По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 824
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Мистик, КИРМ в Пловдив е малък клон на плевенската, но няма болнична база и ин витро център за процедури тук. Намира се в Кючук Париж и е една малка клиника в жилищна сграда на партера, с 4-5 кабинета, от които 1-2 са манипулационни, доколкото ги видях. Има ендокринолог, гинеколог, имунолог (доц. Конова), диетолог и още някои други и мисля, че общо взето специалистите там са приходящи и кабинетите са само консултативни.
Може да видиш в сайта им.

# 331
Консултация е силно казано, защото все някой връхлиташе в кабинета с някъв си въпрос. Та за тези няма и 20 минути ние платихме 40 или 50 лева не помня.

Отделно СГ беше 80 или 90 лева.

Първото ми впечатление като влязох там беше крайно негативно. Рецепцията им е като гише на банка. Идват разни хорица сигурно с последната си надежда, дват едни немалки суми и сядат на дивана да чакат. Отвратително е  Cry

И сега наистина не знам как да навия мъжа ми пак да я пуснем там. Той иска да я пуснем в КИРМ.
Аз ходя там от миналата година, и честно казано не съм останала с впечатление, че регистратурата прилича на банка...
И от друго съм изненадана: седнали сте на дивана и сте чакали... интересно! Къде другаде не се чака.... в Селена? или в Надежда? Чак пък отвратително...
Е, поне диваните са удобни ...

# 332
Мен много ме е яд, че не направихме спермограма в Турция. На първия преглед там, докторът видя хубав фоликул и ни направи схема за действие вкъщи, за да не го оставяме просто така. Даже с усмивка каза, че може пък да стане и да не се видим повече, т.е. според него ест.забременяване беше възможно според спермограмата ни  от БГ( М.Дом София )По-късно,след като ММ даде там материал за пункцията , ни казаха, че нещата са доста по-зле, особено подвижността и ест.забременяване е почти изключено.От два месеца мъжът ми пие 2000 мг.vit.C и 200 мг. селен на ден, та ми е любопитно дали нещо се е подобрило

# 333
Ние от тератозооспермия минахме на олигоастенотератозооспермия. И това след като режимът на хранене беше изцяло сменен, начинът на живота беше изцяло променен, започна да приема и лекарства за диабета. Поддържаше инсулина в значително по-ниски нива благодарение на хранението което предприе. Ееее нямам логично обяснение честно ви казвам  Rolling Eyes

Аз изобщо не знам има ли вариант да посочиш кой да направи СГ. Ние отидохме казахме че искаме, платихме, дойде едно момиче да попълни един лист и да ни каже да я извикаме като е готов материала. Сега като гледам  в сайта им това е била П. Димитрова, познах я по снимката.

Отдолу на листа пише: изследвал Ц. Иванов.

Такова нещо като консултация е нямало
, дадоха ни само един плик с резултата и довиждане.

При нас беше по същия начин с единствената разлика, че получихме СГ по имейл.

# 334
Kevi_lina, радвам се за вас! Да, навсякъде се чака, аз казах моето впечатление и вие не сте длъжна да се съобразявате с него, нали?

Интересно като в ню лайф в цената влиза и консултация защо или пропуснаха да ни кажат? Може би са били затрупани с работа и просто са забравили! Tired Или може би очакват всеки пациент да е информиран предварително преди да отиде там.

Звънях в Селена, там СГ са само по метода CASA, струват 100 лева и в цената не влиза нищо освен СГ.

# 335
В Турция, при най известните клиники за мъжки стерилитет най-надеждните СГ се правя от човек.

# 336
Здравейте, момичета. Blush
Възможно ли е при наличие на луф,  фоликулите да се спукат с прегнил?

Възможно е, но не винаги. ЛУФ се доказва с 3 последователни цикъла със задържан фоликул, който е лутеинизира.
А за кандидатстване май трябва само да се докаже, че го има това условие без значение прилаган ли е Прегнил или не.

# 337
Наистина ли има изискване да са последователни циклите?

# 338
За съжаление да, което не е изобщо толкова лесно, но пак е вариант, ако човек разполага с време

# 339
Здравейте, момичета. Blush
Възможно ли е при наличие на луф,  фоликулите да се спукат с прегнил?

Възможно е, но не винаги. ЛУФ се доказва с 3 последователни цикъла със задържан фоликул, който е лутеинизира.
А за кандидатстване май трябва само да се докаже, че го има това условие без значение прилаган ли е Прегнил или не.
Благодаря много за отговора!
Може би това е единственият ми шанс, преди ин витро. Вече имам проследени три последователни цикъла.

# 340
Побутвам темата с въпрос.
По-миналата година подадохме документи за фонда и Ноември-Декември ми се обадиха за заповедта. Отложих взимането за началото на годината като се разбрахме да им се обадя по телефона допълнително, за да се разберем кога.
Междувременно обаче поехме по друг път и процедури извън страната, имаме замразени ембриончета и мисля, че няма да се наложи да ползваме заповедта в близко време (поне година-две).
Как се процедира в такъв случай, да се обадя да я откажа ли? Ако някога се наложи отново да кандидатстваме, този отказ няма да създаде проблем, нали?
Това ни е втора заповед.

Благодаря предварително, за да не спамя после темата.  bouquet

# 341
Не я отказвай. Те ти я пазят.
Само като напредне бременност, де обаждаш и казваш, че това е причината.

Как е Буена, че много я мисля.
И моя корем големей.

# 342
Регина, по новите правила, ако не я вземеш до 3 месеца, след това кандидатстваш наново. Вече няма да ги пазят до 43...

# 343
Ема, ок, ясно и да, така е справедливо.  Wink

# 344
  • София/Севлиево
Герда, много се радвам за теб  Sparkling Heart Надявам се, че и Буена е добре .

Общи условия

Активация на акаунт