Ин Витро център Стефанов - тема 9

• 90 020
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Изследванията ми 90% са пускани в друга лаборатория Рамус, тъй като не съм от града и дори самия доктор ми е казвал да ги пусна другаде да не се разхождам постоянно. Но винаги има доволни и недоволни. Успех на всички в сбъдване на мечтата за детенце.

# 706
Вече и такса за биолог. материал ли вземат???? Изпуснала съм този момент. Не помня да да ми вземали такава, но може и да с ми я калкулирали. А и аз рано спрях да си пускам там изследванията. Винаги ходех в някоя от лабораториите, с които работи и ми е удобна на мен. Първо, че ми беше по- евтино и доста по-удобно заради раб.време.
В клиниката пусках изследвания само когато бях в процедура / стимулация.  Даже за вливанията настоявах да си ги правя в града, в който живея, но за това не постигнахме консенсус и си ги правих в клиниката ( за имуновенин и октагам го разбирам, но не и за интралипида). Но имам познати момичета, които си ги направиха в болница в Пловдив, Бургас, София... Която от където е. Даже са ми споделяли, че цената за вливането на банката с интралипид е била смешно малка 10-15 лв, а не 70-100-120 лв както е в клиниката.  А и ако си от друг град добави и 50 лв транспортни и тези вливания излизат златни...

И да се посмеете малко ММ каза да му пазя кутийката от Октагам-а и шишенцето... По-скъпи са му от златно синджирче Joy

# 707
Аз имам доста горчив опит с Душепеев и при него всичко фарс.Благодарение на него “едвам ме спасиха” и все още си оправям последствията от неговия “професионализъм”.А колко уж успешни ин витра имат в Бс а после уж било биохимична.
Е как точно ще нагласи нещата,така че да стане биохумична бременност.Лабораторията не е негова,за да манипулира резултатите.Няма как,като трансферира ембриона,да му поръча да покаже на теста,че се е имплантирал,а послее…..

# 708
  • София
предписват прегнилоподобни през два три дни след трансфер.
излизат псле едни малки стойности на кръвния тест.
после по прегледите "виждат" дори и някакви точки.
тия дето са го учили го прилагат този номер, не знам какво печелят точно  Rolling Eyes

# 709
  • Бургас
Изписват овитрел, ама реално нито са първите , нито последните. Аз бях с такава поддръжка. Но пък беше ниска стойността в кръвната плазма след прегнила, а те искат кръвен на 14ти ден след трансфер, когато се предполага, че ще е висок и после още 2 пъти го тестват на 24 часа,  преди ехограф. Та не знам на др момичета какво са им казали, но при мен всичко беше точно. Бях и аз с БХ, ама не е учудващо, срещано е при МФ. Но пък стойността си се покачваше. После си спадна, не до 0, но спадна, въпреки че биех овитрел през ден, та си беше чиста БХ.

# 710
  • Ямбол
Аз се включвам пак с мойта драма. Хемоглобина ми. Желязо в норми клони към долна граница витамин B12 в норми но и той клони към долна граница. Хематоложката ми каза че нищо ми няма ама за норматив ми изписа 2 пъти в седмицата по 2 ампули В12 и неофолик мета от 1 таблетка на ден ги вдигна на 3. А ми обясява как това е вродено. Днес ми е 7 ден от трансфера .
... Криво ми е ?... Бясна съм за имжекциите В12 и искам да ги сменя с хапчета или капки, но не дава а болят да му се ненавиди. С добавка че страстен пушач не пуши от 7 дни аз не се понасям.
Друг имал ли е подобна драма с хемоглобина и спасение намерил ли е?

# 711
  • Сливен
Наложи ми се преди месец да ми бият В12  10 ампули,ми не  болеше чак толкова,аз също исках хапчета но доктора ми обясни ,че чрез инжекциите се усвоява по-добре.Има хора ,които са с вродено неусвояване на В12,но това трябва да се тества,защото при дай боже бременност и после кърмене е от голямо значение.
Стискаш зъби ,мила.Споделяй с нас ако така ще се почустваш по-добре.За пушенето не мога да те разбера,защото съм непушач.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 17:21 от oesi

# 712
  • Ямбол
Oesi къде ти ги биха. На мен ми каза че може в ръцете в бедрата но най-добре било в дупето , там няма как да стегна мускул и да счупя иглата и за това ми я биха там. Но наистина си болеше. Били са ми и пеницилин не ме е боляло толкова.

