По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 270
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ако трябва да отида за пръв преглед,на 3-ти ден от МЦ ли трябва да е?
Ако не си с някаква ранна овулация - преди 14 ден, може спокойно да отидеш на 9 ден примерно за първи преглед.

# 691
  • София
Елба, срискам силно палци този път да сте бапипали вярната формула! Тест на 6ти ден при бластоцист е показателен Wink

Зазу, aс теб какво става? Ще се радвам да споделиш!

# 692
  • София
Буена Simple Smile развеселяваш ме Simple Smile пуснах от пикливите разбира се, само да видя, че няма помен от втора чертичка (6 ден), както и се очаква за този ден. С кръвните се надявам да изчакам максимално дълго.... написали са дата 05.06... да видим Simple Smile

# 693
  • София
Зазу, aс теб какво става? Ще се радвам да споделиш!
Специализирам се все повече в дебрите на репродуктивната медицина Stuck Out Tongue Winking Eye.
Надявам се да се похваля и аз в най-скоро време, че то всички забременяха, родиха по 2-3 пъти Grinning , поотгледаха ги децата . Време ми е Sunglasses.

# 694
  • София
Елба, няма никаква логика да препикаваш уринен на 6ти ден, а да чакаш за кръвен 2 седмици. Логиката е обратното да направиш. Между другоот, уринен на 7ми ден също е показателен, дано утре ти е положителен Purple Heart

# 695
Здравейте, да ви попитам как ви се струват изследванията на мъжа ми ?( питах и Денис в групата за хормон.изследвания, но нямам отговор още)

Фолиева киселина-  27.7 при референти 10.4-42.4
Витамин В12- 406.1 при референти 145-568
 От месец му давам сутрин фолиева 400 мг , с мъжки фактор сме и с не добра морфология. Четох че липсата на фолиева влияе и за това почнах да му давам.

# 696
Здравейте, предварително се извинявам, ако не е тук мястото за въпросите, които ме вълнуват.
На 35 год. с едно дете от първи брак, нормално заченато. С вторият ми мъж  започнахме опити за бебе, преди близо година, за сега неуспешни. Повтарям си, че не трябва да се шашкам, но все пак, може би е добре да направя някакви изследвания. Какво бихте ме посъветвали?

# 697
  • София
На първо време една спермограма да пуснете - в репродуктивна клиника.

# 698
Благодаря, ние не сме в България, но ще си идваме лятото и някакси трябва да съчетаем  почивката с изследвания. Абсурдно звучи, но после не се знае кога ще имаме възможност. Малко е деликатно да го изпратя мъжът ми да си прави спермограма, не може ли първо аз да се изследвам?

# 699
  • София
Благодаря, ние не сме в България, но ще си идваме лятото и някакси трябва да съчетаем  почивката с изследвания. Абсурдно звучи, но после не се знае кога ще имаме възможност. Малко е деликатно да го изпратя мъжът ми да си прави спермограма, не може ли първо аз да се изследвам?
Може, но щом ти имаш дете, той няма, ако не е минало много време от предната бременност, е логично да се провери първо спермограмата при мъжа. При теб има много повече неща за изследване. Ще свикне с мисълта просто. Ако и той иска дете, трябва да участва в процеса.

# 700

Може. Ние също не сме в България и си направих изследванията без да чакам прибиране. Отидох при личния и обясних случая, пуснахме кръвни на мен и те не показаха проблем. Тогава лекарката ми каза, че за да насочи към репродуктивна клиника и и е нужен и резултат от спермограма. Казах на моя мъж, а той реагира учудващо добре. Отиде и даде проба. Като излезе резултата беше ясно къде е проблемът. Имай в предвид, че изследванията за фертилност се правят в определи дни от цикъла. Т.е. трябва да си в България по това време.

# 701
Здравейте, предварително се извинявам, ако не е тук мястото за въпросите, които ме вълнуват.
На 35 год. с едно дете от първи брак, нормално заченато. С вторият ми мъж  започнахме опити за бебе, преди близо година, за сега неуспешни. Повтарям си, че не трябва да се шашкам, но все пак, може би е добре да направя някакви изследвания. Какво бихте ме посъветвали?

Зори, както вече са ти казали момичетата започва се със спермограма. Мъжете не са им фенове, но ако искат дете се примиряват. Реално при това е основното изследване което дава много отговори.
Да се търси проблем при жената преди да се види дали всичко е наред при мъжа е загуба на пари и време.

# 702
Момичета, да ви питам малко странична тема.
Пълнее ли се от Вит.В12? Мъжът ми пие всеки ден по 1000 мг и фолиева, наред с други витамини от около два месеца, тренира 3 пъти в седмицата и се оплаква че надава тегло. Същото е и при мен само без тренировките 🙈 Аз съм с установен дефицит, преди слагах на инжекции сега пия по 1000 мг дневно метилкобаламин. Чувствам се подута, въпреки че много внимавам какво ям. Качих 2 килограма за един месец. Някой да е пълнят от витамини и конкретно от в12?

# 703
Да, от Вит. В12 се възможно човек да се чувства напомпан, но това не са килограми. Липсата му е в пъти по-опасна. Пийте си витамините щом сте с липси.

# 704
Здравейте, днеска взехме резултатите от разширената спермограма на мъжа ми, направихме я в репробиомед. То вече няма на къде... излезе му морфология 0% по Крюгер. Не мога да повярвам, ноември му беше 7%, как може да е сега нула.. Пие всеки ден витамини, възможно ли е те да са причина за лошия резултат? Витамините са: спимен, Селен, цинк, Вит.ц, Вит.В, Вит.Е, фолиева,.

Общи условия

Активация на акаунт