Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
С крема против стрии само корема и гърдите ли си мажите?
Гледам че и по краката ми се образуват стрии,  май и там трябва да мажа 😅

# 256
С крема против стрии само корема и гърдите ли си мажите?
Гледам че и по краката ми се образуват стрии,  май и там трябва да мажа 😅
Всичко изброено + ръце, крака и дупе Joy

# 257
Аз се мажа до коленете, въпреки че този път не съм стриктна като предния. Качих много малко и нямах една стрия, явно сега разчитам на същия късмет. 😒

# 258
  • София
Добре, тогава да кажа нещо повече за себе си. Втора бременност след спонтанен аборт миналата година. 18 г.с. и абсолютно всичко е наред, даже от време на време забравям че съм бременна, няма нищо което да е по-различно от небременното ми състояние. И аз като повечет се насочих към Надежда, препоръчаха ми Михова и една друга докторка, чието име не се сещам сега. Ходя на морфология при Чачева. В един момент трябваше вече да избера лекар и се оказа че Михова вече не води ЖК и опциите са само няколко. Сега ме завежда Белкин.

Та питайки го вчера какво мога да ям, той ми отговори всичко. И аз веднага от всичко чела, отговарям ама как така всичко, сирена, колбаси и т.н. нали не са препоръчителни. И той казва пак Всичко си яж.

И въпроса ми е какво са ви казвали лекарите да не ядете или да избягвате? Изчела съм доста досега за харененто и следвам основните принципи. От приятелки разбрах че на повечето са им казали да не ядат синьо сирене и сурова риба, другото може. Моля споделете  Blush

# 259
Аз не съм питала какво мога да ям и какво не мога, но все пак не съм фен на суши и сурова риба, например. Хапвала съм каквото ми се яде, като консумирах много плодове и зеленчуци, което го правя винаги. Трябва да се внимава само да са добре измити. За колбаси и сирена не съм се интересувала дали може и съм си хапвала, когато ми се яде. Кафе съм пила, по едно на ден с мляко. За мен, всичко трябва да е с мярка, но драстични ограничения не са добре за никого. Бременността е едно естествено състояние и когато протича нормално, не виждам причина да се вманиачаваме.

П.П. Бяха ми казали, че не било добре да се ядат череши Grinning Ама от тези бабини деветини, които се пренасят от уста на уста. А аз едва дочаках да дойде сезона на черешите, дори ги сънувах. Ако не бях яла череши цяло лято, щях да съм една нещастна бременна.

# 260
Здравей! Първо да ти пожелая този път всичко да е наред и да караш една спокойна бременност. Аз също знам за сурова риба,пушено месо и всякакви такива колбаси без особена термична обработка. Сирена като синьо сирене,камембер и такива разнородни меки сирена. Люто,солено и т.н е естествено през бременността да се ограничават,както и цигари и кафета. Много хора казват,че не е препоръчително ягоди,магданоз и ядки,за щото могат да предизвикат алергии. Това за суровите колбаси,важи и за яйцата,забравих да кажа. Попитах моята лекарка набързо предния път,каза ми яж каквото ти е сладко в малки количества от тия забранените неща няма да ти навреди нищо. Сега като отида ще изготвим режим сигурно и ще го споделя с вас Simple Smile

# 261
  • София
Мерси christine95.

И аз съм чела за всичко това и го знам. Проблемът при мен е че мъжът ми е италианец и аз съм дълбоко влюбена в тяхната храна. С една дума обичам всичко "вредно" - яйцата рохки, пържолата сурова, прошуто, хамон, салами, всички сирена, вкл. горгондзола и синьо сирене, обожавам суши.  Не ям всички тези неща сега разбира се, но затова се чудя къде е истината. Дали в  интернет или в това което казват докторите? Имам една приятелка в частност, също женена за италианец, който е готвач. Той много добре знае как се приготвят повечето храни и до някъде я съветваше какво да избягва, но както сме си говорили с нея, каквото и когато и се е ядяло си е хапвала, и прошуто и суши, и всичко си е наред и с нея и с бебчето.

Попитах го за излседвания за листериоза и токсоплазмоза, защото не съм правила и Белкин ми каза че нямало смисъл да ги правя, защото нямал база за сравнение, демек трябвало да ги направя преди бременност и сега пак, че да можело да се сравнят. Това го разбирам, но знам че има тестове който тестват дали имаш антител, т.е. положителен или отричателен резултат. Повечето лекари твърдят че половината от населеснието вече е било заразено и има антитела. Моята логика е че ако имам антитела и към двете наистина няма проблем да ям всичко, тъй като имам имунитет.

Вас кога са ви тествали и какво се е променило след това?

# 262
Аз чета от чуждестранни източници. Това, с което се различават от българските е по отношение на рибата тон и пушената сьомга. Моят аг ми каза, че рибата тон всъщност не е толкова опасна, защото се отглежда във ферми. Ако е ловена от естествена среда е вредна заради налиичето на живак ✌

По отношение на другите споменати - полу/сурови меса, яйца, риби, сирена не съм срещала противоречие. Аз лично умирам за малко луканка и филе елена или дамашна пастърма 😍😍😍😍 обаче не, благодаря, докато не родя не поемам риск.

# 263
Аз май съм единствена, която не се ограничава. С предната бременност избягвах единствено пушената сьомга и синьото сирене. С тази обаче си ги ям когато ми се прияде. Единствено от което съм се лишила изцяло е тирамису, колкото и да ми се хапва заради суровите яйца няма ям. Колко луканка според вас трябва да изядете, за да има вреда? Едва ли е количествето, което попринцип си позволявате.

# 264
Ариа, аз съм си паника... предпочитам да не ям и да ми е мирна главата и съвестта. Така бях " прегрешила" с една риба тон... лелеее докаго изчета света, докато питам док.... сън не че хващаше.... но това съм аз, всеки си преценява..

# 265
  • София
Аз съм по-скоро склонна да вярвам че може да ям от всичко, но това ще се разбере като излязат резултатите за токсоплазмоза и листериоза. И аз проверявам въпросите си и отговорите си и с английски/ американски и италиански източници, в частнот за техните меса и сирена. 

# 266
Абе като се замисля, че бременни не се лишават от ценните си цигарки без да се тревожат за вредата, която повечето пъти е сигурна, няма как да седна да се тръшкам, че съм хапнала луканка.

# 267
  • Варна
Ариа, и аз като теб си хапвам от всичко. Обичам тирамису, но точно него и аз няма да хапна.
Не съм прекалила с нищо, но все пак и луканка си хапвам и разни мезенца.
Сега, ако ми кажете , че и чаша бяло вино не си позволявате  или бира  #Crazy
Аз преди не сядах на вечеря без чаша бяло вино, но сега се чувствам гадно от почти всякаква храна и за вино не мисля. Нооо се надявам към 12 седмица да премине гадното и да си доставям отново удоволствие от време на време поне с някоя малка чашка бяло вино !
Токсоплазмоза имам пусната преди тази Б, и беше отрицателна. Не мисля , че лекарката ще ме накара да пускам сега пак.

# 268
Между друготото, не навсякъде тирамисуто се прави със сурови яйца, има как и да минат термична обработка. (Особено ако си правите вкъщи, малко е пипкава частта с яйцата, но иначе не е трудно). А и дори да са сурови... ако са от сигурен източник, не би трябвало да има проблем, ако не са - всеки би се заразил, не само бременните. (Но разбира се, за нас е в пъти по-опасно) Sad
И аз мисля, че малко се преекспонира с това какво може и не може да се яде. Включително бях чела, че всички сирена на българския пазар са пастьоризирани, така че и страхът от меки сирена бил неоснователен.

Между другото, сега се сетих и за витамин А. Бях чела, че и той е доста опасен в големи количества, а аз лично много обичам някои храни, в които се съдържа! (Например сладък картоф). Доста се бях уплашила, но в крайна сметка след малко повече търсене в интернет (не само на първите резултати) се оказа, че е опасен в синтетичен вариант.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 11:29 от Celesté

# 269
  • София
Друго да ви питам друго - от къде и какви марки са били най-удобните сутиени които сте си купували? Аз съм С чашка и все още не съм намерила нищо удобно.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 12:21 от Mischetta

Общи условия

Активация на акаунт