Ин Витро център Стефанов - тема 9

• 90 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
И аз твърдо заявих, че няма да ги пия, защо ми се натъртва с черен шрифт защо трябва да ги пия и да не ги спирам.  Въпреки, че ясно заявих, че изобщо не е това въпрос и дори лекаря да ми каже да ги пия, пак няма да ги пия, така че все тая.Попитах единствено дали има друг като мен със странични ефекти и който не ги е приемал, да си правя сметката, дали ще ме натискат в клиниката да си търся друга или не.

Нито съм първата нито последната, която повтаря папагал един и същ въпрос, та спестете си редовната фраза за заяждане*  "върни се да четеш, ако не те мързи......"

Не се обиждайте, казах ви го за добро. Може би правилният избор за вас беше да се обадите в клиниката, да кажете че ви е зле от хапчетата и да попитате може ли да ги спрете. НО всеки сам слугува на акъла си. Решението си е ваше, здравето си е ваше, парите и времето отделени за поредния опит ин витро също са си ваши. Вие си решавате как ще действате. 
За мен винаги правилното решение е било първо да прочета листовката на лекарството, което ще приемам или приемам, за да се запозная със страничните ефекти. След това звъня и питам лекуващият ме лекар да го сменям ли, да го спирам ли и какво да направя, ако не ми понася. Ако не мога да се свържа с него звъня на друго медицинско лице, което може да ми даде адекватен отговор и последно питам Чичо Гошо и частност някой от форумите...
Това пак казвам си е мое лично мнение. Не ви го натрапвам. Форумите са точно за това всеки да си изкаже мнението, а дали вие ще приемете или не изказаните съвети си е ваше право. 

Само последно - явно не сте прочели внимателно поста ми, щом само "таймирането" ви се е набило в главата. Там ви писах също, че пиенето на противозачатъчни е за да се изчистят задържаните фоликули, ако има такива и да починат яйчниците преди стимулацията с лекарства. Защото основното, което правят хормоните в противозачатъчните е да подтиснат овулацията и отделянето на узряла яйцеклетка, годна за оплождане. Последващото третиране на организма с хормоните стимулиращи узряването на повече яйцеклетки е още по-тежък стрес за него.

Бъдете здрава и ви желая успех!

# 106
  • Бургас
Нямам и никога не съм имала ЗФ, а това с почиването.........не съм убедена в него, на предишното ин витро и без да си починат яйчниците с минимални дози Пурегон си направих добри фоликули. Спорен е и въпроса с тези противозачатъчни, дали няма да изиграят лоша шега и да ми "гръмнат" след това яйчниците. Ама тея размишления са си лично мои и за това ги спестих, защото решението не съм го взела на база форума, а на база моето усещане и опит, именно защото тялото си е мое.
Листовки добре ги изчетох и това още веднъц затвърди мнението ми, че няма да припаря до противозачатъчни, за които ясно е подчертано, че увеличават риска от рак на гърдата, а майка ми е с 2 операции и на двете гърди и съм фамилно обременена, освен всичко с тромбофилия.......ама защо трябва да се обяснявам като ученичка, като пак казвам далеч не е това въпроса. Питам единствено и само, дали са пуснали жени на процедури, без противозачатъчни или да се подготвям да продължавам търсенето на клиника, не питам дали да звъня на лекаря да ми казва дали да ги спра.

Парите са нищо на фона на здравето ми. Последното нещо, което ще изиграе роля за успешният развой на моят опит е дали аз ще пия противозачатъчни, с тях и без тях си правя перфектни фоликули и яйцеклетки, проблема е спермограмата.

# 107
  • Сливен
Чери,а ти уведоми ли док за ситуацията с майка си?Никой тук не иска нещо да ти натрапва.Всеки си има своите проблеми и притеснения,трудности по пътя до достигане на целта да има дете.
Дано нещата се получат този път при теб.

# 108
Е значи от мен сте получили мнение  Simple Smile. Добавете си го в статистиката.
Правила съм и три опита с противозачатъчни и един без противозачатъчни все при  Стефанов. Противозачатъчни съм пила и при къс и при дълъг протокол, така че протокола няма значение. Моите бяха Жанги.

Жива и здрава бъдете Сherry^Blossom и по-малко нерви и негативизъм. Гледайте на живота положително.

# 109
  • Бургас
Точно щото много ми се живее и гледам позитивно на живота, много внимавам какво правя със здравето си...

# 110
Частита Нова Година, момичета! Нека да е здрава и щедра, да сбъдва мечти и да е пълна с щастие!

Cherry, никой няма да ви кара да правите нещо на сила, това не е концлагер. Споделете притесненията си с доктора на прегледа и съм сигурна, че той ще се съобрази с тях. За протокола три него имам един опит без противозачатъчни и един със, който беше успешен. Успех!

# 111
Чери, както казах била съм като теб и вероятно също бих ги спряла на своя глава, ако бяха празници.
Момичета, страничните ефекти, които се проявят при нея не са шега работа. Процедура може да се направи и без тях, в повечето клиники и без тях забременяват момичета. Пък и съм сигурна, че докторът няма да настоява да ги пие , щом се чувства така.
Може и да греша, но оставам с впечатление, че се опитвате да й кажете, че едва ли не, ако не ги пие , обрича опита си на провал, а това въобще не е така. С тях просто се запазват яйчниците чисти, предотвратяват се задържани фоликули и т.н. и лесно се контролира началото на процедурата.

# 112
Бананче, в никакъв случай не казвам това, разбира се че точно тези хапчета няма да и провалят опита. И както написах доктора ще се съобрази с притесненията и, при мен взе под внимание всичките ми притеснения и настоявания, а те не бяха малко. На предишните четири опита не съм пила противозачатъчни, при последния опит, въпреки тях имах задържан фоликул, но помогнаха да сваля фсх от 20 на 11,5 и това се отрази добре на качеството на яйцеклетките, но доколкото разбрах тя няма този проблем. Единствено исках да я посъветвам да обсъди всичките си притеснения с доктора и двамата да вземат решение.

# 113
  • Бургас
Добре бе хора вие четете ли верно? Кога да говоря с него на Коледа? И прочетохте ли,че са ми изписани само за един цикъл......направо не мога.....

фсх-то ми 3,54......ама за какво трябва да дъвчем глупости се чудя!

# 114
Cherry, нещо ти се е накривила шапката и си нервна, ама ние тука с нищо не сме ти виновни. Имаш преглед, тогава му кажи ....пила съм, не съм пила, не искам да пия, защо да пия, защо да не пия и всичко, което те интересува и притеснява. Никой от нас няма връзка с доктора извън прегледите, без значение Коледа ли е или Великден или най-обикновен делничен ден. Момичетата споделиха своя опит, кой чел, кой нечел, не знам какво очакваш друго да кажем.

# 115
  • Бургас
Защото 3та страница някой се опитва да ме убеди как да пия някакви хапчета и се дава един акъл дето....никой не го е поискал. Аз разбирам да падам от Марс и тепърва да почвам опити, ама ми е банално вече, правя опити за дете от 2010 година.... имам и ин витро. Мислите ли, че ми предоставяте някаква супер иновативна и важна информация, че чак се повтарят през 2 реда едно и също и се разясняват неща, които съм ги чела и чела и очевадно съм ги претеглила и преценила.

Питах конкретни неща, дали някой е имал странични ефекти и са го пуснали на опит без да ги пие. Има ли човек минал с Пурегон в тази клиника, това ме вълнува и вълнуваше.

# 116
  • Сливен
Чери,дай по-спокойно.Никой не те е насилвал да ги пиеш тези хапчета всеки си сподели личния опит.Ако ти нямаш вяра на доктора и екипа му е по-добре си потърси някой друг.

# 117
Момичета, предлагам всички да се успокоим. Вече стана банален самия спор. Кой прав, кой крив, всяка си вади изводи сама за себе си и решава по същия начин.
За много години момичета и да има много  успешни опити със или без дадени хапчета Hug

# 118
Нещо аз ли съм сбъркана незнам!!!!! Значи първо търсим медицинска помощ , за да се забременее... доктора започва да отделя време и търпение за дадената двойка... назначава лечение и след това започчваме да се правим на много разбиращи и половин доктори... спираме на своя глава лекарства... нарушаваме цялата последователност на процедурата... после когато всичко приключи и опита се окаже неуспешен, защото разбираме повече от доктора, започваме да го обвиняваме и да плюем по клиниката!!!! Cherry, защо просто не прочетеш какво представлява процедурата и по твое усмотрение да си самоназначиш някакво лечение и стимулация , щадяща организа ти, пък с двете ръце ще ти стискам палци да забременееш! Ввсички жени , които са били при доктор Стефанов са стискали зъби и са изтърпяли какво ли не в името на това да имаш дете!!! Аз лично не реагирах нормално на нищо предписано от доктора, но го изтърпях и сега държа малкото съкровище в ръцете си !!!! Смея да заяви, че почти ми се е възтановил организма от всичко, което взимах, единсвеното , което ме мъчи е безсънието и 10-те килограма отгоре!!! Ако сте изнервена и сте решили да правите каквото на Вас ви е щукнало , правете си го , но не виждам смисъл да занимавате всички във форума с това, при положение , че реагирате по такъв начин на всеки коментар отправен към Вас!!!! Групичката си ни беше перфектна и всичко беше толкова добронамерено и сплотено, ноо ... до този момент ( 8 теми с по 50 страници всяка и накрая...)!!!

# 119
  • Бургас
Никога не съм обвинявала клиниката за 1вият си неуспех, при МФ ми е съвсем ясно , че е въпрос на шанс. Имах перфектни яйцеклетки и достатъчно на брой и после кофти ембриони с фрагментации.......каквото и лечение да ми изпишат, не улучат ли сперматозоидите- все тая.....И с най евтиният/ и ужасен/ Клостил се стимулирам перфектно и не само за яйцеклетки и лигавицата си беше перфектна......Имам и едно дете, именно плод на абсолютен късмет и никаква медицина....

Единственото, което искам от сегашният си опит е да ме щадят, общо взето ми е все тая дали ще стане, ще стане не заради лечението, ами ако ембриолозите си свършат работата ок .  Тъй по-ясно ли е?

Най- малкият фактор при МФ е с какво ще стимулират жената, ако реагира на всичко без проблеми, както съм аз.  Почти до никакво значение ще се дължи на това дали пия аз противозачатъчни. Ти вземи малко прочети и ела пак да си поговорим.

Никакво значение няма за мен лично клиниката, така и така не мога съм сигурна в способностите на ембриолозите. Избирам я, защото ми е удобна като локация и нищо повече.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 09:54 от Cherry^Blossom

Общи условия

Активация на акаунт