Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 593
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
В  33г.с, днес се оказа че сме с 2 пъти увита пъпна връв...естествено много се притесних.
Моят хубавец беше така някъде от 32  до 39 г.с., първо беше преметната, после увита. Така го и родих. Спокойно, всичко ще е наред.

# 301
  • София
Някой да е имал проблеми с sFlt1 молекули от ранна бременност?

В 7 г.с. беше по-ниска, до 12г.с. влезе в норма с прогестерон, след това до 17г.с. не го пих много редовно и сега е по-висока от колкото трябва, продължавам с прогестерона. Нямам никаква фамилна или нястояща обремененост за пееклампсия и никакви заболявания попринцип освен една анемия. Та питам някой има ли с подобен проблем и как сте изкарали бременноста до края? Знам че прееклмпсия се появява евентуално след 20г.с. и честно казано не ми е обяснено какво точно може да значи сега в ранните седмици. 

# 302
Много ме объркаха на последната консултация. Акушерките ме записаха в 29 г.с., а доктора каза, че съм в 28-ма. И каза, че бебето върви по-голямо за седмицата, в която съм - 1200гр. В Интернет чета, че в 28-ма е около толкова, в 29-та също, та сега не можах да разбера по-голямо ли е или е нормално.. Ехографа изкара и същата дата на термин, която ми казаха отначалото.
Неслучайно питам, а защото на миналата консултация имахме съмнение за диабет, въпреки че бебо беше в норми, сега урината е излязла добре, но ми казват това.. Е не знам дали да се притеснявам
Щом по ехограф излиза същата дата, значи си е съвсем добре. Но ако има и най-малко съмнение за диабет следва да те пратят на ендокринолог и да направиш изследване обременяване, а не да се гледа урина и т.н.

# 303
  • София
Много ме объркаха на последната консултация. Акушерките ме записаха в 29 г.с., а доктора каза, че съм в 28-ма. И каза, че бебето върви по-голямо за седмицата, в която съм - 1200гр. В Интернет чета, че в 28-ма е около толкова, в 29-та също, та сега не можах да разбера по-голямо ли е или е нормално.. Ехографа изкара и същата дата на термин, която ми казаха отначалото.
Неслучайно питам, а защото на миналата консултация имахме съмнение за диабет, въпреки че бебо беше в норми, сега урината е излязла добре, но ми казват това.. Е не знам дали да се притеснявам

Здравей, аз съм в 28ма седмица и бебчо тежи 1408гр., което си е нормално, всички са различни, седмица напред вървя от самото начало, защото съм с ранна овулация. Ако са ти правили ПКК и изследване на глюкоза и всичко е в норма, няма какво да те притеснява.
Бременей си и това е Simple Smile

# 304
So lucky, бъди спокойна, моето бебе също беше с два пъти увита пъпна връв, АГ-то ми дори не ми каза. Родих си я естествено и чак след това разбрах, след като й дадоха антибиотоци и попитах защо са й, де! На по-късен етап я питах, не е ли било опасно, а тя само сбъчка вежди. Затова й  имам пълно доверие, никога не ме напряга без да има реална причина за притеснения.
Силно вероятно е да те шашка, за да родиш с операция. Не се притеснявай излишно. Успех

# 305
  • Някъде там
Момичета мн съм притеснена! Вчера след ходене по-малка нужда имах много леко кафяво на тоалетната хартия, но днес имах зацапсане на гащите си 😯 Сега като ходих по-малка нямах нищо , но това суттешното ме притеснява! Нямам болки в яйчниците само от време на време по-лек дискомфорт! Забравих да напиша в 12 г.с.

