Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Аз крем за зърна пак няма да купавам, от този на Лансинох беше много доволна една близка, така го хвалеше, аз се сдържах де, не го купих и не ми и потрябва. Момичета, сещам се да ви кажа да си вземете едни лепенки за пъпче, за първите дни на къпането, поне на мен ми бяха много от полза докато падна пъпчето.
Аз за лепенките съм страхлива...дане му направя нещо като ги махам.
Значи крем за зърна, не. Peace

# 346
Почти във всяка болница има аптека, ако не вътре то на отрещния тротоар, поне за крем можеш да отреагираш веднага.

А вие на какви шишета сте се спряли? Аз миналия път бях с Авент, но сега мисля за стъклени на Нук. Още съм в чуденка.

# 347
Купила съм на авент 4 шишета, ще видим дали ще ги хареса. И биби на авент 4 бр.

# 348
Аз със стъклени на нук + каучуковите биберони.
Против колики не съм взела, но имам чай против колики който ми го даде една позната. Мисля ако се наложи да взема от торбичките с разни костилки от DM

# 349
А вие на какви шишета сте се спряли? Аз миналия път бях с Авент, но сега мисля за стъклени на Нук. Още съм в чуденка.
На Нук стъклените, стартов пакет се водеха First choice, на много добра цена ги взехме от Бебеманята, още не ги бяха пуснали в мрежата, само като модел ги представяха и не знаеха и цена, та ни ги дадоха за 45 лв. В Амазон ги гледам за 29 лири, така че... Има 2 шишета, 2 биберона и някаква залъгалка. За сега стига.
За болницата ми е рано да се подготвям, но те осигуряват всичко за майката и бебето - санитарни материали, хавлии, нощница, еднократни чехли, дрехи за бебето, адаптирано мляко, ако се налага... ще се информирам по-натам.
И имаме 2 дрешки за бебето, ама дори не са му за началото, просто ги харесах, с дрехи ще ни заринат. Много от нещата няма да ги купувам - стерилизатор, бебефон...
Купихме само камера, за да следим на телефона и да не тичам постоянно до там. И количка сме купили, защото и тя ни изпадна с много добра отстъпка. Няма да се презапасявам с неща, особено, както казах, с дрехи.

# 350
А вие в кой месец започнахте да купувате? Аз едва влязох в 7ми и бабите и дядовците почнаха да тичат по магазините и да ми пращат снимки на колички и креватчета да ме питат да купуват ли. Направо ме изнервят, защото мисля, че е рано още. Особено сега, когато промоциите и намаленията не са реални. Да не говорим, че искам лично да отида и да видя какво да се купи, защото аз най-много ще го ползвам...

# 351
  • Варна
Момичетата в по-напреднала Б,
може ли да направете една класация за това кое олио за тяло сте използвали и смятате, че определено има ефект Flushed

# 352
Аз ползвам кокосово, авокадово, бадемово, какаово Simple Smile
Редувам ги. В началото ползвах само кокосово, докато сее сдобих с другите.
може ли да направете една класация за това кое олио за тяло сте използвали и смятате, че определено има ефект Flushed

# 353
  • София

Първите два-три месеца ползвах какаово масло, после само Bio oil, корема ми е огромен, 29та седмица, стрии засега нямам... дано така си остане 😀

# 354
До кожа е, поне така съм чувала. Аз ползвам палмърс и икаров. Ще видим какво ще стане.

# 355
  • Телиш/Плевен
До кожа е, поне така съм чувала. Аз ползвам палмърс и икаров. Ще видим какво ще стане.
Така е,  до кожа си е. Затова и има такова голямо разнообразие на продукти - за да може всеки да открие подходящия за него. Няма гаранция, че похвален от някого продукт, ще пасне по същия начин и на друг човек.

Idccya, ти си решаваш кога да пазаруваш. Някои майки почват още от третия месец, други чакат до последно, трети са суеверни и не купуват нищо преди раждането. Лично аз в осмия месец някъде пазарувах, преди това ми се струваше рано.

# 356
Определено е до кожа.
Аз много мразя лосиони за тяло и за цялата бременност съм се намазала точно 2-3 пъти с кокосово масло още в 5 месец и това беше.
Една стрия нямам.

# 357
Всичко сме пазарували с отстъпки и до сега спестените средства са около 800лв. Към 5 месец взехме количка, всичко останало към 6 и 7 беше вече беше набавено.
Сега съм в средата на 8 месец и дори багажа за болницата ми е почти готов. Остават да се купят само неща който съм забравила и ако някой ме подсети за нещо. За 9 месец и то началото ще оставя само прането и гладенето. Лично аз смятам за много грешно пазаруването в 9 месец, защото наистина са много нещата и като средства са много и да се обикаля също.
За мазането- аз съм предразположена към стрии и ще се мажа дори след раждането. До 6 месец се мазах с кокосово масло ( имай предвид че не става дума за крем от кокосово масло, а трябва да си бъде сурово, моето съм го взимала от био магазин), след това започнах да се мажа с домашно приготвен от преварена свинска мас и крем от невен за аромат. Имам стрии на паласките но сравнително малко, очаквах да се нацепя по цялото тяло. Сега мажа ръцете, гърдите, корема, и бедрата.

# 358
Здравейте бъдещи мамчета. За олиото против стрии - ползвам това на Икаров. Първата бременност (тази е втора) също ползвах него , получих незначителни стрии отстрани. Според мен зависи от способността на кожата да се разтяга и от това колко бързо расте корема Simple Smile . Сега на втората имам гигантски корем, а съм в края на петия месец. Качила съм 8 кг. А първата родих с 15 кг отгоре.

# 359
Аз съм с много лоша кожа, напуках се много на корема, а съм в 9ти месец +8 кг. Та мазах се с кокосово сурово пресовано масло, Веледа олио, Мустела олио и мляко( ако не се лъжа), Синхробейс дуо. Мажех се от 1 месец преди да забременея, по около 4-5 пъти на ден. Не знам колко зле щеше да е ако не съм се мазала, но имам стрии по целия корем и 1 педя над пъпа. Мъжа ми ме нарича "моята зебричка" Grinning С мас не съм мазала, но според мен мажи с каквото имаш наличн, няма да навреди ^_^

Общи условия

Активация на акаунт