По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 858
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Deep sky, дори да е най-прехваления АГ, редно е първо да се запознае с организма и хормоните ти, да ти направи изследвания, и после - въз основа на изследвания и наблюдения - да експериментира.

# 181
Deep sky, напълно подкрепям предишния коментар. Мисля, че е по-добре да се довориш на лекар, който специалирира и работи всеки ден с проблемна бременност, в репродуктивна клиника. Той знае в коя ситуация какви изследвания са необходими. Не се доверявай на обикновен гинеколог. Той може да е добър за жената, която няма проблемна бременност, но за теб не е добър избор. Всеки спонтанен аборт е признак, че нещо не се случва както трябва. Не чакай да станат прекалено много, за да си обърнеш тогава по-специално внимание. На мен ми казаха, че един не е повод за притеснение, след това последна втори, след това трети.

# 182
Репродуктивните не дледят бременност. Търси се аг "патологична бременност". В началото едно от важните е нивото на прогестерона и каква фолиева да се приема, следи се кръвоснабдяването и на плодния сак.

# 183
Момичета, защо според вас, ако при ЦС тръбите пропускат, но под високо налягане, то това означава невъзможност за естествено забременяване. Не си го обяснявам, нали все пак пропускат...

# 184
  • София
Ами моите не пропускат и под налягане.
Според мен щом си пропускат, би следвало да си означава, че може да забременееш естествено. Особено сега, след като са прокарвали течност по тях.

# 185
  • София
вероятността е по-малка за забременяване, а пък вероятността за извънматочна е по-голяма.

# 186
Знам ,че през първите 3 месеца след цветната снимка е по- лесно забременяване, самото налягане, което е по време на снимката играе ролята един вид  на продухване и се увеличава пропускливостта , дори и на снимката да са пропускали трудно .
А знаете ли дали е добре моя др да ми предлага цветна снимка и стимулация на един цикъл? Няма ли някакви рискове - от инфекция по скоро, не толкова заради облъчването ?

# 187
  • София
Преди цветната снимка трябва да имаш чиста микробиология, както и отрицателни хламидия, микоплазма и уреаплазма, взети от цервикален секрет, в противен случай рискуваш евентуална инфекция да влезе нагоре към матката.
Цветната снимка се прави на рентген, съответно има облъчване на яйцеклетките и не се препоръчва забременяване в същия месец. Ако лекаря ти препоръчва тези неща без оглед на последствията, най-разумно е да го смениш.

# 188
  • София
рентгена облъчва яйчниците, там са складирани всички яйцеклетки, не само тази, на която ще се разчита.

# 189
Да, облъчването май не ме притеснява толкова . Те се облъчват всички яйцеклетки така или иначе. По скоро това ме притесни, че не ми поискаха микробиология. Другите хламидии, микоплазми и уреаплазма ги имам лятото изследвани, но едва ли др си спомня...което пак не ми допада.

# 190
  • София
в контраста има нещо дезинфекциращо май  Rolling Eyes

аз не бих ги направила в един цикъл защото е много затормозяващо.
снимката ми беше най-кошмарното преживяване.

# 191
Мисля, че в контраста има йод. Не е добра идея да се прави ЦС без чиста МБ. При първата ми ЦС, въпреки чистата МБ, лекаря назначи предварително глобули Полижинакс и таблетки Флажил, каза че това е с цел застраховка.

# 192
Да, благодаря за отговорите. И аз така мисля- по-добре да се застраховам и всичко да си направя както трябва, а не да разчитам на случайности

# 193
  • Пловдив
Преди цветната снимка трябва да имаш чиста микробиология, както и отрицателни хламидия, микоплазма и уреаплазма, взети от цервикален секрет, в противен случай рискуваш евентуална инфекция да влезе нагоре към матката.
Цветната снимка се прави на рентген, съответно има облъчване на яйцеклетките и не се препоръчва забременяване в същия месец. Ако лекаря ти препоръчва тези неща без оглед на последствията, най-разумно е да го смениш.
точно това ми препоръчваха и на мен...действайте,че имало сега по-голям шанс,щото тръбите били продухани  Thinking

# 194
..При първата ми ЦС, въпреки чистата МБ, лекаря назначи предварително глобули Полижинакс и таблетки Флажил, каза че това е с цел застраховка.
Аз ЦС не съм правила, но правих вагинална лапароскопия - въппеки чистата МБ док ми назначи 7 дни глобулки със съдържание на йод Wink

Общи условия

Активация на акаунт