По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 282
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Кажете като дойде МЦ,на 3-ти ден, какво друго да пусна освен АМХ и Инхибин?

# 676
LH, FSH, Prolactin ми пускаха на мен освен изброените от теб.

# 677
По принцип на 3ти ден са ЛХ, ФСХ и Е2, ако скоро си пускала АМХ и Инхибин не виждам смисъл да ги пускаш пак, нека минат по няколко месеца. Те нямат отражение за инвитро на ЕЦ. Такова можеш да си правиш всеки месец. А за АФ трябва да отидеш на 2/3 ден, най-късно до 5ти и да броите.

На мен на инвитро на ЕЦ ми пускат ЛХ, Е2 и прог. на 2ри ден. Но прог. е, защото имам проблем с него, а не е практика.

# 678
  • Пловдив
LH, FSH, Prolactin ми пускаха на мен освен изброените от теб.
bouquet

Всъщност...нали АМХ иш инхибин показват ЯР...та това означава ли,че дори да имам антрални,то те не произвеждат Я или дори и да произведат,то тя е некачествена?

^SunLight^,а как да правя ин витро на ЕЦ като не произвеждам Я?

# 679
Мистик, колко месеца са били без О, за да кажеш, че не произвежда?. Щом са ти ти казали да чакаш три цикъла, значи би следвало все още да не си в менопауза и да настъпва овулация. Тоест би трябвало да може да следите на ЕЦ и ако има подходящи условия да пунктирате.

Може и аз нещо да съм изпуснала покрай твоя случай, извини ме, ако е така. Но за ЕЦ, докато има цикъл и овулация няма пречки, дори и да не настъпва О всеки месец.

Допълвам се: АМХ и Инхибин са субективни. Боби ти даде пример с нея. За да видиш, че не означават много. Освен, че резервът е намалял. След определена възраст при жената и качеството намалява. Но това не значи, че не настъпва овулация или че няма да има годно за оплождане яйце. Много такива примери имаме тук:)

# 680
  • София
Ако ще правите ЕЦ, няма смисъл на трети ден да ходиш да пускаш хормони. Направо на 9 ден примерно, ако овулацията ти е след 12-ти ден и вече ще ти кажат дали да пускаш естрадиол и LH или да идеш пак на преглед.

# 681
Аз не ги разбирам антралните фоликули. При мен не се установи изчерпан резерв, макар че годините ми не са малко. Инхибина беше 85. Антимюлеровия не си спомням точно, но беше по средата на референтните граници.
А, да, пропуснах да спомена и Естрадиола. Той също се изследва на трети ден.
Доколкото ми е известно, в клиниките изискват нови изследвания на 6 месеца що се отнася до тези хормони. Не съм забелязала да има кой знае каква разлика дори и след година при мен, но явно такива са им стандартите.

# 682
  • Пловдив
 Thinking лошото е,че нямам читав лекар...
АМХ-то съм го пускала на 31 март.

Благодаря ви!

п.п.Т.е. трябва да отида първо на 3ти ден за фоликуменрия?

# 683
Бих казала, че да отидеш ще те успокои теб самата и ще видиш положението. Но първото е да намериш читав лекар, дори и да не е в твоят град. И ти пожелавам много късмет, защото упоритите успяват, рано или късно:)

# 684
Мистик, ако ще стартираш опит независимо как, не трябва ли да отидеш на преглед с всички налични изследвания, да ти кажат точно какви изследвания и кога трябва да бъдат направени? Защо ти сама ще си назначаваш изследвания?

# 685
  • София
Mystic, аз си мислех, че нямам естествен цикъл, защото ми е изключително нередовен и че не произвеждам яйцеклетки без стимулация. Все сме пробвали мин хапчета и малко инжекции или от средно към доста силна стимулация. Без особен успех, вадим много яйцеклетки, накрая нищо не остава за трансфер. Сега за първи път на абсолютно ЕЦ, с 2 прегледа само извадихме яйцеклетка и успя да стигне до бластоцист на 5 ден. Което вече ми дава пак някакви надежди Simple Smile така че, вече съм за ЕЦ Simple Smile (моето амх е малко над 1)

# 686
Мистик, хайде отиди при Ставрев и пак ще си говорим дали има или няма читав лекар. Моя приятела с АМХ 0,17 беше днес при него и е много доволна. Просто предишния ти избор на лекар не беше подходящ...

# 687
  • Пловдив
Благодаря Ви  Hug

Ema_P,за отиването ще отида,но той не говори...как ще ми се изясни положението???Да му вадя думите с ченгел ли?А на мен в момента ми трябва точно това...обяснение на положението.

А при ЕЦ им ли пак стимулация?

# 688
  • София
При ЕЦ (естествен/спонтанен цикъл) няма стимулация никаква - нито с хапчета, нито с инжекции. Разчита се на яйцеклетката, която си произвежда сам организмът (в някои редки случаи са 2 броя). Ако има спонтанна овулация (няма ЛУФ синдром например и някакви други хормонални проблеми) се проследява нарастването на фоликула и на хормона Естрадиол + лутеинизиращия (за да не се спука преждевременно), слага се индуцираща инжекция (прегнил/хориомон/овитрел) и след 36 часа се пунктира.
Излиза доста по-малко пари заради липсата на лекарства за стимулация и по-малкото изследване на хормони.

# 689
  • Пловдив
При ЕЦ (естествен/спонтанен цикъл) няма стимулация никаква - нито с хапчета, нито с инжекции. Разчита се на яйцеклетката, която си произвежда сам организмът (в някои редки случаи са 2 броя). Ако има спонтанна овулация (няма ЛУФ синдром например и някакви други хормонални проблеми) се проследява нарастването на фоликула и на хормона Естрадиол + лутеинизиращия (за да не се спука преждевременно), слага се индуцираща инжекция (прегнил/хориомон/овитрел) и след 36 часа се пунктира.
Излиза доста по-малко пари заради липсата на лекарства за стимулация и по-малкото изследване на хормони.

Peace
Ако трябва да отида за пръв преглед,на 3-ти ден от МЦ ли трябва да е?

Общи условия

Активация на акаунт