# 306
Момичета мн съм притеснена! Вчера след ходене по-малка нужда имах много леко кафяво на тоалетната хартия, но днес имах зацапсане на гащите си 😯 Сега като ходих по-малка нямах нищо , но това суттешното ме притеснява! Нямам болки в яйчниците само от време на време по-лек дискомфорт! Забравих да напиша в 12 г.с.
Отиди до Аг-то ти. При мен се получи също - може да е леко отлепяне на плацентата, аз нямах, но имах зацапване. Изписа ми Дуфастон и но-шпа, може и да полежиш малко, ако имаш отлепяне, но нека те видят и ти изпишат нещо, за да се преосигурите. Спокойно и успех, сигурна съм, че е нещо малко, но нека видят за какво иде реч!

# 307
Здравейте мами , искам да питам нормални ли са остри болки ниско долу в 11 седмица.  Нямам кървене , болките не са постоянни появяват се отшумяват и пак така . Възможно ли е да са от нарастването на матката ? На преглед съм в сряда ..дано всичко е наред

# 308
И аз днес съм с такива болки и смятам да отида на преглед на 20.12,но до тогава може и да се побъркам. Пийте но шпа и си почивайте!

# 309
Хм, ако са остри болки, по-добре не отлагайте, идете да ви погледнат.

# 310
Моят хубавец беше така някъде от 32  до 39 г.с., първо беше преметната, после увита. Така го и родих. Спокойно, всичко ще е наред.
Мерси. Hug Много ли беше активен? Моята девойка не спи, постоянно нещо "прави", мърда, рита, тупка...

So lucky, бъди спокойна, моето бебе също беше с два пъти увита пъпна връв, АГ-то ми дори не ми каза. Родих си я естествено и чак след това разбрах, след като й дадоха антибиотоци и попитах защо са й, де! На по-късен етап я питах, не е ли било опасно, а тя само сбъчка вежди. Затова й  имам пълно доверие, никога не ме напряга без да има реална причина за притеснения.
Силно вероятно е да те шашка, за да родиш с операция. Не се притеснявай излишно. Успех
Аз знам, от повече от месец че е с увита пъпна връв, но това не беше проблем...расте, и вървеше напред с 9...сега обаче се оказа, че се е увила още веднъж, все още върви напред но с 3 дни...
Секцито съм го приела, аз с този хемоглобин (под 90 е) нямам много шансове за нормално раждане.

Благодаря, ви за успокоението момичета!

# 311
Мързеливец беше, каго се сетя веднъж как ми беше изкарал акъла...цял ден не се обади, поболях се, че и сама бях...чак вечерта към 23 ч. подритна, та се кротнах и си легнах.
Радвай се, че е активно бебчето, така и ти ще си спокойна Hug

# 312

Секцито съм го приела, аз с този хемоглобин (под 90 е) нямам много шансове за нормално раждане.

Защо ако хемоглобина е нисък, не може нормално раждане? Питам , защото и моят е 100 и чак днес започнах да пия желязо( 35г.с.) по предписание на акушерката. Но не е споменала нищо за самото раждане.

# 313

Защо ако хемоглобина е нисък, не може нормално раждане? Питам , защото и моят е 100 и чак днес започнах да пия желязо( 35г.с.) по предписание на акушерката. Но не е споменала нищо за самото раждане.
Имам анемия, която не се контролира, в момента е 88, до края се очаква да падне още. Говорят ми за кръвопреливане но аз се правя, че не разбирам. Не е добра идея да се пробвам естествено, да припадна на магарето и после да ме срежат, и както нямам кръв да загубя доста от нея...Увитата връв пък е бонус в момента... Sad Sad Sad

Мързеливец беше, каго се сетя веднъж как ми беше изкарал акъла...цял ден не се обади, поболях се, че и сама бях...чак вечерта към 23 ч. подритна, та се кротнах и си легнах.
Радвай се, че е активно бебчето, така и ти ще си спокойна Hug
И много активно не е добре, понякога се плаша, защо така се мята, мъчи ли се...страда ли...прави резки движения...
Дано да издържим още 3 седмици. Praynig
Термина ми е 02/02, бебка е много мъничка още. Tired

# 314
So lucky, трябва да издържите Simple Smile
Стиссаме палци!

Няма да даваш да я вадят рано, за да заякне 🌝

Общи условия

Активация на акаунт