Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 586
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
So lucky, трябва да издържите Simple Smile
Стиссаме палци!

Няма да даваш да я вадят рано, за да заякне 🌝
Съгласна.
Палци и от мен !

# 316
Момичета, някоя да има проблем с бялото течение? Имам пускана микробиология (с резултат Candida albicans) преди година и назначено лечение, което не даде особен ефект. От тогава се появява периодично но някак овладявах положението. Последните няколко дни обаче е нетърпимо, има ужасен мирис, жълтеникав цвят и всичко ме сърби. На преглед съм чак на 27.12. АГ пак ли ще ми вземе проба за МБ, и какво да правя до тогава? Sad

# 317
Ох, съчувствам Sad
И аз си ходя с гъбки, но поне не сърби.

Не знам външно измиване със смрадлика дали е позволено през бременността /не съм питала АГ, четох в интернет/ но аз правих докано излезе резултат и изпишат лечение, защото беше ужасно положението и да ти кажа ме успокои.
Не че минаха след лечението, ама вече вдигнах ръце, честно...надявам се след рождането да се нормализират там нещата..

# 318
Обаждай се на аг-то и позасили симптомите, ако трябва пресили малко, че имаш болки и контракции, за да те приеме по скоро, защото е много кратък периодът да ти направят посявка на 27ми.

# 319
Първото си дете родих с нисък хемоглобин около 105 май, успях да родя, но на напъните напъвах, а силите не ми стигаха да го изкарам.
С хемоглобин под 90 и аз не бих рискувала  за нормално...

# 320
  • Пловдив
Момичета, някоя да има проблем с бялото течение? Имам пускана микробиология (с резултат Candida albicans) преди година и назначено лечение, което не даде особен ефект. От тогава се появява периодично но някак овладявах положението. Последните няколко дни обаче е нетърпимо, има ужасен мирис, жълтеникав цвят и всичко ме сърби. На преглед съм чак на 27.12. АГ пак ли ще ми вземе проба за МБ, и какво да правя до тогава? Sad
На мен ми изписаха коремче Клотримазол - мазане 14 дни, още на втория бях по-добре. Никога не съм имала, но по време на бременност сме предразположени. Няма как напълно да се изчистят, но поне неприятнитнеприятните симптоми да ги няма. Каза ми че преди раждането ще ми сложи някакви нещо вагинално, което от раз всичко изчиствало, но не запомних Grinning

# 321
So lucky, трябва да издържите Simple Smile
Стиссаме палци!

Няма да даваш да я вадят рано, за да заякне 🌝
Съгласна.
Палци и от мен !
Благодаря ви, много. Стискам, снощи малко поспа...имам надежда, че ще стои на топло.

# 322
  • София
Обади се на лекаря,  трябва лечение. Не чакай 27-ми.

# 323
С какво се пере ръчно бебешкото пране? С обикновено сапунче става ли на Тео бебе или трябва специално да се купува?Просто не мога да намеря по магазините.

# 324
Със сапун на Бочко или с бебешки сапун на Нивеа действам аз. Става и с Тео бебе, защо да не става. А защо на ръка ще ги переш ?
Аз запирам на ръка само петната от ако и след това ги хвърлям в пералнята, иначе всичко в пералнята бухам.

# 325
Има ли мами страдащи от гастрит тук ? Можете ли да ми кажете нещо с което да се облекчават болките ? Аз си страдам от много време , ходих веднъж на преглед при гастроентеролог гледа ме с ехограф . Каза че нищо ми нямало и да не ям пържени ,пикантни храни , домати и тн.  ( Не беше особено компетентна тази лекарка ) но така и не ходих на гастроскопия..страх ме е .  Лекувах и с нексиум наистина добро лекарство . След това открих в магазин на хималая " газекс" той наистина ми помага .. Обаче сега не мога да пия нищо ..газекса е с някакви билки обаче на опаковката му пише да не се пие първите 3 месеца от бременността а след това под лекарско наблюдение .. Следящия ми АГ не ми и отрази този проблем понеже не е доказан и сега нищо... От вчера съм с болки . Нито прясното мляко ми помага , нито меки бисквити...Моля ако има някоя мама страдаща от същото нека сподели как се справя с кризите

# 326
  • Някъде там
Има ли мами страдащи от гастрит тук ? Можете ли да ми кажете нещо с което да се облекчават болките ? Аз си страдам от много време , ходих веднъж на преглед при гастроентеролог гледа ме с ехограф . Каза че нищо ми нямало и да не ям пържени ,пикантни храни , домати и тн.  ( Не беше особено компетентна тази лекарка ) но така и не ходих на гастроскопия..страх ме е .  Лекувах и с нексиум наистина добро лекарство . След това открих в магазин на хималая " газекс" той наистина ми помага .. Обаче сега не мога да пия нищо ..газекса е с някакви билки обаче на опаковката му пише да не се пие първите 3 месеца от бременността а след това под лекарско наблюдение .. Следящия ми АГ не ми и отрази този проблем понеже не е доказан и сега нищо... От вчера съм с болки . Нито прясното мляко ми помага , нито меки бисквити...Моля ако има някоя мама страдаща от същото нека сподели как се справя с кризите

Пробвайте с настърган джинджифил с мед, лимон и вода! Ако го пиете за първи път ще Ви е лютичко, но пък е страшно полезно има дъщо и чай от джинджифил! Другото за което се сещам е в купа с кисело мляко да сложите половин лъжичка куркума и 1 л.мед това ми е любимо за настинки, т.е. и двете са ми любими Simple Smile

# 327
Със сапун на Бочко или с бебешки сапун на Нивеа действам аз. Става и с Тео бебе, защо да не става. А защо на ръка ще ги переш ?
Аз запирам на ръка само петната от ако и след това ги хвърлям в пералнята, иначе всичко в пералнята бухам.
Не знам как ще я напълня тази пералня с тези миниатюрни дрехи...За сега ще се подготвя за ръчно,ако размисля-ей къде е пералнята Grinning

# 328
Момичета,да ви споделя за гъбичките-хубаво е след/по средата на лечението да минете цялото си бельо на пара с ютията,а кърпи,чаршафи,хавлии и т.н.да изперете на висок градус.За всеки случай може и вътрешността на панталоните,пижами и други дрехи,с които сте имали допир.
Това е с цел да не се появят отново.Същото важи и за дрехите на мъжете ви Simple Smile

# 329
assija, хубаво си решила, но бързо ще ти писне Wink . Никой и нищо не може да ме накара да пера на ръка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт