Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 571
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Кафе, честито! И спокойно, има хора с по-сериозни рентгени и всичко е било ок. За АГ, ако се чудиш къде да отидеш без час, знам, че моята приема и така, ако може, налагало ми се е - АГ Щерев, д-р Арабаджи, отиваш на място и на регистратурата казваш, че си без час и чакаш, като се отвори призорец влизаш. Мисля че и при другите става така... Много спокоен лекар е и знам, че ще те успокои!

Пп Ако решиш така се обади в клиниката да ти кажат от колко часа е, да не чакаш излишно, мисля че е от 12 на обяд тези дни, но не съм сигурна.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 08:32 от Мъ℘♥Мяɣ

# 376
  • Някъде там
Някой знае ли как се казва лабораторията в Майчин дом Варна?В сайта им пише, че имат само лабор и статус, но в самата болница ми се струва, че е друга лабораторията, тъй като не дават талонче за интернет.

# 377
Благодаря на всички за отговорите. Засега успях да се свържа само със зъболекаря си, който ме увери, че всичко е наред.
Естествено, ще продължа опитите да се свържа с гинеколога си.
Мъ℘♥Мяɣ, благодаря за съвета. Аз вече не живея в София, но нямам проблем да дойда ако се наложи. Първата си бременност следих в "Щерев", където и родих, при д-р Александров. С втората мисля да е пак така. Арабаджи съм я виждала само на едно училище за бременни, видя ми се много мила, а и после само позитиви чух за нея. Simple Smile

# 378
И аз те съветвам да не се притесняваш. Зъбите са далеч от корема и не мисля, че може да навреди.

# 379
Здравейте, в 20 г.с. съм и искам да правя фетална морфология. Мисля, че така се казва. Главно искаме да видим пола на бебо. понеже не можем при гинеколожката ми и тя ми препоръча 4D, най вероятно това е изследването. А може ли да попитам какво е изследването, отвън ли ти гледат бебчето, в корема или вътрешно?

Zdraveite v 20 g.c. sam i iskam da si pravq fetalna morfologiq-mislq che taka se kazva,glavno iskahme da vidim pola na bebo,poneje ne mojem pri ginekolojkata mi,i tq mi preporacha 4D,nai veroqtno tova e izsledvaneto,amoje li da popitam kakvo e izsledvaneto,ot van li ti gledat bebcheto v korema,ili vatreshno?

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 11:56 от Tatti

# 380
С коремен ехограф гледат бебето, ФМ в този триместър се прави м/у 21-24 г.с.
Моля пишете на кирилица. Simple Smile

# 381
iv2017 феталната морфология е много важно изследване, и лично мое мнение е че не бива да се пропуска нито една от феталните морфологии. В различния срок на Б се виждат различни неща. Самия преглед се прави с коремен ехограф, продтлжителността варира от 20 до 40 мин в зависимост от самия специалист. Самия преглед е на 2д и ако бебето се вижда добре може да ти пуснат за твой кеф 4д образ на лицето, но мисля че на по- късната морфология.
Часовете на вече утвърдените специалисти се запълват бързо а сега покрай празниците не се знае с какво раб.време ще бъдат, затова се ориенрирай към някой и записвай час.
Не си писала от кой град си, ако търсиш някой в София ти препоръчвам др Михова от Надежда.

# 382
А може ли да ми препоръчате някой за фетална морфология в Пловдив? Благодаря Simple Smile

# 383
Трябало е да запишете час по отдавна, около празниците незнам как ще стане. Особено ако сте в София и искате при някой по добър. Аз записах час при Стратиева месец и половина по рано.

# 384
А може ли да ми препоръчате някой за фетална морфология в Пловдив? Благодаря Simple Smile
Стратиева идва веднъж месечно в Селена, Кръшков (пак там), Борислав Иванов (Медлайн),  Борис Стоилов (не знам къде точно му е кабинета).

# 385

Д-р Апостолова,Селена Simple Smile

# 386
Някой знае ли как се казва лабораторията в Майчин дом Варна?В сайта им пише, че имат само лабор и статус, но в самата болница ми се струва, че е друга лабораторията, тъй като не дават талонче за интернет.

Статус обслужват Майчин дом, ма що пък няма да ти дават за Интернет талон ми е чудно, освен ако не държат резултатите ти да отиват при дадения лекар в Майчин дом директно и той да ти  звънне, за да ги обсъдите, което е тъпо защото ти имаш право да си имаш пълен достъп до изследванията. 

# 387
Здравейте!
Имам един въпрос, надявам се това да е точната тема..
В 28г.с съм и ми казаха, че имам антитела в кръвта, за това се налага повторно изследване. С мъжът ми сме 0- кръвна група, така че резус-конфликт не би трябвало да има. Случвало ли ви се е и има ли други причини за поява на тези антитела?

# 388
Специалистите по Фетална в Пловдив са -  др Б.Стоилов на Хирургиите, др Стратиева и др Павлова идват в Селена.

# 389
  • Русе
Здравейте,  да ви попитам и аз във връзка с феталната морфология. Доктора ме вика в 12 седмица да отида за биохимичен скрининг, а четох че по това време се прави и първата фетална морфология, но аз ли трябва да си го изискам или доктора ще ми я направи заедно със скрининга. На много места видях, че не е задължителна първата фетална, но пък същевременно е от голяма полза за да се видят не дай си боже някакви аномалии или проблеми. Мисълта ми е, който е минал през това какво точно представлява, колко време продължава и трябва ли предварително като се обадя да си потвърдя часа да кажа, че искам и фетална морфология?

Общи условия

Активация на акаунт