Ин Витро център Стефанов - тема 9

• 90 053
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Gabriele82, ние тук сме малко пристрастни относно избора на клиника и доктор, може би ще трябва да прегледаш и други теми, за да се ориентираш в избора на клиника. Това, което пиша е за д-р Стефанов, конкретно. За спермограмата ма ТМ не ви трябва час, отивате в клиниката, да има 3 дни въздържание и дава материал, спермограните са стандартна и разширена, цените за всички процедури и манипулации можеш да видиш на сайта http://invitrostefanov.com/tzeni-na-izsledvaniya-pri-mazha. На теб ще ти трябват основни хормони изследвани на 3 ден от МЦ и ЦС, но е най-добре да си запишете час, за първичен преглед, ако имаш нещо изследвано до сега го носи и доктора на място, ще ви назначи нужните изследвания. За час се кака около 3 месеца, август почиват. Ако се налага ин витро и отговаряте на критериите, може да ползвате финансиране от фонда, в клиниката ще ви подготвят документите и нужните изследвания, за заповед от фонда сега се чака около 4-6 месеца, да каже някой, който скоро е взел заповед. Сигурно сега ти звучи сложно, но след първичния преглед, едно по едно изследванията и процедурите си следват поетапно и каквото трябва ще се направи.

# 601
Момичета имам вече три неуспешни опита и се чудя дали преди четвъртия да направя надраскване на лигавицата.Доктора ми каза че няма нужда но ако искам ще ми направи,вие какво ще ме посъветвате.

# 602
Здравейте, да се запиша и аз Simple Smile Едно момиче по-горе беше писала по същия въпрос, но днес останах шокирана от това, което ми каза д-р Стефанов и съм, меко казано, объркана. Имам му пълно доверие, това е четвъртият ми опит при него, като имам един успешен. Той каза, че ще правим замразен трансфер септември месец Anguished Оказа се, че имам доста, не разбрах колко точно, фоликули, които растат по-бавно заради голямата си бройка. Това удължи стимулацията ми, която започна на 11.06 и ще приключи на 24.06. Каза, че при стимулация, която продължава повече от 10 дни, вече процедират така. Не го очаквах, не бях подготвена за това. Бях се настроила, че до средата на юли ще знам резултатът от този опит, а сега това. Не знам, доверявам му се, но ужасно се притеснявам. Има ли и друг с подобно развитие на нещата?

# 603
Аз бях с удължена стимулация,понеже яйчниците реагираха бавно и направихме ЗЕТ,понеже лигавицата презрява.
Успех:)

# 604
Моята презря при подготовка за ЗЕТ не можах да разбера какво и как стана.И ме отложиха.

# 605
А каква е подготовката за ЗЕТ? След като мина първоначалният шок, започнах да си задавам един куп въпроси. Ще трябва да си ги запиша за вторник.

# 606
Естрофем 3 пъти по едно хапче и аспирин протект.

# 607
А каква е подготовката за ЗЕТ? След като мина първоначалният шок, започнах да си задавам един куп въпроси. Ще трябва да си ги запиша за вторник.

Нормално е да имаш доста въпроси, и на мен ми дойде като гръм от ясно небе, когато ми казаха че ще отлагаме трансфира. Само, че при мен се покачи прогестерона по време на стимулацията. Няма какво да се притесняваш, последните проучвания показват че ЗЕТ е по-успешен-има доста информация в интернет. По принцип ще изчакате един или два цикъла, ще предпишат естроферм и аспирин протект, ще ти определят кога да отидеш на преглед ще ти предпишат прогестерон и ще определят кога ще е трансфера. Успех:)

# 608
sladkisheto, разкажи малко подробности, с какъв фактор сте, до сега как са преминавали предишните опити. Иначе надраскването може да помогне за инплантация, но ако има други проблеми, няма значение колко добре е подготвена лигавицата.

# 609
С женски фактор сме отстранени са ми и двете тръби.С АМХ 0,16 съм вадя по 2-3 яецеклетки вече три опита 0.Сега четвъртия искам да направя всичко което съм чула от други момичета въпреки че доктора  каза че аз нямам нужда от надраскване на лигавицата, но ако настоявам ще направи.Досега винаги съм била с пресен трансфер.

# 610
Аз да кажа за заповедта от Фонда. Подадох края на Март, сегс се обадиха за 18ти юли да я взема (отложих я).

# 611
Направи тогава и надраскване и вливки. И моето АМХ беше 0,16 имам пет стимулации, три биохимични, една пълна 0 и последния беше успешен с две яйцеклетки и два ембриона. Единия опит даже беше с два ембриона от донорски клетки и един мой и трите се хванаха, но до там. Не съм правила надраскване, защото нямах проблем с имплантирането, а със задържането. Различното при последния опит беше, че взимах бромокриптин за понижаване на пролактина (беше малко под горна граница), няколко месеца взимах големи дози Вит. Д, противозачатъчни, DHEA, правих вливки на имуновенин и интралипид (две вливки след положителния тест до 9 г.с.). Предишните опити и бяха само с лека стимулация и стандартните лекарства до тест, на три от тях (в друга клиника) нямах и фраксипарин и взимах обикновена фолиева киселина, а съм с тромбофилия и не усвоявам фолиевата киселина. От старите опити обаче имах положителни тестове, когато съм пила бромокриптин, въпреки, че пролактина не ми е бил никога над реф. граница и на последния опит си го назначих сама, въпреки, че д-р Стефанов беше против. Успех ти желая, дано имаш моя късмет!

# 612
Благодаря много Сали за съветите

# 613
  • Сливен
И аз при втория(успешен опит) имах надраскване на лигавицата и вливка,самоназначих си вит.Д че беше под долна граница,също пих и л-тироксин за да държим тсх под 2.

# 614
Всичко което Сали е правила го правя и аз само надраскване не съм правила,а болезнено ли е лошо време трае процедурата.

Общи условия

Активация на акаунт