По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 763
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета, знаете ли колко дни след прием на АБ може да се пусне контролна МБ? Ако не се лъжа се чакаше 10-14 дни или може и по-малко?
На мен ми бяха казали след 10 дни, имах стрептококи гр. B.

# 586
Различни лекари съм питала и отговорът винаги е бил- поне 10 дни.

# 587
Един късен запис и от мен. Позагубих се от тази тема.

# 588
Здравейте, бихте ли ми препоръчали гинеколог/гинеколожка в София във връзка трудно забременяване. Прочетох много дискусии, но тъкмо се насоча към някой доктор и прочитам негативни мнения за него. Ще съм ви благодарна, ако  ме насочите

# 589
Chory, на мен ми допада д-р Калчев. Клиниката му е в Дианабад и е чисто нова. До миналата година работеше в Малинов, но вече си има негова си клиника. Мил, любезен, изслушва, не се хвърля веднага на процедури, търси максимално щадящи методи първо. Ако те интересува ще ти изпратя координати на лични. Обикновено може да се вземе час за до след 2 седмици, максимум. Успех Simple Smile

# 590
Chory, на мен ми допада д-р Калчев. Клиниката му е в Дианабад и е чисто нова. До миналата година работеше в Малинов, но вече си има негова си клиника. Мил, любезен, изслушва, не се хвърля веднага на процедури, търси максимално щадящи методи първо. Ако те интересува ще ти изпратя координати на лични. Обикновено може да се вземе час за до след 2 седмици, максимум. Успех Simple Smile

Май предишният ми статус не се е публикувал.
Ще се радвам да споделиш контакти, знаеш ли дали работи с направления или само частно
Благодаря предварително Simple Smile

# 591
Здравейте и от мен,

От известно време съм  читател на тези групи и реших, че е крайно време и аз да се присъединя към активните потребители.

На 29 години съм,а приятеля ми на 32. След много прекарани години заедно, преди малко повече от година решихме да имаме дете и бях с нагласата, че то само ни очаква да се решим и веднага ще стане (никога не бях имала гинекологични проблеми и цикълът ми всеки месец е редовен като по часовник). И така животът за пореден път ми показа, че не всичко става по план и така лесно. След година неуспешни опити (с малки прекъсвания), един куп отрицателни тестове за бременност и куп напразни надежди, че този път най-после е станало, решихме, че е време да се прегледаме. Гинеколожката ми ме насочи директно в клиника по репродуктивна медицина (няма да споменавам все още името на клиниката и на лекаря, защото впечатлението ми към тях е все още в процес на изграждане и не искам да прибързвам с крайната оценка). Отидохме с нагласата, че всичко е наред и очаквахме да ни потвърдят, че е така, за да се успокоим и чудото стане. Да ама не...

И така минах през изследвания на хормоните (Prolactin, LH, FSH и АМH) ултразвук и цветна снимка. От хормоните се оказа, че всички са ми в много добри стойности освен AMH (Анти-мюлеровия хормон показващ колко яйчников резерв ми остава) - 1.321 (което е в референтните стойности, но се доближава до долната граница 1 и ми казаха, че за моята възраст е нисък и нямам много време). По този въпрос четох много и най-вече за връзката на този хормон с Витамин Д. Аз имам липса на този витамин (изследванията ми от миналата година бяха много под референтните стойности) и не бях взела никакви мерки. Информирах лекаря за това и го попитах дали е възможно това да е повлияло на AMH и дали пак да проверя Витамин D. Отговори ми, че нямало нужда...(Ще искам второ мнение по този въпрос, защото четох за жени, които след като са подобрили стойностите на Vitamin D, това се е отразило и на AMH).

Освен това цветната снимка при мен беше страшно болезнена и се оказа, че лявата ми тръба е запушена (нямам представа от какво, не съм карала сериозни инфекции, аборти и операции до момента) и не успяха да я отпушат чрез опит да вкарат контрастното вечество с повишено налягане. За дясната се оказа, че е с неправилен силно нагънат S-образен ход и сраствания, но е проходима и пропусна веществото.  По матката каза, че няма забележки (едно нещо, което да е наред поне...). Чакаме смермограмата за финална оценка и нова консултация с лекаря, но до момента усещам как още от първия преглед се опитват индиректно да ме тласнат към инвитрото (можело да се опита с инсеминация която надали ще е успешнна - под 10% шанс при положение, че при спермограмата е в нормални стойности всичко). Макар да сподели, че колкото и да е изненадващо за него е виждал естествени бремености доста през тръби като моята. Спомена разбира се също, че има много голям риск от извънматочна бременност.  
Веднага след всичко, което разбрах за рисковете и проблемите попитах: "Кога може да възобновим опитите след цветната снимка?". Лекарят отговори: след два дни, в момента дясната тръба е добре прочистена, възползвайте се (споделям това, тъй като доста жени се интересуваха дали трябва да се прескочи месеца). Моят съвет на база и на много прочето по темата е: НЕ (контрастното вещество е физиологичен разтвор, който дезинфекцира тръбите и спомага за активността на власинките на входа на тръбите, така че възползвайте се). Разбира се ако имате силни болки и продължително кървене, които не отшумяват в рамките на ден/два след процедурата, се консултирайте с лекар.

