По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Зазу, ако ще ходиш до Турция за консултация си направи в колкото болници си харесаш, и така ще си избереш твоето място. Аз така правих.

# 361
  • София
Мерси, че питате Purple Heart Бебетата са добре, в 10гс съм. В понеделник ще ходя пак да пускам Анти Х да видим дали има подобрение от вдигането на дозата Фракси, сега съм на 0,6. Подготвям се за варианта ембриоредукция и чета по темата, за да съм подготвена, нещата ще се решат другата седмица, ако не са се подобрили показателите от нмх или по-лошо, ако са се влошили, ще правим редукция, аз съм на кантар да рискувам и да ги оставя дори и при този развой, но мм ми вдигна жесток скандал, че ме иска жива и да не правя екперименти със себе си. На 2ри февруари съм на ФМ при Чавеева. Ще съм точно в 11гс, но нарочно по-рано отиваме, защото ако ще се прави редукция трябва да се проверят ембрионите здрави ли си, за да се вземе адекватно решение кой да се остави. Та така, поплаквам си всеки ден, както и се знаеше от самото начало, никога не съм се заблуждавала, че това ще е лесна бременност.
Това е в общи линии в телеграфен стил.

# 362
  • София
Буена, а те трички ли са още или две? Извинявай, ако е неуместно да питам.
Пращам ти една детелинка с пожелание всичко да се развие по най-добрия начин за теб и бебчетата Flowers Four Leaf Clover .

# 363
  • София
Мерси, Зазу Purple Heart Въобще не е неуместно, няма проблем да питаш каквото и да е. Те бях трички само на първия преглед, отдавна са си само две, които се развиват до момента много добре и вървят еднакви. Аз имам лоши спомени от двуплодна бременност, тогава не знаех за тромбофилията ми, но сега ми става ясно защо тогава така са се развили нещата. Даже се учудвам, че тогава издържах до 12гс. Явно при два плода много се влошават нещата при мен. Със сина ми на първата консултация при Паскалева в 11гс дозатат Фракси от 0,3 ми беше перфектна, а сега с двете още в 8гс минах на 0,6, просто разликата е колосална. Дано не се стига до редукция, много се надявам, но трябва да съм реалист, имам вече едно дете и трябва да мисля за него. Ако направя редукция положението ми веднага ще се подобри, но ще треперя до края за другото, самата манупулация крие риск от загуба на другия близнак. Абе, дето викаш ти, няма полезен ход. Мм много се е стресирал и той, който по принцип не проявява никакъв интерес да ходи с мен по доктори каза,че ще дойде с мен при Паскалева другата седмица да чуел какво ще каже, щото си мисли, че ще го излъжа, че съм ок.

# 364
Буена, абсолютно подкрепям мъжа ти. Ако има риск за здравето ти направи редукцията.
Близнаците не са за всеки- да не се заблуждаваме наистина. По добре едно здраво и ти здрава, отколкото да висиш по болниците.

Все пак ти пожелавам, ако е възможно да останат и двечките.

# 365
  • София/Севлиево
Буена, прегръдки мила, каквото и решение да вземеш ще е правилното.Но щом има опасност за самата теб напълно подкрепям мъжът ти,въпреки че подобно решение никак не е леко...

# 366
  • София
Решението наистина е трудно - заради рисковете, които се крият при всяко едно от тях.
Пожелавам ти нещата да се развият по най-добрия начин за всички ви Hug.

# 367
  • София
Буена, абсолютно подкрепям мъжа ти. Ако има риск за здравето ти направи редукцията.
Близнаците не са за всеки- да не се заблуждаваме наистина. По добре едно здраво и ти здрава, отколкото да висиш по болниците.

Все пак ти пожелавам, ако е възможно да останат и двечките.

Сигма, абсолютно си права, ти много добре знаеш, че бягах като дявол от тамян от многоплодна бременност, връщах по един ембрион няколко пъти, после 2 и накрая вече от отчаяние върнах 3, и ме застигна съдбата. Дано имам щастието да родя живо и здраво дете/деца накрая, ясно е , че пътят ще е труден.

# 368
Буена, успех! И дано нещата се разрешат по възможно най-добрия начин!

# 369
Буена, много трудна ситуация и избор. Пожелавам ти най-благоприятния изход!
Прегръщам те и ще стискам силно палци нещата да се развият в добра посока 🤗

# 370
Много неприятно, Буена...  Rolling Eyes

Не знам защо наистина сте върнали цели 3 ембриона.
Поне 2 + 1 замразено.

Голяма ирония - да се чудиш как да забременееш и после да редуцираш.

# 371
  • София
Трудна ситуация Буена, тежки решения и избори. Пожелавам ви късмет и най-благоприятния развой на нещата! Flowers Four Leaf Clover

# 372
  • София
Здрвейте, момичета, нещо замряла тая тема, тъкмо ще я повдигна. Тази седмица пак пусках Anti Xa и пак ми е под долна граница, въпреки 0,6 Фраксито, и трябва да увелича на 0,8, това беше препоръката, ако реша да ги оставя и двете, ако ли не, 2 седмици след редукцията да отида на контрола да види нормализирали ли са се показателите и евентулано да сваля, тъй като всички очакват да се стабилизирам след редукцията. След като прекарах няколко безсънни нощи на тревога и чудене какво тежко решение трябва да взема, днес след ФМ поне нещата вече са категорични, че отивам на редукция. Едното бебе е със сърдечен дефект и прескачания в ритъма (които сама чух), сенки в мозъка и изправен гръбнак (които и аз виждах с просто око), не използвам термините, просто казвам на обикновен език. Според д-р Чавеева, която ми направи доста добро впечатление между другото, бебето е категорично с генетична малоформация, но е много рано да се каже коя точно. Предположенията са за Едуардс. Според нея силно вероятно е да почине вътреутробно на по-късен етап. Всичко това ми бе казано още преди да спомена за дилемата да правим процедурата. Така че по ниаккъв начин не съм наклонила везните. Другото е без забележки, пу-пу Purple Heart Каза ми, че риска от редукцията за другия плод е 8%, като първите две седмици са най-рискови, преминат ли, може да се каже, че сме прескочили трапа. Това, коеото поне донякъде ме успокоява, е че докторката беше абсолютно категорична, че трябва да се направи, дори да нямах никакъв проблем с НМХ. Във вторник ще ми е процедурата и се моля всичко да мине добре, дано Purple Heart

# 373
  • Пловдив
Буена,дано! PeaceСтискам ви палци!

# 374
  • София
Буена, стискам палци и аз, прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт