Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 576
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Благодаря, за споделените мнения.
Знам, че е до кожа, но се чудех дали така прехвалените точно лосиони за бременни са толкова често използвани или обикновенните масла на Икаров си остават класика в жанра .
Ще пробвам със всичко , разнообразие да има. Кожата ми е много суха по принцип, зимата почва да се лющи дори.
А сега по време на Б си представям какво ще стане .....
 Така че колкото по-мазно толкова по-добре ще ми е !

# 361
Аз с първата се мажех със зехтин, бебешко олио и едно олио на Хип. Не бях много постоянна, но пък и качих много малко- 9 кила. Не съм от много слабите, но не съм и дебела, мислех че съм предразположена към появата им, защото имам от тийн годините малко, но някак се разминах. Сега хич не се мажа редовно, явно разчитам пак на чудо, а знам че не е редно. 😒

# 362
  • Варна
Здравейте, бременна съм в 21 г.с, лекувах ешерихия коли в урината с Цистиклин, тъй като нямах симптоматика и нефроложката реши да не прибягва до антибиотик. Днес при контролна урина се оказа,че освен бактерии има и увеличени левкоцити в урината. На преглед съм в четвъртък, но бих се радвала,ако споделите опит.

# 363
Аз почнах с мазането от втория месец,сега съм края на 8.Тогава по два пъти на ден,редувах кокосово масло от био магазин,неизвестна марка,бебешко олио и мои лосиони за тяло dove  и garnier,които си ползвах от преди бременността.За сега ефект има,нямам нито една стрия,но се мажа от врата до пръстите на краката,от месец и нещо само по веднъж на ден след вечерния душ.Не знам дали ще ми издържи кожата така до края,но поне искам да знам че съм направила всичко възможно,ще се опитам и докато ми се прибере корема да се мажа по веднъж на ден предимно с кокосово,най ми допада.10 кг съм качила.
Днес ми излязоха резултатите,продължава да ми пада хемоглобина и желязото,ям през ден два я цвекло,я спанак,но за месо не мога да се насиля,и от пилешко ми тежи по цели дни или нощи,а за любимото свинско не смея да си мечтая.Чак след празниците съм при аг,дано не ме накара да преливаме кръв.100 ми е хемоглобина,6 желязото. Sad

# 364
Аз цялата бременност не успях да се мажа. накупих толкова неща, но не търпя мазнотии и за това си се нацепих едно хубавко..
Ние покупките ги почнахме средата на 7ми месец, защото започнах много да се измарям и нямах нерви да ходя по магазините. Количката си я знаех коя ще е , просто отидохме и я капарирахме, взехме леглото и го сглоби мъжът ми. Дрехи малко по малко купих. ПОвечето езех след раждането и дадени от приятелка.
Ползвам шишета на НУК с каучукови биби.

# 365
Аз се мажа от около 3-тия месец с бебешко олио на Мустела и наскоро го смених с това против стрии. Не си мажех гърдите в началото и резултата е, че само те се нацепиха Cry По дупето си имам от тийн годинките. Корема и останалите части засега са окей. Но все си мисля, че до края ще се нацепя и там, защото с каквото и да се маже човек, зависи си от кожата..

За покупките не съм суеверна, но просто не ми се занимава сега уикенда да обикалям магазините след като съм била цяла седмица на работа. А и мисля да си изкарам на работа до началото на 45-дневния болничен.

# 366

На колко време се налага да сменяш каучуковите биберони?
И аз съм взела от тях по препоръка на консултант в магазина, в последствие приятелка ми каза че не са ок защото се сменят често. Но пък това го виждам само като неудобство за родителите, не за бебето.

# 367
Аз доколкото помня каучуковите се сменят задължително всеки месец, силиконовите на 3м. 🤔

# 368
Много съм объркана и изплашена. Имам положителен тест от тази вечер. Проблемът е, че имам общо три рентгенови снимки на зъб за последните 3 седмици. Първата вероятно е около датата на зачеване - не мога да кажа точно, защото цикълът ми варира като продължителност, а другите две са след това - снимаха ми два зъба с едно ходене на рентген. Рентгенът е дигитален, ако това има значение - чела съм, че там нивата на радиация са много малки. Още утре ще звъня по доктори, но ме притеснява какво да направя - времето тече, а не знам дали някой изобщо ще успее да ме приеме за преглед преди Н.Г. Нещата са неочаквани, ние имам репродуктивен проблем и не съм подозирала, че може да се случи, и то по такъв начин! Много моля, ако има някой компетентен да ме насочи, за да не изперкам съвсем. Благодаря!

# 369

На колко време се налага да сменяш каучуковите биберони?
И аз съм взела от тях по препоръка на консултант в магазина, в последствие приятелка ми каза че не са ок защото се сменят често. Но пък това го виждам само като неудобство за родителите, не за бебето.
Всеки месец купувам нови биберони и залъгалки. Силиконовите не ги харесва, още са му твърди

# 370
Не знам какво значи дигитален рентген, но според мен на първо време се успокой. Как те снимаха, при снимка на зъб на мен са ми слагали жилетка, а и освен това той рентгена се въртеше май само около челюстта. Консултирай се и с АГ, и с зъболекар, но нещата може изобщо да не са толкова страшни. Стискам палци Simple Smile

# 371
Не са ми слагали жилетка, за жалост, не съм и подозирала каква може да е ситуацията, за да си поискам.

# 372
Не са ми слагали жилетка, за жалост, не съм и подозирала каква може да е ситуацията, за да си поискам.
Правилно са ти казали, първо се успокой, второ-утре се обади на АГ-то и се консултирай. Другото, което можеш да направиш е да попиташ в центъра, където са ти правили снимката, каква е силата на облъчване. Има си определени сектори, в които може да има проблем.
Аз в деня, в който съм заченала катастрофирах и ми правиха рентген на пръст, но им казах, че искам бебе, сложиха ми жилетка и намалиха секторите. За мое спокойствие спряхме опитите, докато не видях положиления тест. Тогава АГ ми каза, че пръста е далеч от корема, малка площ се снима и да не се притеснявам излишно, аналогично зъбът също е далеч от корема и е снимка на малка площ.
Вярвам, че всичко ще е наред с предколедното ви чудо.

# 373
Много съм объркана и изплашена. Имам положителен тест от тази вечер. Проблемът е, че имам общо три рентгенови снимки на зъб за последните 3 седмици. Първата вероятно е около датата на зачеване - не мога да кажа точно, защото цикълът ми варира като продължителност, а другите две са след това - снимаха ми два зъба с едно ходене на рентген. Рентгенът е дигитален, ако това има значение - чела съм, че там нивата на радиация са много малки. Още утре ще звъня по доктори, но ме притеснява какво да направя - времето тече, а не знам дали някой изобщо ще успее да ме приеме за преглед преди Н.Г. Нещата са неочаквани, ние имам репродуктивен проблем и не съм подозирала, че може да се случи, и то по такъв начин! Много моля, ако има някой компетентен да ме насочи, за да не изперкам съвсем. Благодаря!
Първо честито, второ не се тревожи нивото на облъчване  е ниско, и трето ако си следиш добре бременността ще видиш че всичко ще е наред. Peace

# 374
Кафе с канела,
Снимките на един зъб са с облъчване, колкото слънчевата радиация за 1 ден, дори 3 не е много. На повечето места и моето Аг, казват, че не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт