Злобата в сайта

• 37 041
  • 240
  •   1
Отговори
# 75
Но пък и във всяка тема има по някой учител, който казва как е правилно да се държат другите. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 76
  • Куциндрел
Към всяка тема има общо взето 3 подхода:

1. Подминаваш защото смяташ, че е глупава и няма какво да се направи или помогне на питащия
2. Опитваш се да влезнеш в положение, пък било то и за елементарен и глупав въпрос.
3. Влизаш и почваш да се „гъбаркаш“ с автора по всеки възможни начини. Включително с обиди и определения, каквито има и тук примерно.

Доктук на два пъти видях тезата „Ми на тъпи и глупави въпроси какви отговори очаквате?“
Ами ако трябва да се честна, не очаквам никакви отговори. Повечето потребители, които претендират за интелект би трябвало да осъзнаят, че колкото по-малко интерес предизвикват такива теми, толкова по-рядко ще се появяват.

Според мен точно това е провокирало и настоящата дискусия. Че много от участниците решават да се включат с "негативно отношение" в теми, които смятат за глупави. При условие, че има и други варианти за действие или бездействие.
Значи, като си развяваш гачите из нета, не се сърди от неприятни за теб коментари.
Всеки приема форума по различен начин и си изказва мнението както намери за добре.

# 77
Понякога даден коментар може да прозвучи като злобен, особено ако авторът е много чувствителен на дадена тема или просто нечие чувство за хумор или несъобразителност биват погрешно разбрани или взети твърде навътре.
Моето чувство за хумор, признавам си, съвсем не е от изтънчените. Навремето в някаква тема тип Коледна, пуснах някакъв майтап за дядо Коледа. В един момент масово ми скачат няколко жени, че съм се гаврела с празника, ма как можело, ауу, чак ме кълна авторката.
А то се оказало, че темата я е пуснала жена, на която детето й има здравословен проблем и явно е очаквала цялата тема със заглавие от рода на "Какво ще си поискате от дядо Коледа" да е изпълнена с някакви наистина особено съкровени, лични и просълзяващи желания. Само че, аз откъде да знам, даже директно се разписах без много да чета какво са писали другите ( все пак ми е важно правилото за чукчака)... и ето как автоматично се става злобен и груб.

# 78
Когато открих форума през 2005 година, се носеха легенди за епичните битки между кърмачките и хранещите бебетата си с АМ. Не съм ходила, не съм ги чела, но много съм слушала за тях.
Сега, доколкото знам, най-ожесточените войни се водят в темите за турските и индийски сериали. И там не ходя да чета, но по-смели от мен са чели и разказват... Пък и участниците редовно се коладят в Правилата. Било нещо страшно – а някой посмее да обели дума срещу нечий любимец, а са го изяли с парцалите и дори копчетата не изплювали обратно.  newsm43

Авторката на темата така и не се появи да обясни кое е предизвикало този изблик на възмущение. Опитах се да позная, като хвърлих един поглед на последните теми, в които е писала. Попаднах на някакъв спор относно телевизионно предаване, та... Нищо чудно и там да се вихрят подобни драми.
Ако не е това, значи от онова сайтче пак са я закъсали с трафика и пробват отново номера с "поставеното" лице...

# 79
  • n/a
Случва се, разбира се, че се случва да има И злобни коментари.
Форумът си е като в живота - хора шарени, с различно мнение и
с различен начин на изразяването му. Напълнени с чиста злоба
(по дефиниция) рядко съм срещала. Ако се броят за злобни ко-
ментарите, които са противоположни на другия - ами ... това се
минава в детската градина. Който не е пораснал за диалог - все
ще е така, във всеки форум, във всяка среда. А и отношението е
в главата на четящия/гледащия/слушащия.

# 80
  • София
Другарки-злобарки, време е за номинециЙ! Ей го на, годината изтече! Кой е доброволец? Вече имаме кандидатки за категорията болезнена дефлорация.

# 81
с различен начин на изразяването му.

Точно. Даже, бих добавила, тъй като повечето хора общуват предимно със себеподобни, форумът е мястото, където имат възможността да влязат в сблъсък - буквално и преносно  Laughing - с доста различно от обичайното си обкръжение, а как точно ще им се отрази това зависи от тях самите.

Относно класическата тема "Много злоба има в тоя форум", аз също не съм имала личен конфликт или злобни диалози с нито един потребител и въпреки това в много теми съм вдигала мълчаливо вежди как хора си позволяват да говорят така на други хора. Има масова и остра липса на емпатия, и щом я има офлайн, неизбежно е да я има и онлайн.

За оптимално форумно общуване имам два лични филтъра, слагам в скрит текст, за който не го интересува  Laughing
Скрит текст:
единият е, че колкото и да ме е подразнил нечий пост, винаги първо си задавам въпроса дали офлайн бих влязла в диалог с човек, който е толкова глупав/груб/невъзпитан/комплексиран. Вторият е, че никога не пиша в теми, по чиято тема бих се палила с искрено и страстно увлечение.

# 82
с различен начин на изразяването му.

Точно. Даже, бих добавила, тъй като повечето хора общуват предимно със себеподобни, форумът е мястото, където имат възможността да влязат в сблъсък - буквално и преносно  Laughing - с доста различно от обичайното си обкръжение, а как точно ще им се отрази това зависи от тях самите.

Така е. В реала определено си подбирам събеседниците и обкръжението, а неприятните такива свеждам до минимум- както като комуникация с тях, така и като присъствие. Във форума, обаче, това просто няма как да се случи и затова често кога задочно, кога- не, се получават своеобразни диалози/ дуплики/ реплики с хора, които в истинския свят реално няма как да се случат. Дали става дума за различен манталитет, умствен багаж, възпитание, изказ, светоусещане, избиване на комплекси или още по- безумното пребиваване в измислена реалност- нещата са комплексни  и понякога колкото и някой да ни е неприятен, просто няма как да се отървем от него в теми, които са ни интересни и следим.
Иначе злоба може и да има, упорито се твърди така, често и чета за такава. Но аз не си слагам на сърце безумни или безсмислени писаници от хора, които не познавам и чието мнение ми е безразлично. Може би затова и не я забелязвам. Злобата.

# 83
Има злоба както навсякъде.Какво толкова има да и се коментира?Като не ти изнася си тръгваш. WhistlingИначе какво,като кажеш:''не бъдете злобни'' очакваш злобарите да се покаят?Забялязала съм,че понякога потребители дори не се усещат,че доста злобеят.Тръгват по течението и не могат да се спрат.В такива случаи аз злорадствам за тяхната излагация. Mr. GreenПонякога минава метла да им изтрие резила и поизтупа имиджа.

# 84
Всъщност, "не бъдете злобни" има потенциала да промени общуването, не когато става въпрос за истински злобари, а точно при потребители, които моментно са позагубили мярка и не се усещат. Но работи само при хора, които са склонни да се замислят критично над собственото си поведение и да допуснат, че може да са сбъркали или прекалили.

# 85
  • София
Останала съм с впечатление, че най-пищящите и автори на теми като тази, са като  героя в детското стихотворение "Все за нещо ще намери да се начумери, ту му млякото  горещо, ту пък друго нещо...".

# 86
  • Монреал
Има злоба както навсякъде.
Не съм съгласен. Имам чувството, че някои потребители, които по цял ден се мазнят на клиенти и шефове после вечер се логват из форумите за да изпуснат парата безпоследствено скрити зад анонимни никове.

# 87
Това с мазненето пред едни и злобеенето пред други може да се случва изцяло в реала и изцяло във виртуала. Просто в реала, се налага човек малко да се пообере откъм изразни средства, за да не си докара я неприятности, я бой, докато онлайн може да се разгърне на макс без да има кой знае какви последици, освен някой бан.

# 88
  • София
Няма разграничение реал- виртуал. С времето нещата се сливат. Тоест, ако не знам си колко време пишеш в темата за звездните компромати, а там непрекъснато някой се оплюва, неминуемо започваш и в реала да търсиш кусури. Най- гнусното ми е обаче, като почнат по снимки да гадаят, особено обсъждайки деца. Каквото щете говорете и пишете, това си е чиста душевна чикия / извинете за езика/ с извратено мислене. С годините се убедих, че повтаряйки едно и също всеки ден, то се превръща в част от всеки. Не знам дали тези жени усещат, че малко по малко стават дребнави, злобни. Със сигурност това ги яде. Не бях влизала в сайта години. Скоро попаднах на потребителка с, която преди години тръпнехме покрай бала и студенството на децата ни. Божеее, не мога да повярвам какви постове чета от нея. Според мен извънземните са я сменили. Или поне яко са я бъгнали.
Навсякъде се коментира тая или оня колко са прости, тъпи и т.н.  Но дали осъзнават, че именно това обсъждане прави самите тях прости и т.н.  И стига с това- всеки има право на мнение, другата ми " любима" фраза- щом са известни значи ще търпят. А къде отива тяхното възпитание? Не са ли ги понаучили на нещо родителите им? Ами, ако тяхното дете или сестра, или брат са известни? И са свидетели на цялата тази злоба? Тогава ще е друго, нали?
За злобата към мен тук в сайта, това не ме засяга. Това си е проблем на онзи отсреща. Щом така се чувства, нека си го живее.
Хубав ден, дами.

# 89
Принципно съм съгласна с теб. Има начин да си кажеш мнението, без да използваш изразни средства, които те принизяват и говорят много за теб. Но хората масово не го разбират, точно защото са същите в реала. Естествено там говорят така само вкъщи, защото някак не върви 25+ жени да обясняват как тази е тъпа, проста и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт