По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 847
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
При мен прегнил слагат на 18-19мм. И вадят перфектна я. При 15-16 не вадят нищо.

# 256
Много благодаря за отговорите! Днешния преглед показа 1 на 17мм, 2-3 около 13-15 и останалите под 10. Удвоиха ми на Menopur от тази вечер и чакам в понеделник да видим колко ще са достигнали размер. Докторката каза, че се надява 13-15 милиметровите да стигнат 17 и малко от дребосъците да увеличат размера. Изискава се да имам поне 4 с размер 17 или повече, за да насрочат пункция. Следващ въпрос - пункцията на вас под пълна упойка ли са ви я правили?

# 257
При мен всички фукита се движеха с почти еднакви размери.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 23:47 от Анонимен

# 258
На мен са ми прави под пълна, без абсолютно никаква упойка, и частична (хем усещаш хем после не помниш нищо). Ако са малко и търпиш на болка може и без упойка. Като цяло действат под пълна.

# 259
При мен всички фукита се движеха с почти еднакви размери.
Чудесно, филмар като мен от точно такъв коментар има нужда Grinning
Днес ми мериха кръвното като тест за упойката (никога до сега несъм била под такава), та както обикновето кръвното ми беше ниско (което всъщност е нормално за мен) и на излизане, викам на моя мъж: “Я си дай телефона за малко“ и той: “Що, за да проверш  “Как мога да умра от ниско кръвно ли?!“ Grinning
Иначе за пункцията бях остана с впечатление, че никъде не са прави под упойка и за това малко се стресирах. Но щом и други сте минали през нея, значи не е чак такова изключение.

# 260
  • София
Поне тък в България, винаги пункцията се прави с краткотрайна пълна упойка, аз не бих рискувала да съм без. Първо, че боли, второ, че ако мръднеш може да станат големи бели. Единствено за един фоликула, когато пункцията е на ЕЦ, тогава може да се пробва без упойка, но аз пак не бих.
Имаш за размера на фоликулите, не е добре че имаш един по-голям, който се е отцепил пред останалите, но се слупва понякога и не означава, че няма да е усоешен опитът. Дано останалите дръпнат!!! Успех!

# 261
При мен все дърпа един Ф, дори и при дългия протокол, с който се опитахме да избегнем това. И въпреки това извадихме от 9ф - 9
Яйца, от опита 5 ембрита като резултат.

# 262
пумпалче, спокойно, упойката не е страшна. За два месеца, два пъти ме  упоявяха и няма проблем, а и аз съм  "филмарче" що се касае до здравето. 😆
Относно фукитата, при мен винаги някои растат по-напред и никога не са ми били еднакви всички. И на трите ми пункции сме вадили 23-24 яйцеклетки и при положение, че сме  и с нелек мъжки фактор, сме имали минимум 5 ембрита за замразяване.
Добрите лекари знаят как да дозират лекарствата, за да се получат оптимални резултати. 😉

Момичета и аз имам въпрос, можете ли да ми препоръчате добър психолог в Пловдив? Ако може на л.с. Благодаря!

# 263
Аз пък имам 2 пункции без упойка на съответно 18 и 27 фоликула и една с упойка на 12 бр. Аз лично предпочитам без, но в Щерев не ми дадоха тази възможност.

# 264
  • пазарджик
Аз също имам пункция на ец без упойка и нямаше абсолютно никаква болка,но за повече фоликула по-донре с упойка.

# 265
  • In transit
Здравейте, нова съм сред вас, но ви чета от известно време и стискам палци на всички момичета. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Предстои ми ИКСИ към края на месеца и ми изписаха лекарствата, с които ще ми правят стимулацията. Едното е гонал 900, два броя. Чета сега листовката и останах с впечатление, че в една спринцовка има повече от една доза. Така ли е или бъркам?

# 266
Да, тази доза на Гонала е за 4-5 пъти в повечето случаи. На мен ми поставаха по 200 единици първоначално, после намалиха на 150, а накрая на 100. Когато започне стимулацията, ще ти определят дозата и ще ти кажат как се поставя.

# 267
  • In transit
Helinor17, благодаря ти!

# 268
Добро утро от мен и днес.  Момичета, събудих се със запушен нос и главоболие, гласа ми гъгне и очаквам скоро да слезе към гърлото. Sad В момента съм на Бусерелин и Menopur,  освен Парацетамол, мога ли да взимам нещо друго? Някой от вас изпадал ли е в подобна ситуация? Много ме е страх да не оплескаме нещо накрая. 

# 269
Слагай тампони с ракия в носа, вода със сода за хляб може два пъти на ден по две капки, вит. С по 2 капки в носа, неограничено капки в носа от малко вода с пакетче лайка, за да е силно, действа антисептично.
За гърло тантум верде форте спрей или биопарокс спрей.
Топла пилешка супа. Мн лимони. Всякакви фрешове. И парацетамол може.

Общи условия

Активация на акаунт