# 713
  • Сливен
В дупето,само на предпоследната една неадекватна сестра ми направи синка.Ама аз си имам сланинки явно за това ме боли по-малко.А по принцип не издържам на болка.

# 714
  • Бургас
Почти цяла бременност изкарах на б12.....пада , при стимулация и бременност. Стискай зъби, минава и заминава, после ще го следиш само и като се наложи ще ти изписват. Правилно са постъпили.

# 715
  • Ямбол
170см съм висока и тежа 57кг къде сланинка братче да не боли. Да ама тази лекарка нещо не знае какво ми изписва. Първо ми каза по 1 на седмица след 2 дена по 2 на седмица питах я по телефона (защото на второто ходене ММ носи едни излаедвания) последно по колко. Отговор" Ми както прециниш колкото решиш" като каква точно да реша не разбрах нито съм специалист нито нищо защо не поема отговорност. Ама платен преглед и направление ги пое. Май ще ходя на консултация с още 1 лекар да даде малко яснота. Колко инжекции как през колко дин.

# 716
  • Сливен
На мен ендокринолога който ми следи възела на ЩЖ ми го предписа ,след като пуснах изследване и се оказа,че В12 ми е на долна граница.

# 717
  • Сливен
Аз имам доста горчив опит с Душепеев и при него всичко фарс.Благодарение на него “едвам ме спасиха” и все още си оправям последствията от неговия “професионализъм”.А колко уж успешни ин витра имат в Бс а после уж било биохимична.
Е как точно ще нагласи нещата,така че да стане биохумична бременност.Лабораторията не е негова,за да манипулира резултатите.Няма как,като трансферира ембриона,да му поръча да покаже на теста,че се е имплантирал,а послее…..

Точно както го е описала бамба и не съм единствения случай почти повечето така ги урежда.Да за вас е д-ра сбъднал мечтата а за мен е доктора заради който нямаше да съм сред живите и заради който изкарах цяли 5 месеца лято по болниците.А да не говорим че единия път преди опита ми вика че виждал нещо може би съм бременна -е как без две тръби!!!Държеше да правя ин витрото точно след венозна урография!!!А колко мило и драго се отнасяше към мен за да си изкупи вината !А когато виждаше моя мъж бягаше на далеч!Много мога да изговоря за неговия “професионализъм”.И моето лично мнение е ,че Душепеев никога няма да може да стигне нивото на Стефанов!

# 718
  • Бургас
Нямам отношение аз към Душепеев, не ме кефи много, но към момента постъпва с мен много логично и ме пази максимално, която е и моята цел. Иначе като човек, не ме кефи. Но съм много впечатлена от една от ембриоложките/младата или дребничката/ Да видим дали ще оправдае впечатленията ми.

Преди години екипа, който ги обучаваше от Репробиомед беше с най-добрият Валентин Пенчев/мое мнение/ ембриолог, да се надяваме, че им е предал поне част от знанията и уменията си, на мен това ми трябва. Аз към момента съм ок.

Още едно време стартирах аз в Бургас/преди 7-8 години/ и имах възможността да говоря с него, той е единственият, който още тогава ми каза, че няма да е толкова лесно и даде някаква реалистична картина и оценка, че реално МФ хич не е толкова лесен и той ни е проблема реално и е повече въпрос на късмет/и се оказа прав!/. Всички други на които съм попадала до момента ме мислят за готова и се бият в гърдите и се чудят от къде да изкопаят при мен проблем като се закучат нещата.

Другото, което ми харесва е, че имаш пряк достъп до ембриолозите, вчера успях да говоря с нея и преди това съм говорила, защото реално това ни е критичният момент при нас

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 09:23 от Cherry^Blossom

# 719
Здравейте момичета, днес ходихме до клиниката, бяхме се разбрали да си вземем документите и като излезе анти мюлеровия хормон да си ги изпратим до фонда. Да ама не, въпреки че предния път тв самите ни дадоха документите да ги подадем , сега се оказа, че не можело. Всяко разкарване до Стара Загора знаете коства време и пари, и вече имам усещането, че ни правят на маймуни. Според вас имат ли право клиниките да не ни предоставят изследванията за които сме си плащали. В момента съм много афектирана и съм на крачка да звънна до фонда

Общи условия

Активация на акаунт