По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 819
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Регина, ти ако си я вземеш февруари-март ще може да я ползваш в срок до 1 г, а след това, поне навремето беше така, може по медицинска причина (с документи от клиниката) да я удържиш. Дали не е по-добре така, отколкото да я отказваш...не знам, помисли си.

# 346
  • София
Момичета, знам, че не може да ми помогнете особено, но съм сигурна, че най-добре може да разберете как се чувствам и имам нужда просто да си го напиша, за да ми олекне Disappointed Relieved.
Поредния ни опит пак завърши с неуспех. Всичко вървеше добре, имаше 4 сравнително еднакви фоликула, отделно по-мънички - от страната без ендометриоза, естрадиолът беше добър, но на пункцията имаше само 3 Я, от които 2 лутеинизирали. Днес ми се обадиха, че другата не са я оплождали изобщо, защото не е била добра. Чувствам се съкрушена за пореден път. Вече се изчерпах откъм идеи какво да направя. Пих добавки близо година, свалих 12 кг. Пих глюкофаж. Ходя на спорт три пъти седмично - интензивен от година и половина. Ям доста месо. FSH ми е около 7, но явно заради ендометриозата или нищо не вадим или ако извадим, просто не става.
Имам една лапароскопия за махане на ендометриозата, появи се пак скоро след това.
Според лекарите няма смисъл от нова лапароскопия.
След всеки следващ неуспех се събирам все по-трудно. Просто всички тези напразни усилия са много съкрушителни Cry ,ограбващи и изчерпващи.
Мислех да опитам в Турция в Бахчеджи, но просто не мисля, че проблемът е в лекаря. Дори напротив. Много си го харесвам. Опитахме всякакви подходи и няма резултат. Та вече се чудя има ли смисъл изобщо.
Не знам кой е моментът, в който човек просто се предава. Хем не съм готова да се откажа, хем вече не виждам полезни ходове.

# 347
  • София
Зазу, безкрайно добре те разбирам!!! Преди този опит изпитвах точно същото, знаех, че е време да спра, но не бях готова, а полезни ходове наистина не виждах пред себе си. Самата мисъл да се отказа така ме задушаваше, че изпитвах физическа болка, все едно някой ми е седнал на гърдите. Порсто не можеш да си представя да се откажа от мечтата си. Това , кеоот ми донесе някакво спокойствие и душевен мир, беше, че ако пак не стане ще опитаме с донорска. Мисълта, че имам план Б много ми помогна. Ние също мислехме за Турция, но точно както и ти, не виждах смисъл да ходим там, защото с лекарката ми тук пробвахме различни подходи, лекарства, протоколи.
Не знам какво да те посъветвам и дали въобще мога да го направя. Защо си имала само 4 Ф, лека ли беше стимулацията?

# 348
  • София
Не беше лека - с по 450 на ден. Просто не реагирам особено силно на стимулация - на левия яйчник имам ендометриоза и там въпреки, че стават фоликули, са много трудни за пунктиране, заради ендометриозата и разчитаме основно на тези на десния яйчник.
Ние с ММ решихме, че просто с донорска Я не е за нас. Не сме готови на това и по-скоро бихме се отказали. Може би ако нямахме собствено човече, щяхме да сме готови и на това, но някак сега - предвид, че си имаме детенце, просто за нашите си собствени разбирания - това решение е отвъд това, на което сме готови.

# 349
  • София
zazu1, точно като теб се чувствах някъде между 5 и 6 опит.
ппо-лошото беше че и лекаря ни вдигаше рамене и казваше че той не може да предложи нищо различно.
и финансово затънахме здраво, аз бях без работа.
ама не се отказахме, та си имаме и човече вече.
ако имате сили не се отказвайте  Rolling Eyes

# 350
  • София
Благодаря, Бамба Flowers Hibiscus.
Ние за сега се справяме поне финансово. Този опит беше по фонда.
И при нас в един момент докторът вдигна рамене. Имахме разговор. Явно като видя, че имаме жще желание и сила да опитваме, реши да ни даде още някой шанс. Просто не знам до кога ще му се занимава и на него Blush.

# 351
Буена, как си.

# 352
  • София
.... Просто не знам до кога ще му се занимава и на него Blush.
занимава му се. от вас зависи, а и дали ви се занимава с него, може да измислите друг вариант.

# 353
Зазу, прекрасно те разбирам. Аз за разлика от всичко казано до тук бях на мнение, че ще сменям клиника до момента в който не видя, че се действа адекватно. Но това съм аз. Освен това съм обременена с факта, че не вярвам на лекарите, а на Бг лекарите - никак - да не кажа изобщо.
За мен лично е добре да пробваш в Бахчеджи. Не е същото, като в БГ. Ембриологията е по-добра и все пак Карликая е с повече опит от тукашните. Разбира се, че това не е гаранция за успех - но си мисля, че една промяна ще ти се отрази добре и ще доведе до успешен завършек. Щом до сега след толкова опити нямаш резултат е добре да се метнеш на нещо ново.

# 354
  • София
Ами там е работата, че ако не съм била доволна от предните двама лекари, то по отношение на сегашния нямам никакви забележки. Определено го чувствам като моя лекар. Даже много ми се искаше да успеем точно с него. Просто мисли, търси решение, не подхожда еднотипно, опитва всякакви различни подходи. А и то при нас нещата се прецакват при пункциите още. Не стигаме до ембриолозите на практика. Но обмислям Турция - най-вече, за да знам, че сме направили всичко, което зависи от нас, преди да се откажем.

# 355
Зазу, а нали са били две я. или не съм разбрала. Другата оплодила ли се е?
Иначе и аз като DundyS, смятам, че промяната носи нова надежда, а и сама го изпитах. Но всеки сам си преценя разбира се.
Каквото и да решите имаш моята морална подкрепа и разбиране. 🤗

# 356
  • София
Бяха три, от които две негодни (лутеинизирали), но и третата се оказа недобра и не са я оплождали.

# 357
Бяха три, от които две негодни (лутеинизирали), но и третата се оказа недобра и не са я оплождали.
Много неприятно наистина. Съжалявам, че така се е получило!
Прегръщам те 🤗

# 358
Зазу, на твое място бих опитала в Турция. За мен лично няма смисъл да се правят десетки опити на едно и също място, понякога смяната на лекаря/болницата е ключът към успеха. Стаменов и Надежда  са наистина добри, но е факт, че не помагат на всичките си пациенти.
Можеш поне за мнение да отидеш, да чуеш какво ще ти каже Карликая.

# 359
  • София
Благодаря ви, момичета Hug.

Общи условия

Активация на акаунт