Можете да си представите целия шок който преживях за няколко дни...не ми обясниха много (няма да споменавам че видяха на ултразвука малък брой антрални фоликули и овула на наботи за която нищо ми казаха и не съм много наясно дали трябва да се вземат мерки и там) и като цяло с отношението до момента ме накараха да се почувствам  като "сакат кон". Още от влизането в кабинета, преди да са ме прегледали дори няколко пъти спомена думата инвитро, което ми направи силно впечатление.

Та със сигурност след финалната оценка, ще искам второ мнение и от друга клиника. Бихте ли ми препоръчали къде да се насоча? Много се интересувам дали запушената тръба може да се отпуши, а нагънатата поизправи. Чудя се дали да не започна да пия и някакви билки за забременяване (за белия равнец четох, че помагал).
Не мога да скрия тревогата си от това на какъв лекар ще попадна, тъй като този до момента не успява да спечели доверието ми (все пак на финалния преглед се надявам да ме изненада приятно и тогава ми обясни всичко, което до момента ми поднасяше с половин уста).Първоначалните ми впечатления са, че всичко това е бизнес, в който отношението и чувствата са извън играта...Все още дълбоко вярвам, че има загрижени лекари, в които човешкото не е изчезнало.

Пожелавам от сърце успех да всички и много ще бъда благодарна на вашата подкрепа и опора. Както някой беше писал в една друга група, само жени с проблеми като нашите могат наистина да ни разберат...Чудото ще стане, трябва да имаме обаче силата и борбеността да го дочакаме. Доста изчетох по темата репродуктивно здраве и ще се радвам да помогна и аз с каквото мога.

Поздрави,
Диди

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 19:10 от Dilyana__

# 592
Диди, здравей!
За да те насочим към друга клиника, трябва да кажеш къде сте ходили досега?

Колкото до запушената тръба, не може да се отпуши. И да, има шанс от извънматочна бременност, а успехът при инсеминации наистина е нисък.

Като излезе СГ на приятеля ти, надявам се там всичко да е наред, направете консултация и с друг лекар.

Моят съвет е да не се плашиш, ако се наложи ин-витро или ИКСИ. Нашето дете е ИКСИ и за мен е важно, че е жив и здрав и го имаме. Не е важен начинът, а да си имате живо и здраво дете.

# 593
  • София
Диляна, адски познати неща ми казвал, и аз на 30години бях с АМХ 1,4, също имам овула наботи (не пречи, спокойно). Имах критично нисък витамин Д. Усоях от 4ти опит инвитро, когато го вдигнах до нива 80+. Най-вероятно са ти некачествени Я, това е причината да не става, като сложим и тръбите и някой мъжки фактор ако се пръкне... Правете инвитро, защото с този резерв нямаш много време за естествени опити. При нас имаме перфектна спермограма, чудесни тръби и пак не ставаше нормално. Взимай вит. Д във дози 8000-10000 поне 2-3 месеца да запълниш депата, после ще намалиш. Аз дори бременна пия по 6000 и пак дъм със стойност едва 25. Преди усоешния опит го бях вдигнала на 80 и изкарах капедтвени Я, от които станаха чудесни ембриони.

# 594
Буена, я кажи две хубави приказки и че си добре Hug

# 595
  • София
Ех, Жанче, много мило Purple Heart
Пу-пу, добре сме, живея ден за ден, в страх, времето слава Богу минава бързо покрай всички неща около мен, особено с баткото. Показателите за НМХ ми се стабилизираха, стоя си на 0,6 в средата на референтните граници. Другата седмица съм на фетална ехокардиография, а по другата на втора фм.

# 596
Много се радвам ! Heart

# 597
И аз чаках Буена да пише.
И азизбутвам ден за ден.

# 598
Диляна,

Ти ли искаш инсеминация - понеже това е доста абсурдно. newsm78
Тая яйцеклетка как ще стигне до матката.. ?

"още от първия преглед се опитват индиректно да ме тласнат към инвитрото."
По принцип сте за инвитро - правилно са ти го споменали няколко пъти. Peace

Успех със спермограмата - дано тя да е ОК.  Peace

# 599
Буена, номер две как е полово ориентиран?

Общи условия

Активация на акаунт