Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 594
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
За тирамисуто - има веган тирамису, купувам го от Веган ресторант и си хапвам.
Избягвам сурови меса и млека.
Алергени не избягвам, даже четох статия, че ако се консумират ПО МАЛКО риска от алергия при бебето е по-малък.
От токсоплазмоза ужас изпитвам. В интерес на истината живяла съм с котка, която ми спеше до носа като дете, пълзяла съм и съм лапала всичко като бебе, яла съм немити зеленчуци, луканки, но имунитет към токсоплазмоза нямам.
Сега градината ни е пълна с улични котки, много често ги срещам да ровят и акат в прясно разкопаните лехички. Затова и изпитвам ужас и спрях да ям маруля, магданоз и зеленилки, които не са готвени...

# 286
Стеле, достатъчно е да са измити.
Ти веган ли си?

# 287
Не съм веган, нито вегетарианка, но пък като са направили нещо вкусно и здравословно, защо да не си хапвам и веган тирамису.

# 288
  • Пловдив
Дами, да ви питам нещо.. Какви отоци по време на бременност се считат за нормални? От два дена се събуждам подпухнала- лице, ръце и точно над коляното краката, но без глезените. Кръвното ми е 100/60, което е добре. Не съм качила много кг (7кг, в 32г.с.съм), не ям солено Confused Следящата все ме пита за отоци по глезените, но така и не даде повече инфо, а и аз не съм и питала (срам, но си признавам). Тъй като замина  за чужбина и ще се върне чак в понеделник няма кого да питам...

# 289
За отоците е хубаво да си пуснеш изследвания

# 290
  • Пловдив
Със сигурност, но не съм сигурна освен ПКК и бъбречна функция какво да пусна друго... просто се чудя дали да чакам до понеделник. Не са някакви огромни отоци, но все пак ги има.

# 291
Албумин си пусни.

# 292
Нормално ли е вече дори 15 минутни разходки да ме изморяват? Навлизам в осмия месец, но постоянно чувам от други бъдещи майки как не се изморяват изобщо и започвам да се притеснявам.
Аз се изморявам само докато седя 😁
31 седмица. За разходки ни си и мечтая.

# 293
Аз от утре съм в 20 седмица и ако ви кажа как се изморявам и как се задъхвам, направо ужас. А нямам никакви килограми качени, нямам и корем. До края незнам как ще я карам. А с предната бременност търчах като кобила, не се спрях до последно. 😒

# 294
Да се оплача, днес след вторичен преглед при УНГ ми пуснаха изследвания кръвни - CRP- за възпалителни процеси и ми излезе 21 от 0- 5 реф. стойности. Естествено ми изписаха антибиотик, но АГ-то ми каза да не пия, защото ми е малко възпалението. Голяма дилема съм. УНГ ми казва 100% го пиеш, а АГ- няма да ти навреди, но не го пии. Аз си имам едни постоянни възпалени сливици, но не знам дали от тях излиза така. Май ще изчакам ден- два и понеделник пак ще пусна да видя дали се повишава Sad

# 295
И при мен изолираха ентерококи в стерилната урина, но докторът каза, че защото имам малко завишено ЦРП няма да ме остави без антибиотик и ми изписа Левлоксацин.

# 296
В  33г.с, днес се оказа че сме с 2 пъти увита пъпна връв...естествено много се притесних. Аг каза, че трябва всяка седмица да се гледа на ехограф. Иначе бебка е добре, расте си 2240гр е...дано успеем да стигнем до 36-та седмица поне...много е малка да я вадят. Sad

# 297
Моето момиче беше с 2 пъти увита пъпна връв в 31 г.с., но ме успокоиха, че това е по-безопасния вариант и сега съм в 33 г.с. и сме добре

# 298
Приятелка си изкаря до края, бебето е било с два пъти увита пъпна връв, чак при раждането разбра, но не беше и ходила на ФМ. Мисли позитивно. Щом ще  ходиш редовно на прегледи, няма страшно. 🤗

# 299
Много ме объркаха на последната консултация. Акушерките ме записаха в 29 г.с., а доктора каза, че съм в 28-ма. И каза, че бебето върви по-голямо за седмицата, в която съм - 1200гр. В Интернет чета, че в 28-ма е около толкова, в 29-та също, та сега не можах да разбера по-голямо ли е или е нормално.. Ехографа изкара и същата дата на термин, която ми казаха отначалото.
Неслучайно питам, а защото на миналата консултация имахме съмнение за диабет, въпреки че бебо беше в норми, сега урината е излязла добре, но ми казват това.. Е не знам дали да се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт