рекламна кампания.

# 155
  • София
Разбирам , кой грим за какво е.
Признавам , че обичам грима под всякаква форма , дори да изляза силно гримирана не се притеснявам от хорското мнение .
Сега , естествено силно гримирана -но не като клоун 😂

На работа не бих се явила в такъв вид , но когато съм почивка излизам с цветен грим,опушен , тъмен , силен , очни линии, червила , контур , всичко .

Разбирам и , че не харесваш показаното от мен

# 156
  • някъде под слънцето...
Нямам за цел да убеждавам в нещо когото и да било.
Споделих информация "открадната "  през последните десет и повече години  от професионални гримьори от ранг официален гримьор на даден бранд (селективен  и висок клас )за Франция , Италия  или Испания.

Мислех, че мога да бъда полезна на някого.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 15:29 от sl

# 157
  • София
Ти си полезна ! Хубаво пишеш и даваш полезна информация.

# 158
SL, супер полезна си ни, стой си тук!

Уинд, мило, на нито един кадър не те видях със наистина топъл грим (белият баланс също е малко объркан, защото дори кожата ти не изглежда топла или неутрална). Дори зелените сенки във всички варианти баха доста студени оттенъци. Помниш ли онова красиво дете (губи ми се ника и, ще проверя)дето пусна в другата тема един зелен, мъхесто зелен грим - ето с такъв си те представям Също така дори кафявото може да бъде доста студено...

В момента ползвам изключително една палитра, което не ми се беше случвало почти никога - ето тази - тя е от вълната на много топлите палитри, които са толкова популярни от миналата година.
Ако си чиста есен тези цветове трябва да опиташ на всяка цена. Сега ще ти потърся и няколко "лука" правени с нея (не  мои разбира се). Дори ще се постарая да са от по-тежкия вид, който харесваш. И една дребна забележка, ако ми позволиш - обикновено по-тежкият очен грим върви и с по-покривен ФДТ на лицето, някакси се получава единство на визията, докато при теб липсва този елемент.

https://youtu.be/rBVg1zA2SGA

PS Много я харесвам тази блогърка като техника за тежък грим, но това пепеляво русо на новата и коса според мен хич не е за нея... уфф, не успявам да ембедна видеото днес...

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 16:16 от Agent Provocateur

# 159
На мен влогърката ми харесва повече руса. Грима, който прави на клипа е много прост и е хубав, но за мен е прекалено тъмен и му липсва просветляване на горния клепач.

# 160
Може да прозвучи крайно, но смятам, че 90% от жените изглеждат по-добре без сенки отколкото с, или с нюд сенки и леко просветляване под веждите. Просто не разбирам как се харесват някои с тези цветове, толкова неестествено изглежда, според мен гримът трябва да направен така, че да не се забелязва. Не знам, може би мисля така, защото съм много "неконтрастен тип" и не ми отива силен грим. Иначе бледо розово, златисто, кафяво, бежово ми стоят добре, но в минимални количества, разбира се. Никога не бих си сложила сини или зелени сенки.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 23:14 от Eva111

# 161
Така, върнах се да попитам правилно ли съм преценила за имената на отенъците, подходящи за Искряща Пролет.
След разглеждане на предоставените  "видове" цветове си отделих следните нюанси, но ще се радвам на всякаква редакция от по-знаещите
Така:
_Розаво - отенъци - bubblegum, cantaloupe,
_Жълто- lemon (?), bumblebee,
_Червено - candy,
_Синьо - blue, denim, navy, cerulean, sky (?)
_Зелено - shamrock, parakeet,
_ Черно- black,
_Сиво - .... Тук се затруднявам защото това сиво, показано на схемата за цветовете, ми прилича на сиво-зелено, но в схемата на нюансите не виждам такова...
И Бялото - тук въобще не видях еквивалент на нюанса, даден за пролетта. На мен ми прилича на мръсно бяло, но в схемата на цветовете май не видях такова..
И да се защитя, предварително - за съжаление определянето на нюанси от даден цвят не ми е силна страна.
Така, че ако някой се чувства засегнат от неточното ми определение - съжалявам, сега се уча. Simple Smile

П.с. където съм сложила ? знак, означава че колебанието ми е силно за наименованието...

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 12:24 от Анонимен

# 162
На последните снимки Уинд ми харесва, но там гримът е много пестелив, а цветовете ми се струва че са в бежово-кафявата гама и малко златисто.

Иначе може предното ми изказване да е прекалено силно, поправям се - цветни сенки и силен грим отива на 20% от жените Simple Smile

# 163
Ходих днес на пазар, използвах болничния за това, ама бях с кола и придружена от ММ💁 Та накупих си дрехи в цветовете от схемата на искряща пролет - всички те до една ми отиват!
Само, че имам 2 въпроса и ако някой ми отговори, ще е чудесно. Какво става с другите цветове, които не са нито сред лошите, нито сред добрите? И мога ли да комбинирам такъв цвят за долница на облеклото, а горе до лицето си да поставя отиващ ми цвят?

# 164
Естествено, че можеш. Всички цветови типове се отнасят главно за лицето, по лицето и косата ти определят и типажа. Дори можеш да носиш съвсем неотиващ ти цвят и с едно шалче в подходящ цвят да промениш коренно ефекта. Мой съвет е да си накупи няколко шалчета в твоите цветове, така ще можеш да носиш всяка дреха.

Общи условия

Активация на акаунт